Omuz hakkinda...

Arkadaşlar merhaba

Bundan yaklaşık iki hafta önce pullover yaparken omuzlarımda hafif bi zorlama hissettim pek fazla dert etmedim açıkçası çünkü acı vb olmamıştı. Ondan sonraki antrenmanimda dumbell fly yaparken yine omzum zorlandi ve hareketi bıraktım bu kez ağrılı bir sizlama oldu omuzlarımda.

Bir sonraki antrenmana giremedim omuzlarimdaki kitirdamalardan ve sizlamalardan dolayı bir haftadirda ust vücut çalışmıyorum omzumdaki sesler devam ediyor sizce ne yapmalıyım

Bir süre daha dinlendirmen iyi olur, sakatlığın ne olduğunu bilmeden tavsiye vermek de yanlış olacak ama rotator cuff kaslarını güçlendirecek egzersizler yapabilirsin. duruş bozukluğu varsa (öne düşük omuzlar vs) postur duzeltmeye yardımcı olacak egzersizler yapabilirsin. omuzuna iyi gelmeyen hareketlerden bir süre kaçın. geçmiş olsun.

Teşekkürler aranel ama herhangi bir duruş bozukluğum yok acaba siz bu tür bir sakatlık geçirdiniz mi daha önce? Yani ben bu yaşadığım durumun çıkmalardan önce olacağını düşünüyorum..

Sağ omuzum biraz öne düşük olduğundan bir sakatlık yaşamıştım, özellikle kolumu yana doğru açarken ses geliyor ve batma şeklinde ağrılar oluyordu. bir hafta spor yapmadım ve rotator cuff egzersizleri yaptım. daha sonra yavaş yavaş tekrar başladım ve omuzu iyice ısıtmadan artık çalışmaya başlamıyorum. lateral raise da yapmıyorum ne zamandır. önce sağlık. sıkıntı yaratan hareketleri yapmamak en iyisi.

Kinesio diye bir bant kullanmıştım bir araştır derim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Artı Etkisi oldu arada da kullanıyorum

Glucosamine takvisi alabilirsin eklem ve tendon ağrıları için ama bence biraz dinlen birde çok hızlı ağırlık arttırma

Arkadaşlar yeni konu acmadim buraya yazıyorum.

Nerdeyse 1 aydır omuz çalışmıyorum çıtlamalar tam olarak geçmedi ama ağrılar kesildi diyebilirim

Şimdi yeniden omuz çalışıcam hangi hareketlerle başlamalıyım, hangi hareketleri yapmamaliyim?

Back
Yukarı