Omuz Kaslarında Yaşadığım Problem

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 8 aydır fitness-bb yapıyorum, yaşım 20, kilom 76 ve boyum 1.84 civarlarında. Spora başladığımda 108-109cm civarı olan omuzlarım 8ay sonucunda ancak 115-116cm 'lere ilerleyebildi. Uzun boylu olduğumdan ve zayıf sayılacak bir kiloya sahip olmadığımdan bu vücut ölçülerine bu omuz ölçüsünün yeterli olmadığını düşünüyorum ve bana birçok kişi kemik yapısı ile genetikten bahsetti fakat ben genetik sınırlarımında bu olmasının mümkün olmayacağı düşüncesindeyim. Yaklaşık 3aydır çok dikkatli besleniyorum (günde min. 130-140gr protein, çok az yağ ve şeker). Estetik bir vücuda sahip olduğumu söyleyebilirim fakat giydiğim kıyafetlerin üzerimde daha iyi durması için daha geniş omuzlara ihtiyacım var.,

8 ay içerisinde çok farklı omuz programları uyguladım, süper setli bile çalııştığım oldu ve haftada 1 gün çalıştırdım bu periyodda omuzlarımı. En son tavsiye aldığım hocam bana antrenmanda 2 açış hareketi kullanmamı önerdi. Yaklaşık 2haftadır şu şekilde çalışıyorum;

1- oturarak lateral raise
2- kablo ile lateral (tek el)
3- enseye press
4- military press veya arnold press

4 er set ve piramit uygulayarak çalışıyorum.

Sizden isteğim verdiğim bilgilere ve antrenman programıma göre bir değerlendirme yapmanız, varsa kıymetli tavsiyelerinizi, görüşlerinizi veya antrenman programı önerilerinizi benimle paylaşmanız arkadaşlar.

saygılar..

bu arada diğer bölge ölçülerim:

göğüs: 101cm
kol: 35.5cm
bel: 82cm

genetigini degistiremezsin ancak kas calısması yaparak sekillendirirsin gelisim saglarsın bazı kas gelisim hızı her insanda farklıdır mesela bende bacaklar cok saglamdır omzum genistir kas calısması öncesinde de genis ve dik omuzlarım cardı suan daha da genisler yıllardır bu sporu yapıyorum ilk basladıgımda omuz ölcüm 97 cm di suan 106 cm olmus 8 ay kısa bir süre displinli antrenmanlarına devam ederek gelisim saglarsın bunun yanında sırt kanat calısmalarına da devam et bu bölgenin gelisimi omuzlarında genis gözükmesini saglayacaktır

genetigini degistiremezsin ancak kas calısması yaparak sekillendirirsin gelisim saglarsın bazı kas gelisim hızı her insanda farklıdır mesela bende bacaklar cok saglamdır omzum genistir kas calısması öncesinde de genis ve dik omuzlarım cardı suan daha da genisler yıllardır bu sporu yapıyorum ilk basladıgımda omuz ölcüm 97 cm di suan 106 cm olmus 8 ay kısa bir süre displinli antrenmanlarına devam ederek gelisim saglarsın bunun yanında sırt kanat calısmalarına da devam et bu bölgenin gelisimi omuzlarında genis gözükmesini saglayacaktır

Değerli yorumun için teşekkür ederim.Sırt ve kanat çalışmalarıma da son sürat devam ediyorum. Beslenme ve dinlenme noktasında bir sıkıntım olmadığı düşüncesindeyim yani problem büyük ihtimalle yanlış antrenman yapmamdan kaynaklanıyor. Bu konuda yardıma ihtiyacım var yorumlarınızı bekliyorum

Back
Yukarı