Programım hakkında görüşleriniz

Merhaba arkadaşlar şuana kadar hep günde tek bölge çalıştım ve hafta sonu dinlendim.Sadece Cuma günleri 2 bölge girdim.Yoğunluktan dolayı haftada 3 gün gitme şansım olucak bu yüzden 2 bölge sistemine geçicem.Kendime ait bir program hazırladım yorumlarınızı bekliyorum.

1 ay boyunca düşük ağırlıktan yüksek ağırlığa çıkıyorum.Ayda 1 kere 1 hafta yüksekten düşüğe doğru iniyorum.Hareketleri 4x8 şeklinde yapıyorum.Bacak günlerinde fazladan koşarak bacak hareketinin açığını kapatmaya çalışıyorum.Boyum fazla uzun olmadığından ve etkilemesini istemediğimden temel hareketleri yapmıyorum.

Pazartesi (Göğüs/Biceps)

-Göğüs
İncline bench press
Bench press
Butterfly (
İncline dumbbell press (
Dumbell press

-Biceps
Barbell Curl
İncline hammer curl
Machine Preacher Curls(Programa eklemeye kararsızım)
Cable curl

Çarşamba (Sırt/Triceps)

-Barfiks
Lat Pulldown
Back Lat Pulldown
Seated Cable Row
One arm dumbbell rowing

-Triceps
Bench Dips
Triceps Pushdown
Cable Rope Overhead

Cuma(Omuz/Bacak)

-Omuz
Shoulder press machine
Leverage Shoulder Press
Power Partials
Front Dumbbell Raise

-Bacak
Single-Leg Leg Extension
Dumbbell Rear Lunge
Plie Dumbbell Squat

bence göğüs ve ön kol girme,göğüs-arka kol her zaman daha iyidir bench pres ve diğer pres hareketlerinde zaten arka kolu yoruyorsun ona ek olarak bi kaç hareketle arka koluda aradan çıkartabilirsin.Haftada 3 gün spor bana sorarsan az gelişimin az olur.Tavsiye istersenki eğer

Pazartesi:Göğüs,arka kol,karın
Salı:Bacak,kalf
Çarşamba: dinlenme
Perşembe:Omuz,trapez,karın
Cuma:Sırt,kanat,ön kol ve bilek
Cumartesi ve Pazar:Dinlenme yaparsan hem kaslarının zorlandıgını hemde diğer günler çalışırkende bı oncekı gun çalıştııgın kaslarını yormadan dinlenmelerini sağlayarak gelişimini hızlandırabilirsin benim görüşüm :)

bence göğüs ve ön kol girme,göğüs-arka kol her zaman daha iyidir bench pres ve diğer pres hareketlerinde zaten arka kolu yoruyorsun ona ek olarak bi kaç hareketle arka koluda aradan çıkartabilirsin.Haftada 3 gün spor bana sorarsan az gelişimin az olur.Tavsiye istersenki eğer

Pazartesi:Göğüs,arka kol,karın
Salı:Bacak,kalf
Çarşamba: dinlenme
Perşembe:Omuz,trapez,karın
Cuma:Sırt,kanat,ön kol ve bilek
Cumartesi ve Pazar:Dinlenme yaparsan hem kaslarının zorlandıgını hemde diğer günler çalışırkende bı oncekı gun çalıştııgın kaslarını yormadan dinlenmelerini sağlayarak gelişimini hızlandırabilirsin benim görüşüm :)

Öncelikle yorumların için teşekkür ederim.Arka kol olayı mantıklı geldi biraz daha araştırıp denemeyi planlıyorum.Haftada 3 olayına gelirsek yaklaşık 7 aydır düzenli yapıyorum ve hafta içi Cuma yı saymazsak tek bölge çalıştım.Şuan yoğunluktan dolayı haftada 3 e indirmek zorunda kaldım.Acaba kas kaybetme söz konusu olurmu bunu merak ediyorum.

düzenli çalıştığın taktirde(haftada 3 gün olarak ) kas kaybının olacağını sanmıyorum fakat gelişimde istediğin düzeyde olmayabilir.İmkanın olduğunda haftada 4 le yukarıda yazdığım çalışma düzenini deneyebilirsin 7 aylık bi sporcu için artık seviye atlamanın sırası gelmiştir diye düşünüyorum :)

Haftada 4 e çıkardım ve göğüs eksik olduğu için 1 gün fazladan göğüse yöneldim.Program hakkında görüşlerinizi bekliyorum.

Forumda okuduğuma göre omuz ve bacağı aynı günde yaparsan postür bozukluğuna neden oluyormuş bunu biraz araştır istersen.

Back
Yukarı