Omuzlarım öne çıkıyor yardım (fotolu)

Omuzlarım git gide öne doğru çıkıyor sebebi nedir? Çevremdeki arkadaşlar fark ediyor hep iki büklüm yürüyon diyolar.
3bf2b143f860ed08c1c81bcb75719adc.jpg
5d18a9a99cd11f8b35235366c0ac325c.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ayakta ve uzaktan normal postür pozu versen daha mantıklı.

anladığım durumsa eğer iki ihtimal var,

1-göğüs-sırt ve arka omuz kasları orantisizlıktan dolayı öne yuvarlanma.
2-veya kamburluk

Gittiğim salondada bu şekilde olan bir arkadaş vardı üst Göğüs ve trapez çalışarak kısmen o görüntüyü toparlayabildi tamamen düzelir demiyorm ama üst göğüsü ve trapezleri genişler ve büyürse onu absorbe edip görüntü olarak dikkat cekmicek hale gelebilir

D2403 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gittiğim salondada bu şekilde olan bir arkadaş vardı üst Göğüs ve trapez çalışarak kısmen o görüntüyü toparlayabildi tamamen düzelir demiyorm ama üst göğüsü ve trapezleri genişler ve büyürse onu absorbe edip görüntü olarak dikkat cekmicek hale gelebilir
Hastalığın tedavisi varken, ağrı kesici kullanmak gibi olur bu. Görüntü bozukluğunu bir nebze absorbe edebilir fakat asıl soruna çözüm olmaz.

Kenzo Karagöz'ün bahsettiği bir duruma benziyor omuzların öne doğru gelmesi. Pullover çalışabilirsin.
İlgili video:
6:20'ye alırsan süreyi durumdan bahsediyor.
Pullover' ı genelde göğüs günleri çalışılıyor ama sırt kısmına da vuruyor. Hem göğüs hem sırt kısmına etki ettiğinden faydası olabilir.

Son düzenleme:
Eğitim sisteminin yahut iş hayatının bizi mecbur bıraktığı "masa başında oturma" eyleminin yarattığı bir sonuç. Kendini masada otururken düşün, büyük ihtimal zihninde şuna benzer bir şey canlandı;
images
gördüğün gibi omuzların ve başın, omurganın durması gerektiği pozisyonun çook çok önünde duruyor ve bu da göğüs kaslarının gergin, Sırt kaslarının -kullanılmadığı için- daha esnek Olmasını sağlıyor. Yapman gereken şey öncelikle Sırt ve göğüs kaslarına Eşit Derecede çalışmak, tabiki bunun yanında göğüs kaslarını esnetmen gerekiyor. Şu videodaki ilk hareketi, sopayla yapılan hareket ve direğe bir kolunu dayayıp göğüs kasını esnetilen hareketi her akşam 2-3 set yaparsan 2 ay içinde böyle bir sorunun kalmayacak.

Edit: Ayrıca forward head postür bozukluğu da var gibi, bunlar genelde birlikte bulunurlar.

Hastalığın tedavisi varken, ağrı kesici kullanmak gibi olur bu. Görüntü bozukluğunu bir nebze absorbe edebilir fakat asıl soruna çözüm olmaz.
Burası zaten onun yeri değil bunu soran arkadaş tedavi için yada teshis için doktora gitmesi gerektiğini biliyordur biz sordugu soruyu sadece "spor" anlamında yanıtlayabiliriz ayriyeten ben arkadas da durus bozukluğu göremedim omuzlarıyla alakalı bir sıkıntı var

Burası zaten onun yeri değil bunu soran arkadaş tedavi için yada teshis için doktora gitmesi gerektiğini biliyordur biz sordugu soruyu sadece "spor" anlamında yanıtlayabiliriz ayriyeten ben arkadas da durus bozukluğu göremedim omuzlarıyla alakalı bir sıkıntı var
umut1319, orada yaptığım (teşbihi)benzetmeyi senin dışında herkesin anladığını düşünüyorum. Anlamadıysan da yanlış anlaşılma olmuştur muhtemelen.
BodyForumTR ekibi olarak biz de elimizden geldiğince gelen sorulara SPOR alanında yanıt vermeye çalışıyoruz. Beni aşan, özellikle TIBBİ alandaki sporun da fayda sağlayıp sağlamayacağı şüpheli problemlere ''şahsi olarak'' bulaşmıyorum. Şakaya gelecek konular değiller çünkü.
Tedavi derken; ''evet SPOR anlamında da bu duruş bozukluğunun tedavisi mümkün. Neticede SPOR'u sağlıklı olmak için yapıyoruz, olan duruş bozukluklarını gidermeye de yardımcı olmasını isteriz. Görüntüyü absorbe etmesinden çok, asıl soruna odaklanıp sorunun kaynağını ortadan kaldırmayı hedefleyecek cevaplar vermeliyiz'' demeye çalışıyorum.

umut1319, orada yaptığım (teşbihi)benzetmeyi senin dışında herkesin anladığını düşünüyorum. Anlamadıysan da yanlış anlaşılma olmuştur muhtemelen.
BodyForumTR ekibi olarak biz de elimizden geldiğince gelen sorulara SPOR alanında yanıt vermeye çalışıyoruz. Beni aşan, özellikle TIBBİ alandaki sporun da fayda sağlayıp sağlamayacağı şüpheli problemlere ''şahsi olarak'' bulaşmıyorum. Şakaya gelecek konular değiller çünkü.
Tedavi derken; ''evet SPOR anlamında da bu duruş bozukluğunun tedavisi mümkün. Neticede SPOR'u sağlıklı olmak için yapıyoruz, olan duruş bozukluklarını gidermeye de yardımcı olmasını isteriz. Görüntüyü absorbe etmesinden çok, asıl soruna odaklanıp sorunun kaynağını ortadan kaldırmayı hedefleyecek cevaplar vermeliyiz'' demeye çalışıyorum.
Dediğin gibi olsun.

Trapezleri ve üst göğüsü çalışmak daha doğrusu omuzların dengesi bozukken o bölgelere ağırlık vermek görüntüyü örtmek bir yana daha da zarar verir. Trapezlerini sık bakalım omuzların ne pozisyon alacak. durduk yere birde Forward head çıkartma başına.

Ben meslek geregi buna benzer bi sorun yasiyorum, doktorum on omuz calismasini yasakladi ve rear deltoid agirlik vermemi istedi. Deniyorum bakalim uzun zamandir faydasi olacak mi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kardeşim trapezi falan unut sen trapez tam tersi öne düşüklük sağlıyor. Hareketi yaparkende zaten görüyorsun omuzları öne doğru düşürmen gerekiyor. Ona göre yap çalışmanı.

Back
Yukarı