Omuz programı yardım.

herkese merhaba;

omuz programım aşığıda görüldüğü gibi dir. Benim kafama takılan kısım, dumbbells shoulder press ile shoulder press machine hareketleri birbirinin aynısı bu yüzden ikisini birden yapmaya gerek var mı? eğer gerek yok derseniz yerine hangi hareketi önerirsiniz. Ve hareketlerin sıralaması çok fark ediyor mu? yoksa nasıl kolayıma geliyorsa o şekilde mi yapmam lazım? Şimdiden çok teşekkürler

Dipçe: Bu arada salondaki shoulder press machine'in resmini aşağıda koyuyorum.
dumbbells shoulder press
shoulder press machine
side lateral raises
front dumbbell raises

Bu tarz maksimum efor sarfına imkan veren ana egzersizleri öne alıyorum ben.Güzel basmak için kiloyu,negatiflerine dikkat ederek.Ayrıca aynı hareketlerdir.Ben dumbell ile yapıyorum.Hem serbest ağırlık olmasının avantajı hem de 2 omuz da ayrı ayrı çalıştığından güçsüz olan sol kısmıma daha iyi baskı uygalamam sebebiyle bu tarz bir antreman sayesinde.Bazı haftalar son 1 seti dropluyorum bu makinayla.Yararı oluyor tabi makina boşsa.:)

Bu tarz maksimum efor sarfına imkan veren ana egzersizleri öne alıyorum ben.Güzel basmak için kiloyu,negatiflerine dikkat ederek.Ayrıca aynı hareketlerdir.Ben dumbell ile yapıyorum.Hem serbest ağırlık olmasının avantajı hem de 2 omuz da ayrı ayrı çalıştığından güçsüz olan sol kısmıma daha iyi baskı uygalamam sebebiyle bu tarz bir antreman sayesinde.Bazı haftalar son 1 seti dropluyorum bu makinayla.Yararı oluyor tabi makina boşsa.:)
bende dumbell tercih ediyorum. aynı hareketse makinayı programdan çıkarabilirim. amacım bütün omuz kaslarını çalıştırmak. cevap için teşekkürler.

Back
Yukarı