sütlaçı çok severim bizim evde haftada 3 kez mutlaka pişer her Allah ın günü 8 9 kase yiyom valla o zaman yaşadım![]()
Sen sütleçten başka şey yemiyonmu ?
Biraz abartıyorsun galiba,8 - 9 kase sütlaç faydadan çok zarar verir.
Sütlaçta sadece protein yok, karbonhidrat ve şeker de var.
Sütlaç tüketerek tabiki belli oranda casein proteini alırsınız, ancak aynı anda ciddi miktarda basit şeker aldığınızı da unutmamalısınız.
Kaliteli protein kaynağı demek, yağ ve şeker oranı düşük, buna mukabil protein oranı ve aminoasit çeşitliliği son derece yüksek besinler demektir.
Lor, yağsız tavuk, yağsız kırmızı et ve balık, yumurta akı gibi besinler bunlara örnektir.
Şekersiz yapıyorsa zaten tatlı olmazbenim dedem ve teyzem şeker hastası o yüzden annem genelde tatlıların çoğunu ya şekersiz yapar yada tatlandırıcı koyar o yüzden alıstım bende![]()
Şekersiz yapıyorsa zaten tatlı olmaz
Tatlandırıcı kullanıyorsa da belirttiğiniz ölçülerde sütlaç tüketimi çok ciddi tatlandırıcı almanıza neden olur.
Yüksek miktarda, özellikle aspartam bazlı, tatlandırıcı tüketiminin ise bilinen ve bilinmeyen birçok yan etkisi ve uzun vadeli zararı vardır.
Kas gelişimi için protein kaynağı olarak sütlacı tartışmak bile anlamsız bence.
Sütlaç sadece canınız tatlı çektiğinde tüketilebilecek en masum ve nispeten yararlı tatlılardandır. (Hamur işi ve şerbetli diğer tatlılara kıyasla)
Eğer şekersiz, sadece süt ve pirinç ile yapılan bir karışım tüketecekseniz, bunu kahvaltı niyetine veya idman öncesi öğünlerde kompleks karbo kaynağı olarak değerlendirmeniz (protein kaynağı olmasından ziyade) daha mantıklıdır.
kim diyor bunu çok merak ediyorum, protein ve karbonhidratlar belli tmm anlıyorum canınız çekiyor gidin bi kase yiyin, ama ben sütlaçtan aldığım proteinle vücut geliştiricem diyorsanız pilavınıza şeker döküp yanında süt için.Yumurta ile karşılaştırılacak en son şey bile değil.arkadaşlar 1 kase sütlaçda 7.8 gram protein var 1 yumurtada 6 gram yani sütlaç daha iyi denior 3 kase de 23 gram yapıyor fikrinizi alabilirmiyim