Arkadaşlar bu protein tozları bildiğim kadarıyla peynir altı suyundan yapılıyor biz bu peynir altı suyunu direk içsek ne gibi faydası veya zararı olur..?
Büyük ihtimal en büyük sorun aşırı tuz oranı olacaktır. Ayrıca midenin bunu kaldıracağını sanmıyorum iğrenç bir tadı olur muhtemelen. Hiç denemedim ama az çok tahmin edebiliyorum
antrenman sonrası amacıyla değil ama günlük protein ihtiyacını karşılama amacıyla olabilir yada böreklik lor yersin yağsız az tuzlu birşey protein miktarı yüksek(%19 kadar) fiyatıysa kilosu 4-5 lira kadar, her gün yarım kilo yesen protein derdini büyük ölçüde ortadan kaldırırsın, yoğurtla yada meyveyle yersen lezzetli de olur
peyniraltı suyu yerine altaylar 'ın dediği gibi lor peynir almanı tavsiye ederim.Normal peyniraltı suyunu hergün içersen yarardan çok zararın olur en başka içerisindeki "tuz" oranı çok yüksek,ayrıca normalde aldığımız peyirlerin kabının dibinde bulunan su bence doğal peynirin suyu değil bozulmasın diye sonradan ekleniyor ...
peyniraltı suyunu içebilmen biraz zor olur, asidik bir ortamdır ve midene ve yemek boruna çok kolay bir şekilde zarar verebilirsin.
Peynir altı suyu peynirin altındaki su değildir diye bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim inşallah biliyosunuzdur
peynir alti suyunun cok tuzlu birsey oldugunu zannetmiyorum cunku peynir mayalandiktan sonra tuzlanir peynir alti suyu dedikleri sey ise dinlendirme havuzunda bekletilen buyuk miktarda mayalanmis sutun peynire donustukten sonra kalan kismidir.ayrica kalan peynir alti suyu tekrardan yuksek isida buhar kazanlarinda kaynatildiktan sonra mantik olarak proteinli olan kismi ustte tortu olarak birikir ustte kalan peynir tortusu taze lordur bu yuzden taze lor en saglikli sut urunudur umarim yardimci olmusumdur
Benim bildigim peynir alti suyu peynirin kutusunun icerisindeki tuzlu su degil,taze yogurtu actigimizda icerisinde az miktarda bulunan sudur.yanlis mi biliyorum.bu arada bir arkadasim loru yogurt yada meyve ile tüket demis.Peynir ve yogurdun ayni anda yenmesi midede bir sorun olusturmaz mi eksime vs.?
lor dediginiz urun iki kere kaynamis oldugundan en sagliklidir sadece tuzsuz oldugundan cabuk bozulur onun icin azar azar alip tuketmeye bakin hic bisey olmaz rahatlikla tuketin.hem peynir alti suyu o degil peynir yapilmak icin mayalanan sutun peynir olustuktan sonra kalan kismidir.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...982.html?t=12982&highlight=peynir+alt%FD+suyu https://www.bodyforumtr.com/vbforum/peynir-alt-suyu-tozu-past-t14613.html?t=14613
arkadaslar size tarifini vereyim evde kendim yapiyorum bu peynir alti suyunu sütü kaynattiktan sonra sogumaya birakin ilik hale geldikten sonra icine yarim cay kasigi kadar sirke dökün döker dökmez sirkeyi süt kesilecektir kesilen kismi lor peyniridir tuzsuz tadsiz marketlerden aldigimiz gibi fakat kendimiz yaptigimiz icin icinde ne oldugunu biliyoruz peyniri kepce süzgeciyle tülbentin icine koyun isterseniz icine biber ceviz fistik gibi vesayre seyler ekleyebilirsiniztülbentin agrini bagladiktan sonra süzülmeye birakin peynirden arda tencerede peynir alti suyu kalacaktir protein acisindan cok zengindir söylmesi vaktim olursa video eklerim