Neden yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz ben bu aleti aldığımdan beri çok sık kullanmadım o halde bile el ve bilek kasları bileğin az yukarısındaki kaslar yüksek yağ oranıma rağmen sıkınca belirginleşti bunun yanında biraz gerekli çevirme kombinasyonu yapıldığında bariz şekilde omuz etkileniyor özelliklede bilekle dairesel değilde kaldırarak araba camını çevirirken ki gibi yaptığınızda omuzun farklı kısımları etkilenebiliyor.Adam akıllı bir antreman gibi yaptığınızda önkolu çok iyi yakıyor.Ha belki hacim olarak çok fazla bişey kazanmamış olabilirsiniz ama bilek ve önkoldaki dayanıklılığı arttırdığını gözlemleyebilirsiniz ağırlıklara karşı bileğin gücüde artmış oluyor.Hele de bilek gibi çok önemli bir bölge neredeyse üst vücudu çalışırken her harekette önemli bir yeri var.Örneğin barbell curl yaparken bilekleriniz çok güçlü değilse bu biraz canınızı sıkabilir.Hele hele kireçlenmeye neden olma gibi bir etkisinin olduğunu hiç sanmıyorum.Sakın almayın derim. Ben aldım pişman oldum bilekleri rekor kırcam diye uraşırsanız kireçlenme oluyo bilekler zayıflıyo bilekleri güçlendiriyo olayıda yalan ama sadece el parmak kaslarını geliştiriyo bileği mahfediyo benim gözlemim böyle........