Personal trainer olmak istiyorum.

Ben bu sene lise son öğrencisiyim .
Yani bu sene içerisinde ygs ve lys sınavlarına giricem.
İdeolüm personal trainer olmak.
Personal trainer olmak için hangi üniversiteye gitmeliyim hangi bölümü secmeliyim.
Bu konuda en ufak bilgim yokk
bana yardımcı olurmusunuz

beden eğitimi meslek yüksek okullarından mezun olanlar yapabiliyor zannedersem..benim eskiden gittiğim salonda bir çocuk vardı zayıftı 2 senede çok güzel bir vücut yapıp yarışmaya girdi..şimdi istanbulda ünlü bir salonda eğitmen olarak çalışıyor ama eğitim durumunu bilmiyorum muhabbetim yok kendisiyle..

Beden egitimi spor yuksek okullari ozel yetenek sinavi ile alirlar.Bu okulu bitirenlere farkli dallarda antrenorluk diplomasi alma hakki verilir.

antrenörlük bölümüne girmek için bazı istekleri oluyor üniversitelerin bizim burdaki kocaeli üni. en az 1-2 spor dalında lisanlı olmak falan istiyordu.Okul takımı veya ilçe takımları olabilir.Tabi bunun içinde bodybuilding yok.Googledan yaşadığın yerdeki okulun besyo bölümünden antrenörlük başvuru şartlarına bakmalısın

Ben bu sene lise son öğrencisiyim .
Yani bu sene içerisinde ygs ve lys sınavlarına giricem.
İdeolüm personal trainer olmak.
Personal trainer olmak için hangi üniversiteye gitmeliyim hangi bölümü secmeliyim.
Bu konuda en ufak bilgim yokk
bana yardımcı olurmusunuz

besyo'ya gireceksin.fizik ,kondisyon sınavlarına da gireceksin. 4 yılın sonun beden eğitimi öğretmeni yada spor yöneticiliği yapabilirsin. Ek olarak parayı basıp personal trainer sertifikası da alabilirsin. okumana gerek kalmaz.(ama işveren pek tercih etmezler bu durumu)
son olarak ideolum değil idealim olacak.

personal trainerlık için hangi bölüm
Beden Eğitimi Öğrt. Bölümü
Spor Yöneticiliği Bölümü
Antrenörlük Eğitimi Bölümü

Tabiki kurslar ve besyolar var ama her işte olduğu gibi alaylı olupta çok daha fazla bu işi seven ve bilen biri olabilirsinde.

Back
Yukarı