programa süperset eklemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merhabalar.programım şu şekilde. göğüs biceps - omuz triceps - sırt bacak - biceps triceps. ben biceps triceps günü hareketlerime süperset eklemek istiyorum.gerçekten çok iyi kan pompalanıyormuş.bu süperset olayını istediğimiz ahreketlerde yapabiliyor muyuz?yani kafamıza göre şu hareketle şu hareketi süperset yapıcam diyebiliyor muyuz.yardımlarınızı bekliyorum.

bu süperset olayını bende çok merak ediyorum aslında hepimiz biraz bişeyler biliyoruz ama bu işi bilen biri ayrıntılarıyla anlatırsa çok iyi olur

biceps-triceps süper set yapılabiliyor ama diğerleri konusunda emin değilim.
öte yandan -müsabık olmayan- benim süper set mantığım ise; bir kası çalıştırıken diğerini dinlendir şeklinde...
dolayısıyla tüm antremanlarımda kendi belirlediğim 2 kas grubuyla birlikte çalışırım. böylece dinlenme sürelerini (ki bence çok önemli) hep belli tutarım. ne aşırı kısa ne de aşırı uzun...
mesela pektoral-biceps, omuz-kanat, karın-arka omuz....

Sırt ile göğüs, biceps ile triceps şeklinde olursa daha çok verim alınabilir ama sadece biceps ya da sadece triceps olarak da süper set yapmak faydalı olabiliyor. Özellikle geliştirmekte zorlandığınız bölgeye pump etkisi verme konusunda yararlı olduğunu söyleyebilirim...

"süper set " fayda sağlar, ancak tecrübeniz ve kapaistelerinizi göz önüne almak zorundasınız...

kısaca, 6 aylık sporcuya "süper set "pek uygun gelmez...

ve ,tabi ki ana mantığı, daha kısa sürede daha çok çalışabilmek...tabi ki de bu ancak "antgonist " (ters) kas grupları olmasında fayda var...yani,"itme-çekme" iyi bir süper set olur...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı