mcorleone26
Üye
Merhaba arkadaşlar. Ben 2 aydır spor yapmaktayım. Istanbul avr. yakasında bir otele gidiyorum spora havuz-sauna gibi aktivitelerde mevcut. İlk 2 ay haftada 4-5 gün gidip min. 40 dk koşu bandı, 20 dk bisiklet 4x15 mekik vb. karın hareketleri yaptım. Karnımın üst kısmındaki yağ tabakası bir hayli inceldi şu an sadece adonis bölgesi ve cok az üst kısmında sarkık ve fazla yumuşak bir halde yağ kütlesi mevcut. Spora ilk başladığımda 111 kiloydum şu an 101 kiloyum fakat yağ oranım ilk başta %28 di şu an %21.5 civarında(Bu arada boyum 1.88). Sporda hocamızın pek bir bilgisi olduğuna inanmıyorum ve sizlerin yardımını istiyorum. Artık yaza kadar omuzları genişletip biceps,triceps gibi kasları geliştirip o bahsettiğim yağ kütlesinden mümkün olabildiğince kurtulmak istiyorum. Sizce nasıl bir program yapmalıyım? Havuz-Sauna gibi aktivitelerin yardımı dokunur mu, dokunursa onları ne şekilde yapmalıyım?
Şimdiden cevaplarınız için ve başlığıma girdiğiniz için teşekkür ederim. Saygılar.
Şimdiden cevaplarınız için ve başlığıma girdiğiniz için teşekkür ederim. Saygılar.