Pişmiş tavuk bozulmadan nasıl saklanır

İş yerine giderken sabah tavuk ızgara veya haşlama yaparak götürmek istiyorum. Akşam saat 19:00 gibi çıkıyorum eve varmam 20:00'yi buluyor. En son 12:30'da yemek yiyoruz. Bu nedenle saat 17:30 gibi ara öğün yapmak istiyorum. İş yerinde çıkan yemekler hep karbonhidrat ağırlıklı. Evden 200-300 gram tavuk götürüp akşam yemek istiyorum salata ile birlikte. Sonra eve geçip sporu mu yapmak istiyorum. Ancak tavuğun bozulma muhabbeti kafamı karıştırıyor. 6-7 saat soğuk-sıcak saklayan sefertasları falan var. Onlardan alsam bozulmadan saklayabilir miyim. Ya da bu şekilde deneyen var mı, ne kadar süre bozulmuyor. Markette 1 kg tavuk 20 TL , biz dışarıdan porsiyon tavuk söylüyoruz 100 gram nerdeyse 20 TL ye denk geliyor. 10 defa yerim o paraya.

Pişmiş tavuk 2 güne kadar dışarda durabilir, ben sürekli böyle yapıyorum. Sadece suyunu çektiği için biraz sert oluyor bu kadar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

disarida durmasi iyi degil tavuk eti kolay bozulan bir et o yuzden buzdolabinda saklamaya bak aksi taktirde 12 saaten fazla disarida durmasi iyi degil.

Tavuk yüksek riskli besinlerden birisi. 2 saatten fazla dışarda bekletilmez. Tüketilmeden önce de ısıtılması gerekir. Ben tüketiyorum bir şey olmuyor diyenler dikkatli olsunlar, çünkü mikrobiyolojik çoğalmanın şakası yok. Ev konservesindeki "clostrudium botulinum" çoğalmasından dolayı ölen insanlar var. Tavukta da zehirlenme olabilir. Zehirlenme olmasa dahi sürekli o şekilde tüketimde uzun vadede bağırsak florasının olumsuz etkileneceği aşikar. Bu yüzden başka alternatiflere yönelmenizi tavsiye ederim.

Back
Yukarı