omuz genişletme

Sadece omuz çalışıp diğer kaslarınızı çalıştırmazsanız, orantısız ve estetikten uzak bir vücudunuz olur. Geniş omuzlarınız olur, doğru; fakat bu geniş omuzları kanat, sırt, göğüs, kol kasları gibi kaslarla desteklemezseniz, omuzdan bele doğru birden küçülen komik bir vücudunuz olur.

omuzları genişletmek nedir bunu anlayamadım ben. yani omuz bölgesi odaklı çalışmakla omuzun yanlara doğru genişlemesi(çatı) sanırım belli bir yaştan sonra tabi kemik ve gelişim yapısına göre de değişmek üzere genişlemez. ancak yaptığın hareketlerle omuzlarını geniş gösterebilirsin. geniş omuz demek de omuz başlarının şişkin olması ve böylece santim bazında genişlemesi değildir. yüzücülerin vücutlarını incelersen çok rahat analiz edebilirsin. şekilsiz ama olduğunu belli eden bir trapez hattı, sırt ve kanat kasları ile göğüs kaslarının gelişmiş olmasıyla mümkündür. yani öyle 50 cent'teki gibi trapez kası yapıp geniş omuzlu gözükemessin. evde çalışmak istiyorsan en mükemmel çalışma şınav çekmektir. trapez hattını çok estetik geliştirir, göğüs kaslarını şekle sokar ve kısmen de omuz başlarına şekil verir.

Son düzenleme:
Omuz yapma yardim!!!!!

yaw bnm de omuz sorunum var 177 60 kiloyum zayıfım omuzlarımda dar......amacım omuz yapmak kiloyu oyle veya boyle alırım zaten 1993 bu yaştan sora kemikte genişleme olurmu cvplarsanız sevinirim

evet bunu bende öğrenmek istiyorum kaç yasından sonra kemiklerin gelişimi duruyor...! ben 1993 doğumluyum, 1.83 boy ve100 kiloyum , omuzlarım vicuduma göre dar omuz egzersizleri yapıyorum 3 gündür 3 çeşit... 3 günde faydasını göstermeye başladı fakat daha fazla yardm almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

evet bunu bende öğrenmek istiyorum kaç yasından sonra kemiklerin gelişimi duruyor...! ben 1993 doğumluyum, 1.83 boy ve100 kiloyum , omuzlarım vicuduma göre dar omuz egzersizleri yapıyorum 3 gündür 3 çeşit... 3 günde faydasını göstermeye başladı fakat daha fazla yardm almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Kemikleşme noktalarının kapanma sınırı erkelerde 19 yaşında ,kızlarda 18 yaşındadır.

Ben amatörce vücudumu geliştirmek istiyorum spor salonuna gidebilirim ancak omuzlarımın çok düşük ve dar olduğunu düşünüyorum boyum 1.90 kilom 75 ve kafa boyun yapım biraz büyükçe omuzlarımın geniş ve hacimli görünmesi için hangi kas bölgelerini çalıştırmalıyım ve ne yapmalıyım bu arada yaşım 17 yardım edebilirseniz çok sevinirim ??? omuz ölçüsü =110

zaten hareket olarak yardımcı olmuşlar.fakat 188 cm de 55 kiloysan istediğin kadar calıs guzel bir goruntu uyandıramassın. en azından 70 kilo olup ondan sonra denemelisin bence. tabiki sporu bırak demeye calısmıyorum.

benım boyum 1.86 80 kıloyum ama yag oranım cok az. 97 dogumluyum. Lıse 1 deyım. Omuz genıslıgım 1.25 . Sızce omuzlarım darmı yoksa genısmı ve bu olcuyu en fazla kac yapabılırım ? Bılgılendırırsenız sevınırım..

• Şınav çekmek kişilerde hem fit bir vücudun oluşmasını sağlar hemde omuzlarda yavaş yavaş genişleme görülmesine yardımcı olur. Kişiler yüz üstü olacak şekilde uzanır ve sadece kollar ile ayaklar devrede olmalıdır. Bütün ağırlık omuz ile el arasına verilerek gövde yere değmeyecek şekilde inilip kalkılmalıdır.
  • Ağırlık kaldırma hareketi: Bu hareketin uygulanması omuz genişletme işleminde oldukça başarılı ve etkili olmaktadır. Bu uygulamayı yaparken kişiler dik durarak ayaklar hafif yana açılır ilk olarak 3 kg ağırlık alınarak harekete başlanabilir.
  • Oturarak yana ağırlık kaldırma: İlk olarak kişiler bir sandalyeye oturarak iki koluna da aynı şekilde ağırlık almalıdır. Daha sonra ise öne hafif şekilde eğilerek kollar yana açılıp kapatılır. Bu hareket ise oldukça faydalıdır ve omuz genişletmede en başarılı yöntemlerden biridir. Genellikle dar bir omuz yapısına sahip olan kişide etkisi kısa sürede gözlemlenir.
Bir iki defa omuz genişletme hareketleri yapılarak başarılı olmanızı sağlamaz. Bu hareketleri düzenli bir şekilde 1 yıl tekrarlarsanız omuzlarınızda ciddi bir şekilde farklılık oluştuğunu anlayacaksınız.

Back
Yukarı