Bilmiyorum, piramit sistem hakkında bilgim yok. Sadece set sayısına şaşırdığım için yazdım. 8x8 rutinleri de var yoksa, yapılır. Başlangıç aşamasında olan birisinin yapmasının pek gerekli olduğunu sanmıyorum ama.Nasıl önerirsiniz piramiti , bırakmadan önce yapıyordum sporu ama çok zaman geçtiği için unuttum yanlış yazmış olabilirim[DOUBLEPOST=1416219977][/DOUBLEPOST]Misal burada 7 set yapmış
Ben yapıyordum zamanında bir arkadaş ile o daha iyi bildiği için ben sadece onun yaptıklarını uyguluyordum.Şimdi tek çalıştığım için o sistemi unuttum.Zaten 12 tekrar çıkardığın ağırlığı çok fazla almayacaksın.Örnek veriyorum shoulder da 20 KG çıkarıyorsun diyelim 12x4 sisteminde.17.5 ile başla 12 tekrar yap , 20 10 tekrar , 22,5 8 tekrar 25 6 tekrar gibi.Ama işte 6 tekrar çıkardıktan sonra bir mevzu vardı sanırım hiç dinlenmeden yine ağırlığı azaltarak bu sefer set araları vermeden çoktan aza doğru gidiyorduk onu unuttum.pramit sisteme benim kafa basmadı. şimdi, elime diyelim kaldırabileceğim maksimum kiloyu, 10 kiloyu aldım, 10 tekrar çıkardım, ikincisinde 10 çıkmaz, ya 9 ya 8 çıkar, üçüncüsünde 7 çıkar, dördüncüsünde 6 çıkar. ama pramit yapanlar diyor ki, 10 kilo ile 10 tekrar çıkardı ise, 2 kilo daha ekle, 8 çıkar, 2 daha ekle, 6 çıkar, 2 daha ekle 4 çıkar.
ama ben zaten kaldırabileceğim en ağır kiloyu almışsam, zaten ikinci sette tekrar sayısı düşerken, nasıl kilo ekleyeyim?
acaba belli kas gruplarında mı geçerli bu? mesela pazu kendini 1 dakika sonra hemen hemen toparlıyor. belki uygulanabilir de, örneğin omuz preste ben bunu hayatta uygulayamam. zaten 10-8-6-5 tekrar çıkıyor aynı kilo ile... üzerine 1 kilo eklesem, 1 tekrar zor çıkar.
pramit sisteme benim kafa basmadı. şimdi, elime diyelim kaldırabileceğim maksimum kiloyu, 10 kiloyu aldım, 10 tekrar çıkardım, ikincisinde 10 çıkmaz, ya 9 ya 8 çıkar, üçüncüsünde 7 çıkar, dördüncüsünde 6 çıkar. ama pramit yapanlar diyor ki, 10 kilo ile 10 tekrar çıkardı ise, 2 kilo daha ekle, 8 çıkar, 2 daha ekle, 6 çıkar, 2 daha ekle 4 çıkar.
ama ben zaten kaldırabileceğim en ağır kiloyu almışsam, zaten ikinci sette tekrar sayısı düşerken, nasıl kilo ekleyeyim?
acaba belli kas gruplarında mı geçerli bu? mesela pazu kendini 1 dakika sonra hemen hemen toparlıyor. belki uygulanabilir de, örneğin omuz preste ben bunu hayatta uygulayamam. zaten 10-8-6-5 tekrar çıkıyor aynı kilo ile... üzerine 1 kilo eklesem, 1 tekrar zor çıkar.
omuz press in son setini drop yap, benim en verim aldığım mesella sende deneyebilirsin, 90 kilo-5 tekrar hiç durmadan 60kilo-5tekrark, yine hiç durmadn 30kilo- tükenene kadar yapıyorum, sende ağırlıklarını bu oranlarda azaltarak bi dene(seni zorlayacak olmasına önem ver en önemli kısım bu), bak bakalım yanıyormu yanmıyormuOMUZ antremanı için konuşuyorum ; Piramitte gayet yüksek kilolara girme fırsatı bulmama rağmen şahsen kaslarımın yandığını hissetmiyorum.Shoulder press te 6.tekrarı zar zor kaldırıyor olmama rağmen (ağırlık gayet ağır) kaslarım yanmıyor.Sebebi nedir sizce
Misal omuz için 20 ile 12 tekrar yaptım sonra 17.5 kiloya düştüm 10 tekrar yaptım , 15 kilo 8 tekrar.. şeklinde mi dropset biraz açabilir misiniz.Bunu yaptıktan sonra sadece 4 kere ağırlık indirerek 1 haraketi bitirecek miyimomuz press in son setini drop yap, benim en verim aldığım mesella sende deneyebilirsin, 90 kilo-5 tekrar hiç durmadan 60kilo-5tekrark, yine hiç durmadn 30kilo- tükenene kadar yapıyorum, sende ağırlıklarını bu oranlarda azaltarak bi dene(seni zorlayacak olmasına önem ver en önemli kısım bu), bak bakalım yanıyormu yanmıyormu![]()