şuan yaptığım programı paylaşmak istedim.. çünkü değişik bi çalışmam var. kasımdan beri vg yapıyorum, başlarda hiç gelişmedim.. vazgeç sen bu sevdadan diyen hocalarım bile oldu.. halbuki herşeyi tam yapıyordum, tatilde bayramda bile aksatmadan gittim, hareketleri tam nizami yaptım, her hafta ağırlık arttırdım.. ama olmadı. sonra sonra, kendim araştırmaya, kendi vücudumu dinlemeye başladım, yapıma uygun bi stil yaptım, ve son 2 ayda ciddi hacim arttırdım ilk halime göre..
ince yapılı ince uzun kemikliyim (ve yağlı sayılırım) spor geçmişim var, kaslar hemen definisyon alıyor ama hacim arttıramıyordum. sonra araştırdım, değişik antremanları ,powerliftçileri inceledim, ona göre melez bi stil çıkardım denebilir...
yaptığım şu:
Kilo : 93
Boy : 1,83m
Soğuk halde Vücut Ölçülerim :
göğüs: 122
omuz: 135 (omuz zayıf, biliyorum..)
kol: 41 (43tü, sonradan düştü.. biceps söndü niyeyse)
bel : 101 (ince yapılı olmama rağmen yağlıyım)
kalf: 43
bacak:63
kalça:109
Vücut tipim : ektomorf/astenik
Ne zamandır VG yaptığım : 9 ay
Verdiğim uzun aralar : hiç
hedeflerim:
HACİM,HACİM,HACİM...
ÇALIŞMA:
4 gün çalışıp 1 gün dinleniyorum..
1.gün: sırt, biceps,bilek
2.gün: göğüs,triceps
3.gün: omuz,trapez,boyun
4.gün: bacak,kalf,karın
prensibim şu:
hareket sayısı: büyük kaslara 3-4, küçüklere 2-3 hareket
hareketler: bilindik temel hareketleri yapıyorum, yazılcak bişi yok.. ama sık sık, en çok 2 haftada değiştiririm.
set sayısı: 2(kesmediyse nadiren 3).
ağırlık: ilkini maksimal*%90 giriyorum. durumuma göre ikinci sette maksimale çıkıyorum veya %75e iniyorum.(maksimale iki haftada bir çıkarım) seri yapamadığım ağırlığı hemen azaltırım. yani dura dura veya failure'a kadar yapmam asla
kaldırış:hızlı kaldırıp normal indiriyorum. ağırlık kasa binmiyorsa tam açı yapmayabiliyorum(örn. bench presste tam yukarı kaldırmıyorum çünkü boş yere kemiğe ağırlık biniyor)
set arası süre: en çok 30 saniye
kısaca az set az tekrar yüksek ağırlık(yüksek ama seri bir şekilde yapabileceğim kadar yüksek) hızlı bir şekilde 20 dkda antremanı yapıyorum, sonra hemen duş,yemek,oturuş...
kardiyo yapmıyorum, ama kalp ritmim kardiyo hızına ulaşıyor böyle çalışırken..
maksimal ağırlıklarım:
(paund cinsinden, kusura bakmayın)
bench press: 180 lbs (81 kilo civarı)
db bench press: 190 lbs (86 kg)
db incline: 130(60kg)
lat pulldown kanat:210 (95 kg)
bar row:190 (86 kg)
bar curl: 90 lbs (40 kg)
triceps db french curl:100 lbs(45 kg)
triceps overhead bar press:90 lbs (40 kg)
omuz db press:120 lbs(54 kg)
kalf: 300 lbs(136 kg ben hariç)
leg press: 360 (160 kg)
ince yapılı ince uzun kemikliyim (ve yağlı sayılırım) spor geçmişim var, kaslar hemen definisyon alıyor ama hacim arttıramıyordum. sonra araştırdım, değişik antremanları ,powerliftçileri inceledim, ona göre melez bi stil çıkardım denebilir...
yaptığım şu:
Kilo : 93
Boy : 1,83m
Soğuk halde Vücut Ölçülerim :
göğüs: 122
omuz: 135 (omuz zayıf, biliyorum..)
kol: 41 (43tü, sonradan düştü.. biceps söndü niyeyse)
bel : 101 (ince yapılı olmama rağmen yağlıyım)
kalf: 43
bacak:63
kalça:109
Vücut tipim : ektomorf/astenik
Ne zamandır VG yaptığım : 9 ay
Verdiğim uzun aralar : hiç
hedeflerim:
HACİM,HACİM,HACİM...
ÇALIŞMA:
4 gün çalışıp 1 gün dinleniyorum..
1.gün: sırt, biceps,bilek
2.gün: göğüs,triceps
3.gün: omuz,trapez,boyun
4.gün: bacak,kalf,karın
prensibim şu:
hareket sayısı: büyük kaslara 3-4, küçüklere 2-3 hareket
hareketler: bilindik temel hareketleri yapıyorum, yazılcak bişi yok.. ama sık sık, en çok 2 haftada değiştiririm.
set sayısı: 2(kesmediyse nadiren 3).
ağırlık: ilkini maksimal*%90 giriyorum. durumuma göre ikinci sette maksimale çıkıyorum veya %75e iniyorum.(maksimale iki haftada bir çıkarım) seri yapamadığım ağırlığı hemen azaltırım. yani dura dura veya failure'a kadar yapmam asla
kaldırış:hızlı kaldırıp normal indiriyorum. ağırlık kasa binmiyorsa tam açı yapmayabiliyorum(örn. bench presste tam yukarı kaldırmıyorum çünkü boş yere kemiğe ağırlık biniyor)
set arası süre: en çok 30 saniye
kısaca az set az tekrar yüksek ağırlık(yüksek ama seri bir şekilde yapabileceğim kadar yüksek) hızlı bir şekilde 20 dkda antremanı yapıyorum, sonra hemen duş,yemek,oturuş...
kardiyo yapmıyorum, ama kalp ritmim kardiyo hızına ulaşıyor böyle çalışırken..
maksimal ağırlıklarım:
(paund cinsinden, kusura bakmayın)
bench press: 180 lbs (81 kilo civarı)
db bench press: 190 lbs (86 kg)
db incline: 130(60kg)
lat pulldown kanat:210 (95 kg)
bar row:190 (86 kg)
bar curl: 90 lbs (40 kg)
triceps db french curl:100 lbs(45 kg)
triceps overhead bar press:90 lbs (40 kg)
omuz db press:120 lbs(54 kg)
kalf: 300 lbs(136 kg ben hariç)
leg press: 360 (160 kg)