Omuz Acısı Yardım

Merhaba. Salonumda hoca yok. Her gün antrenman ediyorum. Pazar haricinde. Fakat Bench Press, İncline Bench Press, Dumbell Fly, Close Grip Bench Press ve Reverse Grip Bench Press yaparken acıdan kıvranıyorum. Eskiden ağrımadığı zamanlar 50-60 kg yaptığımı şimdi 30-40 ile yapmak zorunda kalıyorum. Son 2 hareketi ise hiç yapamıyorum çok acıyor.

1 hafta ara verilmesi gerektiğini söylediler, verdim.
Rotator Cuff hareketlerini 1 haftadır düzenli yapıyorum.

Ne yapmam gerekiyor*

Rotator cuff egzersizlerine devam. Ön omuzundaki gerginliği azaltmak için de esneme egzersizleri yap. Üst sırt kaslarını güçlendir.

Shoulder dislocation tavsiye ederim, Youtube'da bulabilirsin.

Kurtulabilirsin ama nüksedebilir. Yani, rotatorları da ön omuzun, göğsünle birlikte güçlendirmen lazım. Bu da rotator egzersizlerini antrenman rutininin bir parçası haline getirmen gerek demek.

bir doktor kontrolünden geçmeyide ihmal etme

Kurtulabilirsin ama nüksedebilir. Yani, rotatorları da ön omuzun, göğsünle birlikte güçlendirmen lazım. Bu da rotator egzersizlerini antrenman rutininin bir parçası haline getirmen gerek demek.

Antrenmana başlamadan önce sürekli 3 rotator cuff egzersizini 3 set 10 tekrar yapıyorum 1 haftadır. İnşaallah geçer teşekkürler.[DOUBLEPOST=1421220641][/DOUBLEPOST]
bir doktor kontrolünden geçmeyide ihmal etme

Doktora gözükeceğim teşekkürler.

Back
Yukarı