Piramit mi yoksa sabit ağırlık mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan suwin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

suwin

Üye
Merhabalar herkese,benim kafama takılan birkaç nokta var aydınlatırsanız sevinirim.İlk nokta antrenmanları yaparken sabit ağırlık mı çalışmalıyım yoksa piramit yöntemi mi izlemeliyim?

Eğer piramit yöntemi izleyeceksem 12 tekrar yapacağım ilk setteki ağırlık max 1 tekrar yapabildiğim ağırlığın % kaçı olmalı ve bu ağırlığı ne kadar süre sonra arttırmalıyım?

Eğer sabit ağırlık gideceksem 5-6 tekrar x 5 set mi daha mantıklı yoksa 8-12 tekrar x 4 set mi? Ayrıca bu yöntemde kaldıracağım ağırlık max 1 tekrar yapabildiğim ağırlığın % kaçı olmalı?

aslında bu sistemden ziyade sen hangisiyle daha güzel verim alıyorsun buna bak
bana soracak olursan ilk setten max ağırlığa kasları iyi ısındırmadan girme sakatlık doğabilir.
mesela bench den bahsedelim 5x12-10-8-6-4 şeklinde gireceğin bi antreman sistemi seni zamanla ağırlık arttırmaya odaklayabilir. ancak düzenli girdiğin 4x12 tekrarlık bi antremanda kuvvet ve hacim kazanmanda önemli etken gösterir.
tabi bu sistem her bölge için geçerli değil örneğin açmalar veya omuz lateral yaparken ağırlıktan ziyade hafif kilo 15-25 tekrar arası yapman uzun kas gruplarının çalışmasında daha verim katıyor.
hocaların sana verdiği antreman programlarına takılma program yazmak kolaydır önemli olan senin kendini en iyi şekilde tanıman ve en iyi verimi alman

@Enez zaten hocaların verdiği programlara takılmıyorum kendi programımı yazmaya çalışıyorum şuan ancak hangisinden daha iyi verim alacağımı çıkartamadım,bakalım daha bilgili birileri daha açıklayıcı bir yanıt verir belki hala soru işaretlerim gitmedi çünkü.Yinede teşekkürler yanıtın için.

Back
Yukarı