Pisirme Yontemleri???

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve Cemal Gunes tarafından 8 Temmuz 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Cemal Gunes
    Offline

    Cemal Gunes Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2017
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkaslar yemekleri kisik atestemi yoksa yuksek atestemi haslayip pisirmeliyiz ve yemekler ateste veya mikro dalga firinlarda besin degerlerini kaybedermi?
     
  2. ShreddedLion
    Offline

    ShreddedLion Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2018
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Et tavuk hindi balık pişirirken mümkünse ızgara yap ve tava çok ısınınca mühürleyerek pişir. Suyu içinde kalırsa hem lezzetli olur hem de protein değerini baya korur. Yumurta ise haşlamak en iyi ve sağlıklı yoldur. Ama genel olarak yemekleri haşlama taraftarıysan önce yüksek ateşte suyu ısıt sonra yemeği ağzını kapatıp kısık ateşte uzun süre pişir. Proteini çok alabilmek için de yemeğin içinde olması için suyunun tamamını kaybetmesine izin verme. Yani o yemeği kendi suyuyla ye. O zaman hem sağlıklı hem de en doğru yoldur.
     

Sayfayı Paylaş