Omuz programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan StoLen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

StoLen

Üye
Merhaba arkadaşlar. Bu omuz programı bana etkili gelmiyor Özellikle içinde arka omuz haraketinin olmaması ayrı bir sorun. Sizce bu program normal mi yoksa ben mi sorun ediyorum.

Omuz programı şöyle;

Enseye Pres
Dumbell Lareral Raise
Trapez
Sırt

program normal sırt yazdığınızı anlayamadım onu çıkarıp rear fly ekleyebilirsiniz arka omuz için, ancak omuz zaten küçük bir kas grubu olduğundan arka omuzlar diğer hareketlerde de çalışır..
program sizi zorlamıyorsa ratio da negatif tekrar kısmına ağırlık verin, basit bir dille ağırlığı kaldırma ile indirme arasında belli bir ritim olsun ve indirme sürenizin yavaşlığını arttırın..
mesela hareketin kaldırma kısmını 1.5 sn de yapıyorsanız indirmeyi 3-4 sn ye ye yükseltin, bu şekilde kaslardaki gerilimi ve stress i daha fazla sağlayabilirsiniz..

Kaç aydır yaptığını bilmiyorum ama biraz geçmişin varsa
Arnold pres ve öne kaldırış ekleyebilirsin
Ağır olması değil nizami olması önemlidir

program normal sırt yazdığınızı anlayamadım onu çıkarıp rear fly ekleyebilirsiniz arka omuz için, ancak omuz zaten küçük bir kas grubu olduğundan arka omuzlar diğer hareketlerde de çalışır..
program sizi zorlamıyorsa ratio da negatif tekrar kısmına ağırlık verin, basit bir dille ağırlığı kaldırma ile indirme arasında belli bir ritim olsun ve indirme sürenizin yavaşlığını arttırın..
mesela hareketin kaldırma kısmını 1.5 sn de yapıyorsanız indirmeyi 3-4 sn ye ye yükseltin, bu şekilde kaslardaki gerilimi ve stress i daha fazla sağlayabilirsiniz..
Omuz haraketlerinin sonunda sadece 1 tane sırt hareketi var onu kast etmek istedim. Hareketin adını tam bilmiyorum fakat Kollar yana açış gibi ama bu sefer kolları geriye doğru itiyorum sırt kaslarını arkada sıkıştırıyorum. Bu hareketi makina ile uyguluyorum. Hareketleri dediğiniz gibi yapmaktayım ve hareket sonlarında yanma oluyor asıl benim kafama takılan neden arka omuz hareketinin olmaması Sporda 3. ayım Teşekkür ederim.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:17 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:14 ----------

Kaç aydır yaptığını bilmiyorum ama biraz geçmişin varsa
Arnold pres ve öne kaldırış ekleyebilirsin
Ağır olması değil nizami olması önemlidir
Kaldıramayacağım ağırlığın altına girmektense az ağırlık nizami tekrarlar yapıyorum. Bu arada kusura bakmayın kaç aydır bu sporu yaptığımı yazdığımı unutmuşum. 3.ayımdayım şuan salonda herkes bu pmuz programını uyguluyor. fakat dediğim gibi arka omuz hareketinin olmaması ayrı bir sorun hocaya sormadanda kafama göre harekette eklemek istemiyorum. Bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim. Teşekkürler

Farklı düşünceleri olan arkadaşlar var mi ?

Back
Yukarı