overtraining mi oldu?

bugun yeni programima basladim.

bench press
dumb fly
incline dumbell bench press
pullover
cable crossover

normalde sogukken gogusumu kendım sıkıp sertleştirebiliordum..yani nası diyorsunuz göğüsleri oynatma.

ama antremanda cok yüklendim diye göğüsümü kontrol edemiodum yani sanki kas yıkımı olduda göğüsümü hiç sıkıp sertlestiremedim.

overtraining belirtisimidir?
veya bu programla overtraining riski cokmudur?
cevaplarsaniz sevinirim.

(1 yıldır vg yapıyorum)

o özelligi kaybetmen overtraining oldugu anlamına gelmez artık kası o kadar yormussun ki istedigini yaptıramıyorsun anlamına gelir, overtraining 1 günde anlayacagın iş degil ileri dönemde farkedebilirsin.....
programını kısmen belirtmişsin ama sen haftada kac defa gögüs calıstıdıgını belirtmemişsin eger 1 defa ise problem olmaz yok 2 defa ise o zaman beslenmenin çok çok iyi olması lazım... ki durumunu bilmiyorum ama benim gibi ögrenciysen haftada 2 defa bu programla overtraininge girersin çünkü yordugun o kasların hakkını(besin ihtiyacını karsılayamazsın) veremezsin...

arkadasın dediği gibi gerekli baslenme varsa. bil hassa ant. sonrası protein ve amino benzeri takviyeler varsa ve ant. asırı abartmadıysan o sendrome girmen biraz zordur rahat ol. dinlen ve beslen :D

sadece antreman esnasında oldu. Antreman.dan sonra diğer gün çok ağrı oldu göğüsümde sanırım buda iyi calistigimin bir göstergesi :)

haftada 1 kez yapıyorm 1 bölgeyi. on - on - off - on - on - off şeklinde
ant. sonrası protein tozu aliyorum. ardindan 1 tane muz(kas yıkımı onlemek ıcın) yarım saat sonrada tavuk - makarna - yumurta - pizza (herhangi birisi.)

Bu bir antreman yöntemi. Failure training diye geçiyor diye hatırlıyorum. Bu tarz yöntemleri eski bodybuilderlardan Mike Mentzer ' in kullandığını biliyorum. Bence gayet iyi bir çalışma yapmışsın. Bundan sonraki önemli nokta iyileşmeyi iyi yapmak. İyi beslenme ve dinlenmeyle çok iyi sonuçlar elde edersin :P

Aynı sorun banada oluyo göğüs çalıştıktan sonra eve geldim göğsümü sıkmaya çalışıyoum yumuşacık bi an moralim bozuldu :D:D
Sonra dedim herelde antrenmandan sonra böyle oluyo gerçektende tuhaf ama antrenmandan sonra göğüs yumuşuyor sıkamıyorsun ama ertesi gün bu sorun geçiyor...
Herkese oluyor mu bilmem tabi..:)

bende de biceps çalıştıktan sonra oluyo.Kas soğuduktan sonra bi türlü sıkamıyorum yumuşak duruyo sanki.Overtraining deil bence bu

Back
Yukarı