Aminoyu whey proteinle kombine etmek çok mantıklı değildir. Neden?
Çünkü amino da whey de hızlı kana karışan ürünler.
Tabiki bir whey protein bir amino kadar hızlı kullanılamıyor; fakat antrenman çıkışı 5 tablet amino atan biri ortalama olarak 10 gr amino alır.
Bu o ilk protein açlığını geçiştirmek için ortalama bir bünyede yeterlidir.
Ondan sonra gelecek ürün, kana çabuk karışıp hemen kullanılan bir ürün değil de, vücudu uzun süre besleyecek bir ürün olmalıdır.
Alınan 5 aminodan sonra gelecek öğün tavuk, balık, et gibi protein çeşitleri olabilir. Antrenman çıkışı amino alındığını düşünerek sonraki öğünün en az 1 saat sonra gelmesi mantıklı olur.
Eğer ki yemek pişirme imkânı yoksa o zaman karma bir protein tozu tercih edilmeli.
ON Nitrocore, BSN Syntha-6, Gaspari Myofusion, BSN Dessert vs...
Ben antrenman öncesi düzgün bir öğün yapıp antrenman sırasında esansiyel aminoasitleri içeren bir içecek ve antrenman sonrası da sıvı amino alıyorum.
Antrenmandan 45 dakika sonra gelen whey beni pek tatmin etmiyor.
En azından sıvı aminonun sindirim derdi yok, antrenman sonrası dekstroz içeceğimle birlikte alabiliyorum.
Ayrıca antrenman sonrası whey de kullanmış biri olarak sıvı aminoyu daha başarılı buluyorum.
Eğer pahalı geliyorsa tablet amino da kullanılabilir. Kana karışma biraz gecikecektir o kadar.
Bana göre protein tozlarının asıl amacı, kaçırılan öğünler yüzünden alınamayan proteinleri almak.
Eğer bb.com'a girip sağlam vücut yapmış insanların beslenme ile ilgili videolarını izlerseniz, whey proteinin içine 1 kaşık fıstık ezmesi atarlar.
Amaç proteinin emilimini yavaşlatmak.
Eğer karma bir protein pahalı geliyorsa yapılacak en iyi şey whey alıp içine bu tarz bir yağ eklemektir.
Bu sayede vücutta daha uzun kalır.
İyi sporlar.