Programıma Bakar mısınız LÜTFEN Yardım

182 86kg 19 yaşındayım 2 ay 1 haftadır fitness yapıyorum hocamız herkese nerdeyse aynı programı yazıyor program aşağıda yazdım haftada 5 gün gidiyorum amacım kas tabiki ama bir an önce hacim kazanmak istiyorum hacim için 5x5 http://www.kasvekuvvet.net/stronglifts-5x5.html linkteki programı tavsiye ettiler sizce benim için uygunmudur ileridemi geçmeliyim daha yeni olduğum için yazdığınız her yorum önemli yorumlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler..
Ek olarak şuanki programım nasıl biraz yorucu oluyor ekle çıkar dediğiniz bir hareket varmı ve ilk aydan sonra bu programa geçtim yani 1 ay oldu ne kadar sürede program değişmeli?

1.GÜN

• 12dk eliptic
  • Bench Press 12-10-8
  • Decline Press 12-10-8
  • Butterfly 12-10-8
  • Biceps Curl Machine 3x10
  • Tek kol uzatarak biceps 3x10
  • Z Bar Biceps Curl 3x10
  • Lat ÖNE ENSEYE MİDEYE çekiş 12-10-10 (Her hareket için)
  • 3x25 yarım 3x15 tam eğimli mekik
  • 3x12 leg raise
2.GÜN

• 12dk eliptic
  • Omuz Press Machine ÖN ve ARKA 12-10-10
  • Dumbbell Front Raise 12-10-10
  • Dumbbell lateral raises 12-10-10
  • Leg Press 4x12
  • Leg Extension 4x12
  • Arka bacak 4x12
  • Leg Adduction 4x12
  • Triceps Pushdown 3x10
  • Kickback 3x10
  • Triceps dumbbell french 3x10
  • 3x25 eğimli mekik
  • Leg raise bekletme 3x35sn
  • Bel 3x12

5x5 için kötü diyeni görmedim. Ben de denemek isterdim ama salondaki en küçük plaka 2.5kg olduğundan yapamıyorum. Fakat yeni başladığın için hareketlerin henüz formunu oturtmadam 5x5 yapman pek sağlıklı olmaz bana kalırsa. Şu anki programın da berbat bi program. Youtubeda belli başlı kanalların çok güzel fullbody programları var. Onları yap daha iyi.

5x5 için kötü diyeni görmedim. Ben de denemek isterdim ama salondaki en küçük plaka 2.5kg olduğundan yapamıyorum. Fakat yeni başladığın için hareketlerin henüz formunu oturtmadam 5x5 yapman pek sağlıklı olmaz bana kalırsa. Şu anki programın da berbat bi program. Youtubeda belli başlı kanalların çok güzel fullbody programları var. Onları yap daha iyi.
Örnek olarak bir kaç tane verebilir misin?

Tabi ki, her bölge için birer temel hareketten oluşan bir fullbody program en iyi seçenek olacaktır. Örnek:

Bench Press - 4x8
Barfix veya Pulldown - 4x8
Squat - 4x8
Overhead Press - 4x10
Barbell Curl 4x10 (2 set geniş, 2 set dar tutuş)
Pushdown 4x10

Tabi ki, her bölge için birer temel hareketten oluşan bir fullbody program en iyi seçenek olacaktır. Örnek:

Bench Press - 4x8
Barfix veya Pulldown - 4x8
Squat - 4x8
Overhead Press - 4x10
Barbell Curl 4x10 (2 set geniş, 2 set dar tutuş)
Pushdown 4x10
Hocam teşekkürler ama bu hareketlerimi yapıcam her gün bacak yok galiba bunda biraz detay verebilir misin

1 gün git bir gün dinlen yap yoksa gelişmezsin 1. gün arka kol çalışıyor 2. gün yine arka kol çalışıyorsun dinlenmeli git

1 gün git bir gün dinlen yap yoksa gelişmezsin 1. gün arka kol çalışıyor 2. gün yine arka kol çalışıyorsun dinlenmeli git
Salon pazar pazartesi kapalı salı persembe cumarteside az olur[DOUBLEPOST=1496861175][/DOUBLEPOST]
Pzt - çarşamba - cuma günleri uygula. İstersen çarşamba günleri bacak yerine karın bilek veya istediğin bir bölgeyi çalışabilirsin.
tekrardan teşekkürler

5x5 e başlamanı şiddetle öneririm. Aşağıda neden vb. soruların yanıtları var.

Hocaya sordum 5x5i tavsiye etmiyorum dedi şuan konuda yazan programa devam ediyorum 2,5 ay olucak başlayalı spora bu programıda 1 ay sonunda verdi 5x5e başlamam uygunmudur programda bacak için bir hareket yok nasıl olucak yani bu programı ne kadar süre yapıcam biraz bilgi verirmisiniz, squat için alan yok makinede yapsam olurmu?

Videoda sorularının cevapları var zaten. 5x5 te bacak için hareket var, zaten program squat üzerine kurulu. Ne kadar süre devam edilmesi gerektiği de var.
Hocam haklısın 5x5 çok güzel program ama yeni başlayan birisi harketlerin formunu oturtmadan her hafta ağırlık arttırarak gidecek ve gerçekten ağır kilolar kullanacak bu da sakatlıklara davetiye çıkarır. 5x5e başlamadan önce hareketlerin tekniklerini 8-10 tekrar aralığında, daha hafif ağırlıklarla öğrenmeleri daha iyi olmaz mı? Yani ilk ay yüksek tekrar hafif ağırlıkla temel hareketlerden oluşan bir fullbody adaptasyon programı, ardındqn 5x5 yapılırsa bence çok daha iyi olur. Siz çok deneyimli olduğunuz için acemelik yıllarınızı hatırlamıyor olabilirsiniz, benim 1.5 yıl oldu ve ben acemilik zamanımı hatırlıyorum. Ki, ağır girmememe rağmen omzumu sakatlamıştım. Bence 5x5 eli dambıl tutmamış birisi için çok riskli.

5x5'e bench ve squat 20 kg, deadlift ve barbell row bar + bir plaka yani 30 kg. civarıyla başlanıyor, o kilolarda sakatlanacağınız varsa 8 tekrarla da sakatlanırsınız, makinada yaparkan de.
Öte yandan kilodan bağımsız endişe eden, çok ham olduğunu düşünen varsa ilk 1 ay istediği programı yapsın tabi ki. Soran arkadaş 2 aydır yaptığını söylediği için başka bir girişat yazmamıştım.

Son düzenleme:
Back
Yukarı