Omuz başlarını yukarıya doğru dikleştirmek...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cago
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cago dedi:
eywallah kardeş bu programı uygulamaya devam etcem zatenn...En cok bundan verim alıyorum...Antrenmandan sonra kollarımı duz tutamıyorumm zaten.... :D Ya sen okulalaıgını yap ayıp ediyon biz de buraya öğrenemye geldik zatenn....

Bi de negatif tekara su sonunda bazı hareketlerde yaptığımız +1 olayı mı...?yane az ağırlık cok tekrar...Aslında yana açışta cok faydası olur...İyi şekillenmesi açısından....

Centaur açıklamış zaten.Bak özellikle omuz çalışırken bazen başka bölgelere özellikle de trapeze çok kayar çalışma yani dengeli çalışma gerçekten zor omuz çalışmasında,hele ki yana açışta.Mesela setini yaptın son 2 harekettesin değil mi yardımlı ya da yardımsız kendin de yapabilirsin dambılları kaldırdın diyelim 5 sn. onları 10-15 saniyede yavaş yavaş geri indir ve hareketi tamamla,mesela son 2 de 3 te böyle yaparsan yan omuzlar güzel çalışır,denemende fayda var ;)

Eyvallah saol tavsiyen için...Haftaya omuz çalışırken bu yavas indirme işini deniycem...Bakalaım dediğin kadar var mı...? ;)

Omuz genişliği konusnda benim gördüğüm en iiyi bi kaç kişiden biri ve diğer basketbolculara göre haftada 3 de 1 daha az calışıyor

Dwight Howard

howarddwightmk1.jpg

Son resimdeki adamin omuzlari dik değil ama cok geniş.
Dik ve geniş omuza, ingilizce "square shoulder" denir.
Yani kare omuz, zira düz bir çizgi olarak devam eder, Arnold'da ise, çok geniş omuzlar, ama giysi askisi gibi, aşağı doğru uzanan farklı bir omuz yapısı var.

Kare omuzları hayatın her yanında beklenmedik insanlarda görebilirsiniz, bu gerçekten en önce genetik meselesidir, çalışmayla olacak şey değildir.
Baba filmlerinde, Marlon Brando'nun oğlunu oynayan, favori aktörlerimden, Oscarlı, James Caan, bence kare omuzun en iyi örneklerindendir.
Aynı zamanda siyah kusak bir tekvandocu olan, James Caan, çok kaslı bir adam değil, ancak ince belli ve beliyle omuz orantısı çok iyi, en önemlisi, sadece geniş omuzlu değil, kare omuzlu.
Vücut geliştirme dünyasında kare omuzlara Arnold'ın ağzından örnek vermek gerekirse,
Frank Zane, Samir Bannout, Lee Haney.
Olmayanlara örnek olarak; Arnold Schwarzenegger, Sergio Oliva, Ronnie Coleman, Lou Ferrigno...

Kas kütlesi fazla değil, ancak omuzlar kesinlike burdayım diyor, en güzeli kendini kasmasına gerek olmaması, omuzları yapısal olarak dik, kabarmasına gerek yok.

Dik omuz yapısına örnek verirken cok popüler bir ismi unuttum, Brat Pitt.
Vücut Geliştirme standartlarına göre kaslı değil ama define olan Brat Pitt'in en büyük özelliği, dik ve genişçe bir omuz yapısına sahibi.
Bu konuda, birçok insanın, Brat Pitt vücudu istiyorum dediğinde, o fiziğe asla ulaşamayacakları sonucu çıkıyor.
Fiziğini o derece çekici kılan, önemli unsurlardan birisi, dar kalçaları, geniş omuzları ama sadece geniş değil, aynı zamanda dik.
Bunu ise genlerine ve öğrencilik yıllarında müsabık olarak yüzmesine borçlu.

İşte benim de kesinlikle vucudunu ornek aldıgım kişilerden biri kesinlikle yukardaki beyaz formalı dwight howard tır...İsterseniz bi arastırıp resimlerine bakın...Gercekten super omuzları var...

Acaba nasıl çalışıyolar ve boyle geniş omuzlara sahip oluyolar...?

Cago dedi:
İşte benim de kesinlikle vucudunu ornek aldıgım kişilerden biri kesinlikle yukardaki beyaz formalı dwight howard tır...İsterseniz bi arastırıp resimlerine bakın...Gercekten super omuzları var...

Acaba nasıl çalışıyolar ve boyle geniş omuzlara sahip oluyolar...?

Seninde tahmin ettiğin gibi anatomik yapının payı bunlar bu adam hep böyleydi ...

Sonradan aşırı calışmayla kas yapmış birisni görmek isteyen varsa direk Dwayne Wade e baksın ibrahim kutluay gibi normal atletik bi adamdı ama son yaz sırf 8 kas kilosu aldı ve cok değişti..

Onu da tabe ki biliyiorum...!.93 e 96 kilo oldu...Caylak sezonunun yazında 8 kilo aldı...o da ilginç bişey bi nsan 4 aylık bi surede hem de yaz zamanı 8 kilo nasıl aldı acaba...?Nasıl çalıştıgını merak ediyorum...Keşke calışma programını bulabilsemm....

omuz başlarını yuvarlayıp topaç gibi bir görünüm elde etmek için ayakta barbell ile military press ve arkasından oturarak dumbbell arnold press 3. olarakta laterial side dumbbell yaparsan faydası olur bence..Birde tavsiyem side dumbbell i tek kolla tek dumbbell ile ayrı ayrı çalış..

Bunun gibi olacak arkadaslarr vucut(yane omuz başlarıı)...Daha ayrıntılı bi resim bulamadımm....

bu biraz kemik yapısıyla alakalı, bende uzun yıllar basketbol oynadm omuzlarım geniş ama omuz başları çıkmadı. eger daha net görmek istersen rajon rondo ve derick rose a bakabilrsn

Back
Yukarı