Protein İçin Sütlaç Öneriliyor Fikriniz Nedir??

mert671

Yeni Üye
arkadaşlar 1 kase sütlaçda 7.8 gram protein var 1 yumurtada 6 gram yani sütlaç daha iyi denior 3 kase de 23 gram yapıyor fikrinizi alabilirmiyim

Sütlaçta sadece protein yok, karbonhidrat ve şeker de var.
Sütlaç tüketerek tabiki belli oranda casein proteini alırsınız, ancak aynı anda ciddi miktarda basit şeker aldığınızı da unutmamalısınız.

Kaliteli protein kaynağı demek, yağ ve şeker oranı düşük, buna mukabil protein oranı ve aminoasit çeşitliliği son derece yüksek besinler demektir.
Lor, yağsız tavuk, yağsız kırmızı et ve balık, yumurta akı gibi besinler bunlara örnektir.

Sütlaçta sadece protein yok, karbonhidrat ve şeker de var.
Sütlaç tüketerek tabiki belli oranda casein proteini alırsınız, ancak aynı anda ciddi miktarda basit şeker aldığınızı da unutmamalısınız.

Kaliteli protein kaynağı demek, yağ ve şeker oranı düşük, buna mukabil protein oranı ve aminoasit çeşitliliği son derece yüksek besinler demektir.
Lor, yağsız tavuk, yağsız kırmızı et ve balık, yumurta akı gibi besinler bunlara örnektir.

benim dedem ve teyzem şeker hastası o yüzden annem genelde tatlıların çoğunu ya şekersiz yapar yada tatlandırıcı koyar o yüzden alıstım bende :)

benim dedem ve teyzem şeker hastası o yüzden annem genelde tatlıların çoğunu ya şekersiz yapar yada tatlandırıcı koyar o yüzden alıstım bende :)
Şekersiz yapıyorsa zaten tatlı olmaz :)

Tatlandırıcı kullanıyorsa da belirttiğiniz ölçülerde sütlaç tüketimi çok ciddi tatlandırıcı almanıza neden olur.
Yüksek miktarda, özellikle aspartam bazlı, tatlandırıcı tüketiminin ise bilinen ve bilinmeyen birçok yan etkisi ve uzun vadeli zararı vardır.

Kas gelişimi için protein kaynağı olarak sütlacı tartışmak bile anlamsız bence.
Sütlaç sadece canınız tatlı çektiğinde tüketilebilecek en masum ve nispeten yararlı tatlılardandır. (Hamur işi ve şerbetli diğer tatlılara kıyasla)

Eğer şekersiz, sadece süt ve pirinç ile yapılan bir karışım tüketecekseniz, bunu kahvaltı niyetine veya idman öncesi öğünlerde kompleks karbo kaynağı olarak değerlendirmeniz (protein kaynağı olmasından ziyade) daha mantıklıdır.

Şekersiz yapıyorsa zaten tatlı olmaz :)

Tatlandırıcı kullanıyorsa da belirttiğiniz ölçülerde sütlaç tüketimi çok ciddi tatlandırıcı almanıza neden olur.
Yüksek miktarda, özellikle aspartam bazlı, tatlandırıcı tüketiminin ise bilinen ve bilinmeyen birçok yan etkisi ve uzun vadeli zararı vardır.

Kas gelişimi için protein kaynağı olarak sütlacı tartışmak bile anlamsız bence.
Sütlaç sadece canınız tatlı çektiğinde tüketilebilecek en masum ve nispeten yararlı tatlılardandır. (Hamur işi ve şerbetli diğer tatlılara kıyasla)

Eğer şekersiz, sadece süt ve pirinç ile yapılan bir karışım tüketecekseniz, bunu kahvaltı niyetine veya idman öncesi öğünlerde kompleks karbo kaynağı olarak değerlendirmeniz (protein kaynağı olmasından ziyade) daha mantıklıdır.

Valla doğru diyorsunuzda helvaydı sütlaçtı biraz yiyin şekersiz alışıyor damak tadınız zaten tatlıyla pek aram yok:)

arkadaşlar 1 kase sütlaçda 7.8 gram protein var 1 yumurtada 6 gram yani sütlaç daha iyi denior 3 kase de 23 gram yapıyor fikrinizi alabilirmiyim
kim diyor bunu çok merak ediyorum, protein ve karbonhidratlar belli tmm anlıyorum canınız çekiyor gidin bi kase yiyin, ama ben sütlaçtan aldığım proteinle vücut geliştiricem diyorsanız pilavınıza şeker döküp yanında süt için.Yumurta ile karşılaştırılacak en son şey bile değil.

Bir kase sütlaçta ortalama 20 gram şeker bulunur tabi bunda yapan kişininde elinin ayarı önemlidir.Şeker nedeniyle ani yükselen kan şekeriniz pirinç sayesinde bir miktar dengelenir.ve şunuda belirtmek istiyorum üzerine koyacağınız tarçın tat vermekle birlikte %50 si liftir sütlaçın üzerine lif serpiştiriyormuşsunuz gibi düşünün:)Vg için en uygun tatlı bence sütlaç tabi herşey gibi onunda fazlası zararlıdır.

icindeki pirinci ve sekeri de hatirlatmak lazim. Bunun yaninda yumurta ile sutlacin(sut) proteini karistirilmamalidir. Yumurta kas olusumu icin engeerekli proteinleri daha dogrusu yapitasinda aminoasitleri icerir.

Bence, sütlaç tatlıdır ve protein kaynağı olarak düşünülmemeli.Çünkü kalorisi yüksek ve aldığımz kaloriye karşı proteini düşük olan bir besindir.Aynı kaloriyi aldıktan sonra başka besinlerden daha fazla protein alabiliriz.Bu nedenle sütlaç protein ihtiyacını değil tatlı ihtiyacını giderir.

Arkadaşlar bütün protein kaynakları bittide sütlaca mı kaldınız?

Seviyorsanız abartmadan, ne kadar şeker aldığınızı hesaba katarak tüketebilirsiniz. Özellikle, illaki tatlı yiyecekseniz baklava gibi şerbetli hamurlu tatlılar yerine sütlaç gibi sütlü tatlıları tercih etmekte yarar var.

Bende sütlaca (heleki fırınlanmışına) bayılırım ama günlük protein ihtiyacımızı karşılayamak için sütlaca yönelmek hiç anlamlı değil.

Sutlacta cok rafine seker bulundundan bu pek uygun olmaz. Bir litre sade sut icmen bile daha dogru olur bence. 33 gram civarinda protein almis olursun..

Yağsız ve laktozsuz süt ile şekeri az bir sütlaç tarçınla beraber gayet besleyici bir tatlı niteliği taşıyabilir. Dışarıda sanayi ürünlerinden bin kat daha iyidir.

Antrenmandan önce yenilecekse olabilir. Ama yumurta her zaman öndedir sütlaçtan. Kıyaslanması yumurta gibi bir besine hakeret olur.

Back
Yukarı