Protein Alımı Hesabı Konusunda Farklı Formül

Merhabalar..Proteini malum kaslarımızın onarımı gelişimi vs. için alıyoruz, ama hesap yaparken mesela 50 kiloysak, normal şartlarda 50x2 = 100 gr protein alımı gerekli diyoruz, ama böyle yapmak yerine kas,yağ,kemik kütlemizi ölçtürüp, kas kütlemiz x 2 şeklinde protein alsak olmaz mı? Sonuçta proteini kaslarımız için almıyor muyuz? Öyleyse neden sadece kas kütlesi değilde asıl kiloyu işin içine katıyoruz?[DOUBLEPOST=1435954674][/DOUBLEPOST]"Öyleyse neden sadece kas kütlesi değilde normal kiloyu işin içine katıyoruz?" olucaktı pardon..
 
Son düzenleme:
kas kütlesi ayrı bişey bu hesaba göre cok az bi mıktar protein gereklı olur mantıklı değil :)
 
kas kütlesi ayrı bişey bu hesaba göre cok az bi mıktar protein gereklı olur mantıklı değil :)
Yav neden mantıklı değil? Asıl mantık dışı olan kilo diyince brüt kiloyu katıp kilo x 2 gr protein almak.. sonuçta protein ihtiyacını KASLARIMIZ için temin etmiyor muyuz? E o zaman da KAS kütlemizi bilip kas kütlesi x 2 gr protein almak gerekir.. ha evet protein alımı az olucaktır haklısın ama ben iyi bi cevap alarak tatmin olmak istiyorum eğer yanlış düşünüyosamda bunun bilimsel olarak söylenilmesini istiyorum..
 
hesap yöntemi kolay olsun diye vücut ağırlığı x2 denmiş bu forumdaki 10 kişiden 8 inin kas ağırlığını bildiğini düşünmüyorum ben dahil eğer kas ağırlığına göre hesaplansaydı kas ağırlığı x4 x5 denirdi bu kadar ayrıntıyla kafa yormaya gerek yok madem merak ediyosun belli bir süre kas ağırlığın x2 miktarında protein alarak beslenirsin bakın arkadaşlar ben böyle yaptım böyle geliştim gereksiz daha fazlası dersin o zaman olur.
 
Proteinler vucutda sadece onarıma katkı sağlamadığı için hesap yapılırken kas kutlesine bakmak çok büyük yanlışlık olur bence.Eğer kas kütlesinin 2katı protein alırsak bunun sadece ufak bi kısmı onarımda kullanılır geri kalan protein farkli görevlerine dağılır diye düşünüyorum.Ki zaten kilonun 2katı protein alırsan bunun birazı boşa gider çünkü her protein farklıdır her ihtimale karşı daha fazla protein alırız.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Merhabalar..Proteini malum kaslarımızın onarımı gelişimi vs. için alıyoruz, ama hesap yaparken mesela 50 kiloysak, normal şartlarda 50x2 = 100 gr protein alımı gerekli diyoruz, ama böyle yapmak yerine kas,yağ,kemik kütlemizi ölçtürüp, kas kütlemiz x 2 şeklinde protein alsak olmaz mı? Sonuçta proteini kaslarımız için almıyor muyuz? Öyleyse neden sadece kas kütlesi değilde asıl kiloyu işin içine katıyoruz?[DOUBLEPOST=1435954674][/DOUBLEPOST]"Öyleyse neden sadece kas kütlesi değilde normal kiloyu işin içine katıyoruz?" olucaktı pardon..
 
İşte aradığım cevap buydu teşekkür ederim, savaş hocanın videolarını izlememe rağmen bunu atlamışım galiba..kast kütlesi x 2,75 diyorda, bu 2,75 bulk için değil sanırım, yanlış hesap olan" kilo x 2 gr protein " yerine geçiyor yani normal kas gelişimi için sanırım..ama youtube'da videonun yorumlarına baktım 2,75 çok fazla protein tozu banyosu yapmam lazım gibi espriyle yaklaşanlar da var :)
 
İşte aradığım cevap buydu teşekkür ederim, savaş hocanın videolarını izlememe rağmen bunu atlamışım galiba..kast kütlesi x 2,75 diyorda, bu 2,75 bulk için değil sanırım, yanlış hesap olan" kilo x 2 gr protein " yerine geçiyor yani normal kas gelişimi için sanırım..ama youtube'da videonun yorumlarına baktım 2,75 çok fazla protein tozu banyosu yapmam lazım gibi espriyle yaklaşanlar da var :)

kilo x 2,75 i destek almadan,tamamen hayvansal protein ile tamamlamak orta sınıf insanları ciddi hırpalar. 100 gram ette 25 gram kabul etsek 600 gram et yememiz lazım.kıymanın kilosu 35 tl . kavurmanın kilosu 50 tl . yanlış hesaplamadıysam aylık 900 tl beslenme maaliyeti çıkarır.
 
kilo x 2,75 i destek almadan,tamamen hayvansal protein ile tamamlamak orta sınıf insanları ciddi hırpalar. 100 gram ette 25 gram kabul etsek 600 gram et yememiz lazım.kıymanın kilosu 35 tl . kavurmanın kilosu 50 tl . yanlış hesaplamadıysam aylık 900 tl beslenme maaliyeti çıkarır.
Tavuk göğsünün kilosu 10TL. 200 gram protein içeriyor.
 
manavdan portakal alırken kabuğunu soyupdamı tarttırıyorsun?vücudunuda bir bütün olarak kabul et,proteinde sadece kasların için gerekli değildir.
 
Tavuk göğsünün kilosu 10TL. 200 gram protein içeriyor.

o zaman da şu sorun çıkıyor. yemeğini kendi yapanlar bilir. piyasadaki tavukları pişirince en az %50 küçülüyor,et fire veriyor.açıkçası etlere su basılmış. bu da protein miktarını ciddi oranda etkiler. ben kavurmayı bu yüzden örnek verdim. zaten pişmiş olduğu için fire vermez. bu işle ciddi uğraşanlardan yeni gelişmeler ışığında bitkisel protein in gelişime katkısı konusunda bir yazı alsak iyi olur.salon sahiplerinin çoğu bir halttan anlamıyor.adam parayı bulmuş,makinaları koymuş,dükkanı açmış.
 
o zaman da şu sorun çıkıyor. yemeğini kendi yapanlar bilir. piyasadaki tavukları pişirince en az %50 küçülüyor,et fire veriyor.açıkçası etlere su basılmış. bu da protein miktarını ciddi oranda etkiler. ben kavurmayı bu yüzden örnek verdim. zaten pişmiş olduğu için fire vermez. bu işle ciddi uğraşanlardan yeni gelişmeler ışığında bitkisel protein in gelişime katkısı konusunda bir yazı alsak iyi olur.salon sahiplerinin çoğu bir halttan anlamıyor.adam parayı bulmuş,makinaları koymuş,dükkanı açmış.
Eti pişirincede ufacık kalıyor, pişmemiş halinden hesaplayacaksın. Ben haftalık nohut ya da mercimeğimi haşlarım, yemeklerin yanında tüketirim.
 
Tavuk göğsünün kilosu 10TL. 200 gram protein içeriyor.

o zaman da şu sorun çıkıyor. yemeğini kendi yapanlar bilir. piyasadaki tavukları pişirince en az %50 küçülüyor,et fire veriyor.açıkçası etlere su basılmış. bu da protein miktarını ciddi oranda etkiler. ben kavurmayı bu yüzden örnek verdim. zaten pişmiş olduğu için fire vermez. bu işle ciddi uğraşanlardan yeni gelişmeler ışığında bitkisel protein in gelişime katkısı konusunda bir yazı alsak iyi olur.salon sahiplerinin çoğu bir halttan anlamıyor.adam parayı bulmuş,makinaları koymuş,
Eti pişirincede ufacık kalıyor, pişmemiş halinden hesaplayacaksın. Ben haftalık nohut ya da mercimeğimi haşlarım, yemeklerin yanında tüketirim.
protein ihtiyacının çoğunu bitkisel mi alıyorsun?
 
o zaman da şu sorun çıkıyor. yemeğini kendi yapanlar bilir. piyasadaki tavukları pişirince en az %50 küçülüyor,et fire veriyor.açıkçası etlere su basılmış. bu da protein miktarını ciddi oranda etkiler. ben kavurmayı bu yüzden örnek verdim. zaten pişmiş olduğu için fire vermez. bu işle ciddi uğraşanlardan yeni gelişmeler ışığında bitkisel protein in gelişime katkısı konusunda bir yazı alsak iyi olur.salon sahiplerinin çoğu bir halttan anlamıyor.adam parayı bulmuş,makinaları koymuş,

protein ihtiyacının çoğunu bitkisel mi alıyorsun?
Eskiden tavuk tükettiğim için bitkisel protein tüketmiyordum ama bundan sonra o hormonlu tavukların vücuduma faydası olmayacağını anladım ve azda olsa kırmızı et veya somon, bol yumurta tüketip kalan protein ihtiyacımı mercimek ve kuruyemişlerden alacağım.
 
Eskiden tavuk tükettiğim için bitkisel protein tüketmiyordum ama bundan sonra o hormonlu tavukların vücuduma faydası olmayacağını anladım ve azda olsa kırmızı et veya somon, bol yumurta tüketip kalan protein ihtiyacımı mercimek ve kuruyemişlerden alacağım.
bende bu fikirle gidiyorum zaten. tavukların nasıl yetiştirip nasıl kesildiğini gördüm bandırmada. yemek istemiyorum o kadar iğne ilaç gdo lu yemler.teper insanın bir yerinden. en güvenlisi balık.[DOUBLEPOST=1436971451][/DOUBLEPOST]bir yandan da merak ediyorum bitkisel ağırlıklı protein alarak gelişen var mı nasıl oluyor nelere dikkat etmek lazım?
 
en iyisi tavuğu biraz azaltıp yanına bitkisel protein eklemek ;)
 
Back
Yukarı