Dediğin saçma geldi hacim yaparken kas yapmadığını zannetme göğüse ağır girmek göğüsü en iyi şekilde geliştirmedir.Buda piramit sistemle sağlanıyor.Çünkü eğer bench e 3x12 girersen ilk set çıkar ama diğer 2-3. set ağırlığı arttıramazsın.Ama piramit sayesinde tekrar sayıların azaldığı için daha ağır girme olanağı sağlıyor.Ben başlıyalı 15 gün oldu göğüs programımda 12 10 8 6 şekline piramit uyguluyorum üstadlar sizce uygunmudur yardımcı olurmusunuz? Hacim içinmi yararı oluyor ne oluyor ben daha kas yapmak istiyorum hacim için erken ne yapayım ?
Bende benchten sonra incline da çok zorlanıyorum.Bende başa aldım incline ı tüm gücümü üst göğüse veriyorum taze taze çünkü üst daha zor gelişir ortaya göre hiç sıkıntı olmaz.Ve Incline fly yerine arada pull over yapabilirsiniz.Devam edeyim yani sıkıntı yokayrıca göğüs programım;
Benç press 12 10 8 6
Benç fly yada butter fly 3x10
incline press 12 10 8 6
İncline Fly 3x10
Bençden çıkıp flyyı yaptıktan sonra inclineyi tamamlayamıyorum piramit şeklinde çok yorulmuş oluyorum onun için taze gücü ilk başta incline ile başlasam sıkıntı olurmu acaba
Şimdi şöyle ters piramitte daha ağır girebiliyorsun taze güç direk 15 takarsın 6 yaparsın 12 takarsın 8 yaparsın ama bu sakatlığa çok açık işte.Göğüs ısınmadan ağır girmek falan eğer ters piramit uygulucaksan çok iyi ısındırman lazım omuzunu,tricepsini ve göğüsünü.Niye triceps ve omuz dedim çünkü göğüste yardımcı kaslar bunlardır.aynenPeki Ters piramit öneriliyomu biliyormsun ? göğüste mesela 1 hafta 12 10 8 6 diğer hafta 6 8 10 12
1hafta hafiften ağıra
diğer hafta ağırdan hafife konu başlatsammı acaba![]()
Bencede düz piramit iyidir yao yüzden düz piramite devam o zaman![]()