fast twitch
Üye
herkese merhaba, forumdaki ilk mesajım. Yaklaşık 6 aydır bb ile uğraşıyorum (bunun ilk 2-3 ayı verimsiz ve biraz da bilinçsiz olduğundan o kısımda pek bi gelişme olmadı) Herneyse konuya girecek olursak : Bildiğiniz gibi insan vücudunda fast, medium ve slow twitch olmak üzere 3 tip kas var (bazı yerlerde sadece fast ve slow diye de geçiyo) Slow twitch denilen daha çok uzun mesafe koşucularıında filan bol miktarda bulunan çok fazla kuvvet sağlamayan fakat uzun süre yorulmayan kaslar. Fast twitch kas fiberleri ise yüksek miktarda patlayıcı kuvvet veren fakat çabuk yorulan kaslar. (Sadece bilmeyenler varsa diye açıklama yapma gereği hissettim) Benim bb deki amacım daha iyi bir görüntü yakalamakla birlikte birazda bu patlayıcı kuvvete sahip olmak. Bunun için tavsiye edilen şey hareketleri hızlı, yüksek ağırlık, az tekrar fakat çok set yapmak. Fakat hem yüksek ağırlık hem de hızlı hareket pek mümkün olan bişey değil. Örneğin bench presste patlayarak maximum 10x35kg yapabilirken, daha yavaş hareket ederek 10x45kg filan yapabiliyorum. Sizce patlayıcı kuvvet kazanmak için hızlı bi şekilde 35 mi yapmalıyım yoksa kası zorlayarak 45 mi yapmalıyım. 35 yaptığımda kasta hiç bi zorlanma hissetmiyorum. 45 de ise yavaş hareket ettiğimden dolayı hareket içime sinmiyor. (bench üzerinden verdiğim örnek omuz ve kol hareketleri için de geçerli). yardımcı olabilirseniz çok sevinirim saygılar...