programım doğru mu yanlış mı

flexor un dambıl ile çalışma programını uyguluyorum 1 hafta yaptım kaslar sertleşmeye başladı dumbelllls 3x8 olarak yapıyorum.
flexor un konusu https://www.bodyforumtr.com/vbforum...s/evde-dumbell-ile-calisma-programi-8567.html

bacak çalışmak istemiyorum sadece bacak içini çalıştıran 1 hareket var onu yapıyorum yağ yakmak için.çalışmamamın sebebi ise çok fazla kas var futbol ve bisiklet ile ilgilendiğim için çok şişkinler.

sırt çalışmak istiyorum olmuyor weightlifter yarım barfiks çekiyorum dambıl ile çalışmaya başlamadan önce ise hiç çekemiyordum kımıldama bile olmuyordu.

karın içinde sağa sola mekik çekiyorum.

beslenme şeklim ise
sabah protein ağırlıklı besleniyorum yumurta et süt vs.hepsi doğal :) öğlen ise yağsız tuzsuz domates ve yanına kendi ineğimizden yaptığımız yoğurt ve yanına yarım dilim beyaz ekmek onuda biz yapıyoruz köyde yaşamak çok iyi bu yönden :) akşam ise ne yediğim belli değil cacık felan bu tür hafif şeyler yiyorum akşam vaktinde.
köyde olduğum içinde şehir merkezine gidip yeşillik alamam alırımda sadece onlar için oraya gitmeye üşeniyorum.

pazartesi

3x8 hepsi

GÖĞÜS

Dumbbell Bench Press
Dumbbell Flyes
Dumbbell Bench Press (Dar)
Dumbbell Pullover

KOL

Dumbbell Curls
Hammer Curls
Dumbbell Preacher Curls

salı kardiyo

çarşamba

3x8
OMUZ

Neck Dumbell Press
Latarel
Arnold Press
Dumbbell Lateral Raises

ARKA KOL

Lying Dumbbell Extensions
Dumbbell French
Dumbbell One Kickbacks

perşembe kardiyo

cuma pazartesi ile aynı

cumartesi kardiyo

pazar çarşamba ile aynı

tam oalrak yazamadım forumu pek kullanamıyorum özürdilerim şimdiden.

program hakkındaki düşünceleriniz bekliyorum ne doğru ne yanlış.

amacım ise 90 kilodan 80 e düşüp kasları biraz daha belirgin hale getirmek.

boy 185 yaşım ise 17.ve bu şekilde ne kadar zamanda 80 e inebilirim.

programı 1 veya 2 ay yap sonra program değiştir. Şuan iyi verim alabilirsin. Önerilene göre aylık program değişimi kaslar için olumlu etki yaratıyor şimdilik program iyi . Başarılar

hmm 2 ay geçsin duruma göre değiştirebilirim.

sabah kahvaltısında 1 dometes yağsız , 2 yumurta , 1.5 dilim beyaz ekmek ve bolca peynir yiyorum.acaba fazlamı ekmeği yarım dilime indirsemmi.

kardiyo yapmadan 1 saat önce biraz karbonhidrat yaptıktan 1 saat sonrada biraz karbo ve şekerli bişeler yiyorum doğrumudur ağırlık kaldırırkende bunları yapıyorum.

Programa baslayali yaklasik 1 hafta oldu. flexor 3x8 olarak yapin demisti setleri ioerde artirirsiniz demisti.3x20 yapiyorum su an.3x25-30... seklinde devammi edeyim yoksa yeni dambilmi alayim.ve 4 5 gunde 1 kilo vermisim dun tartildim :)

Programa baslayali yaklasik 1 hafta oldu. flexor 3x8 olarak yapin demisti setleri ioerde artirirsiniz demisti.3x20 yapiyorum su an.3x25-30... seklinde devammi edeyim yoksa yeni dambilmi alayim.ve 4 5 gunde 1 kilo vermisim dun tartildim :)
20 tekrar 25 tekrar nedir ya..?
Bir ağırlığı 25 kere kaldırabilen bir kas kendini neden geliştirsin..?

Yeni basladigim icin bilmiyorum zaten sordum ya az once yeni dambilmi alayim devammi edeyim diye :D 20 den sonra kaldiramiyorum 3.sette

ayarlanabilir dumbbell seti almalısın sabit dumbbellar ile olacak iş değil bu program verimli güzel bir program verim aldığın sürece devam etmelisin tıkanıklık olduğu zaman programında değişikliğe başvurabilirsin barfiks yarımda çeksen asla pes etmemelisin zamanla hiç merak etme tam çekecek düzeye gelebilirsin bacak kaslarınada önem ver şişkin görünüyor diye ikinci plana atma ben yaptım ve dizimde ağılar oldu çünkü üst vücut çalışınca bacaklara yük biner onun için bacaklar ne kadar güçlü ise o kadar iyi birde zamanla eğer bacaklara önem vermezsen üst vücudun gerisinde kalıyor

Bacak calismak istemiyorum.bi kere denedim ve bisiklet surerken sikinti yasadim.bacak icin 1 hareket yapiyorum.ndmsrd dedigin seyi bilmiyordum bilgi icin saol.ilk isim ayarlanabilir dambil seti bakmak olacak.

programımın ilk haftası bugün doldu.çok az olsada gözle görülür bi değişme oldu göğüs ve kol kısmında.
unlu yağlı tuzlu bişe yemiyorum geri kalan ne varsa yiyorum tabi aşırıya kaçmadan.bi konu açmıştım beslenme programı yapmıştım ama vazgeçtim bulkmu definasyonmuydu neydi böyle bi konu vardı onu okudum yarı bulk denen şeyi uygulamaya karar verdim.

1 saat bisiklet sürmek çok sıkıyor habire aynı yerleri gez gez gez nereye kadar.evde bütün gün ders calısmakta bi yere kadar.yani boş zamanımda ağırlık kaldırmak çok zevkli geliyorda fazlasıda zarar veriyormuş.

1 gün kol-göğüs
2.gün arka kol-omuz
3.gün sırt
4.gün bacak

şeklinde yapsam yanlış mı olur.1 bölge 3 gün dinlenmiş oluyor bu şekilde ama bilemedim bide sizlere sormak istedim.

ilk gün yarım barfix çekebiliyordum bugun 3 tane çektim baya bi moral verdi :)

Back
Yukarı