GrandSport
Üye
Merhaba arkadaslar.Protein ihtiyacini karsilamak icin surekli olarak pilic tuketiyorum(tavuk gogsu). bu tavuklar hormonlumu?veya bi zarari varmi?(beyza pilic guvenilirmi?)
kardeşim madem bu kadar uzmansın...bize kaynak gösterirmisin piliçlerin antibiotikle büyütüldüğüne dair. Ya ne acayip bir toplum olduk arkadaş ne kadar uzman ne kadar bilim adamı varsa hepsi Türkiyedeymiş meğerse. Adam gider günde iki paket sigara içer gelir burda yok tavuk şöyleymiş yok böyleymiş, yok yumurta organik değilmiş vs...arkadaşlar yiyin korkmayın. ben 40 yaşına geldim daha tavuk yediği için ölen bir adama rastlamadım ama sigaradan alkolden cok kanser - siroz olup ölen adam gördüm. Lütfen bu sporun temel besin kaynakları hakkında bu kadar hoyratça atıp tutmayın, eğer varsa kaynağınız gösterin yoksa susun insanlar huzur içinde tavuğunu tüketip bu spora devam etsin.tavuk tüketmeyin satılan tavuklar 4 günlük civciv aslında antibiyotik ile hızlandırılmış olarak büyütülüyor doğal değiller işkence çekerek büyütüyorlar hem tavuğa hemde bize yazık balık yiyin deniz bu açıdan daha güvenilir tavuksuz olmaz diyorsanız hindi yiyin proteini çok yüksek tavuk gibi antibiyotiklik durumu varmı bilmiyorum ama durum bu.
ayrıca proteini her sebzedende alırız bunuda bilin. izlediğim yabancı bir belgeselde organik beslenme konusu vardı aslında inek koyun vs gibi toprakta yetişen hayvanların doğal beslenmede enerjisini ottan aldığı ve etindeki proteininde bu yolla oluştuğu söyleniyordu o yüzden protein için hayvan yememizin şart olmadığı hatta et yiyenlerin daha erken öldüğü otçıl beslenmenin uzun ömür için gerekli olduğu söyleniyordu doğal beslenen kaç hayvan var şu an kaç tanesini gördük köyümüzdeki hayvanın durumunu biliriz ancak onda bile hazır saman alınıyor konuyor bu hayvan ne yedi enerjisini nereden aldı ki kaliteli et versin biraz kafayı çalıştırmamız lazım. ben et yemeyi fast food yemeye benzetiyorum ambalajda yazan değer ile gerçeğin alakası yok bence sebzelerden dahi şüpheleniyorum bırakın eti bir kenara ambalaja bakıyorum bakliyatlar made in canada sürekli gdo lu mamuller diye bağırıyorlar bilinçli uzmanlar işin kötü tarafı türkiye pazarından üretilenler niye çok zor bulunuyor yada bulunmuyor tarım ülkesi değiliz artık sağlığımız allaha emanet sonunda herkes kendi yiyeceğini kendisi üretecek eskiden olduğu gibi ona doğru gidiyoruz
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
kardeşim madem bu kadar uzmansın...bize kaynak gösterirmisin piliçlerin antibiotikle büyütüldüğüne dair. Ya ne acayip bir toplum olduk arkadaş ne kadar uzman ne kadar bilim adamı varsa hepsi Türkiyedeymiş meğerse. Adam gider günde iki paket sigara içer gelir burda yok tavuk şöyleymiş yok böyleymiş, yok yumurta organik değilmiş vs...arkadaşlar yiyin korkmayın. ben 40 yaşına geldim daha tavuk yediği için ölen bir adama rastlamadım ama sigaradan alkolden cok kanser - siroz olup ölen adam gördüm. Lütfen bu sporun temel besin kaynakları hakkında bu kadar hoyratça atıp tutmayın, eğer varsa kaynağınız gösterin yoksa susun insanlar huzur içinde tavuğunu tüketip bu spora devam etsin.
hocam biz burda hiciv yapmıyoruz...bu sporun en temel besini tavuk etidir. ve türkiyede piliç üretiminde dünya standardlarında üretim yapılmaktadır. senin o gördüğün bütün pro sporcular dahil tavuk eti yerler cünkü sindirimi kolay ve protein + amino asit değerleri en yüksek yağsız besin kaynağı tavuk etidir. lütfen bu konuda gerçekten imalatı ile ilgili somut bir deliliniz yoksa işi sulandırmayın.Biraz belgesel izlesen civcivlerin 16 gün gibi bir sürede kesilebilir hale geldiğini bilirdin.
Kimse sigaradan ölmüyor sigaradan veya yedikleri yiyeceklerden kaynaklı oluşan hastalık yüzünden ölüyor.
Bu zamana kadar sadece sigara yüzünden ölen bir insan gördüm odabu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bana uzman diyorsunda sende zararlı yok diyerek ayrı bir uzmanlık kılıfına bürünüyorsun. araştırmayı sevmediğin belli açıkçası tavuk yemen ya da yememen beni bağlamıyor benim amacım herkes bilinçlensin bu arada sigara ve alkol tüketmem yaşım 39. isteyen istediğini yesin içsin tabii beni ilgilendirmez herkes kendi yediği içtiği kadardır.kardeşim madem bu kadar uzmansın...bize kaynak gösterirmisin piliçlerin antibiotikle büyütüldüğüne dair. Ya ne acayip bir toplum olduk arkadaş ne kadar uzman ne kadar bilim adamı varsa hepsi Türkiyedeymiş meğerse. Adam gider günde iki paket sigara içer gelir burda yok tavuk şöyleymiş yok böyleymiş, yok yumurta organik değilmiş vs...arkadaşlar yiyin korkmayın. ben 40 yaşına geldim daha tavuk yediği için ölen bir adama rastlamadım ama sigaradan alkolden cok kanser - siroz olup ölen adam gördüm. Lütfen bu sporun temel besin kaynakları hakkında bu kadar hoyratça atıp tutmayın, eğer varsa kaynağınız gösterin yoksa susun insanlar huzur içinde tavuğunu tüketip bu spora devam etsin.
balığı taze alırsan hergün yersin konserve alırsan ayçiçek yağı ile pişirilmiş şekilde tabii sindiremezsin. ambalaja girmiş hiç birşeyin besin değeri yok zaten ambalaj üzerinden hesaplarsan proteinini sınıfta kalırsınpiliçler 4 günde büyümez. isim vermeyeceğim. büyük bir tavuk şirketinde staj yapmıştım zamanında. iğne filan değil tavuklara verdikleri yem ile büyümesi sağlanıyor. 4 gün değil sağdan soldan duyduklarınızı atıp tutmayın 1 ayı buluyor 1 tavuk normal değil ama yinede o kadar da abartı değil. yediğiniz domates bile hormonlu içtiğiniz su bile kireçli 4 4lük doğal bir hayat istiyorsanız dağlarda tek başınıza herşeyinizi kendiniz yetiştirmeniz lazım yada yetiştiren bi dede nene lazımbalık sürekli tüketilmez sindirimi bir çok besinden daha zor oluyor balığın güzel bir kaynak ama ton balığı gibi olmuyor bütün balıklar.
Asıl konservedeki balık daha rahat tüketiliyor bana göre balık yiceksen kilosu 50 60 tl olan balık fayda eder somon fayda eder yarısı protein yada yağ olan hamsi sardalya türü yemek tavuktan faydalı değilbana uzman diyorsunda sende zararlı yok diyerek ayrı bir uzmanlık kılıfına bürünüyorsun. araştırmayı sevmediğin belli açıkçası tavuk yemen ya da yememen beni bağlamıyor benim amacım herkes bilinçlensin bu arada sigara ve alkol tüketmem yaşım 39. isteyen istediğini yesin içsin tabii beni ilgilendirmez herkes kendi yediği içtiği kadardır.
http://www.mynet.com/haber/saglik/saglikli-diye-yediginiz-tavuklar-tavuk-degil-623791-1
http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/yamyam-tavuklar-sagliga-cok-zararli-1546456/
http://www.sadecegercek.net/2014/05/antibiyotikli-tavuklar-ve-tavuk-eti.html
http://sahipkiran.org/2015/08/07/fabrikasyon-tavuk/
[DOUBLEPOST=1510841125][/DOUBLEPOST]
balığı taze alırsan hergün yersin konserve alırsan ayçiçek yağı ile pişirilmiş şekilde tabii sindiremezsin. ambalaja girmiş hiç birşeyin besin değeri yok zaten ambalaj üzerinden hesaplarsan proteinini sınıfta kalırsın
tamam benim hatam bol bol tavuk ye kardeşim afiyet olsunAsıl konservedeki balık daha rahat tüketiliyor bana göre balık yiceksen kilosu 50 60 tl olan balık fayda eder somon fayda eder yarısı protein yada yağ olan hamsi sardalya türü yemek tavuktan faydalı değil
iyi hadi bakalımaffetmemm bol bol somon al sende alabilirsen![]()
bu tv programlarında konuşanların hepsi şarlatan, hatta bu tayfa protein tozuna streoid muamelesi yapan aynı tayfa...ısrarla söylüyorum türkiyedeki üretim tesisleri belli hatta bilmiyorsan ben birkaçını yazayım banvit,şenpiliç, cp, erpiliç bunların herhangi birinin üretimde antibiotik vs...zararlı madde kullandığına dair sağlık bakanlığı veya tarım köy işleri bakanlığı tarafından tutulmuş bir rapor tutanak vs..yoksa burda goygoy yapıp boşa milletin kafasını karıştırma...sen bireysel olarak yemek istemiyorsan yeme kardeşim ama bırak biz sporcuları ne istiyorsa yesin.bana uzman diyorsunda sende zararlı yok diyerek ayrı bir uzmanlık kılıfına bürünüyorsun. araştırmayı sevmediğin belli açıkçası tavuk yemen ya da yememen beni bağlamıyor benim amacım herkes bilinçlensin bu arada sigara ve alkol tüketmem yaşım 39. isteyen istediğini yesin içsin tabii beni ilgilendirmez herkes kendi yediği içtiği kadardır.
http://www.mynet.com/haber/saglik/saglikli-diye-yediginiz-tavuklar-tavuk-degil-623791-1
http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/yamyam-tavuklar-sagliga-cok-zararli-1546456/
http://www.sadecegercek.net/2014/05/antibiyotikli-tavuklar-ve-tavuk-eti.html
http://sahipkiran.org/2015/08/07/fabrikasyon-tavuk/
[DOUBLEPOST=1510841125][/DOUBLEPOST]
balığı taze alırsan hergün yersin konserve alırsan ayçiçek yağı ile pişirilmiş şekilde tabii sindiremezsin. ambalaja girmiş hiç birşeyin besin değeri yok zaten ambalaj üzerinden hesaplarsan proteinini sınıfta kalırsın