omuz kası ve trapez

savay

Üye
arkadaşlar benim sorum şöyle ben omuz kaslarını çalıştırırken trapezleri az çalıştırmak ya da hiç çalıştırmamak istiyorum. asıl kısım ben sitede gezinirken military press, shoulder press , dumbell front raises gibi hareketlerin trapezlere vurmadığını duydum bu doğrumudur? bense aksine trapezlere vurduğunu biliyodum kafam karıştı:confused: amacı omzumu geliştirmek ve dikleştirmek şimdiden herkse teşekkürler

valla ne yaparsan yap trapezi etkiler

benc pressde daha ağır çalışabiliyorsam trapezim geliştigi içindir :)
üzerime düşen agırlıgı bir anda atıp sıvışabiliyorsam trapezim oldugu icindir :)

makinalarda son tekrarı yaparken gücüm bittiginde agırlıgın altında

kalmıyorsam omuz ve kollarla trapezden destek aldıgım icindir

bodye istedigin kadar ara ver trapezler hep yerinde durur önemli bir kas grubudur :)

omuzları düşük göstersede çok seviyoruz seni trapez bence trapezsiz vucut eksiktir arkadaş :)

trapez kası hakkında kötü gösteriyor vs. gibi yorumlar bence saçma trapezsiz bir vücut eksiktir bence zaten aşırı bir gelişim göstermek de o kadar kolay değildir.

şahsen hiç tarapez çalışmamama rağmen iyi trapezlerim oldugunu soyleyebilirim onların gelişmesi kaçınılmazdır. ve bir çok hareketten sekonder olarak etkilenirler. yani sorunun cevabı hayır. arkadasımızın biride bench pressi ona borcluyum gibi bir yorum yapmıs herhalde tricepsle karıstırdı sanırsam :D

Lateral hareketlerinde ve rowing hareketlerinde trapezler çalışır.
Yani siz özel trapez çalışması yapmasanız bile onlar hep çalışır.

Back
Yukarı