omuz 115 cm yapabilirmiyim?yaş 13

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan body52
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

body52

Üye
s.a
yaşım 13 omuz genişliğim 104 cm normalmi?
birde omuz genişliğini 1 ayda 113 cm yapabilirmiyim.
eğer yapabilirsem nasıl bir çalışma programı gerekir?
3 tane hareket yetermi haftada 5 gün

1 ayda 9 cm yapan görmedim ben yani bi kol için 4.5 cm genişleme imkansız gibime geliyo :S

1 ayda yapabılcegını sanmıyorum. bu sporda sabır etmek gerek uzun sure yılmadan calısman gerekıyor bazen bende ılerleme bıle olmuyor gerıleme oluyor ama dahda hırslanıp ustune gıdıyorum

çok zor

ama bu yaşta ağırlık önermem. eğer tam bu yaşlarda yüzmeye başlarsan omuzlarını 120-125 ye kadar çıkarırsın kemik olarak.Büyüme çağın bitince bb yaparak 135 e çıkarırsın

yaşın 13 niye böyle şeyleri kafanıza takıyosunuzki anlamadım 18 yaşına gel sonra yap body bu yaşta başlamanı hiç tavsiye etmem kemik gelişimin tam tamamlanmadı besinlerini doğru alamassan boyun kısa kalır hiç başlama

aynen bu yaşta dovuş sporları yada yuzme gıbı bır spora yazılman cok daha yararına olur.

omuz ıcın yuzme en faydalısı yuzuculerın hepsının vucut uçgen:)

açık konuşmak gerekirse imkansız bir ayda 9 cm. yapamazsın. sıkı çalışılmadıkça onun yarısını bile yapamazsın ki 4.5 cm alınabilcek en iyi ölçüdür diyebilirim omuzda (1 ay içinde). yaşın çok ufak arnold bile 15 yaşında başlamış bence dövüş sporlarına yönel 3-4 yıl sonra bodye başla. boyun uzasın, kilo al.kemik gelişimin açısındanda iyi olur başlamaman.

body 52 vucut gelistirmede yapsan yuzmeyede gitsen.Bir ayda 9cm asla omuzlarını buyutemezsin.:)sen bir ayda oyle olursan bu sporu 10yıl yapanlar var onları dusunsene.Ama sabr edip Vg yaparsan zamanla istedigindede fazla gelisirsin

Bence omuzlar genetık ben ufaklıgımdan berı genıs omuzluyum body baslamadan once 120cm omuz genıslıgım vardı sımdı 125 falan oldu ama sunuda belırteyım genıs omuzlu olmak okadarda ıyı degıl kıyafet alırken omuzlarım yuzunde large veya xlarge alıyorum omuzları tam oluyor ama bel kısmı cok bol kalıyor ve bıcımsız kılolu gıbı gosterıyor abartmamak en ıyısı

bence sen mahalle macina devam et ilerde bulamicaksin bu imkani(Mahalle maci yapma imkanini)ve bana kalirsa lise sonda veya sonraki senelerde basla bu spora daha iyi olur hem uniye hazirlikta stres atacagin bir ugras olur omuzu falan dert etme yasin 13.

Bence omuzlar genetık ben ufaklıgımdan berı genıs omuzluyum body baslamadan once 120cm omuz genıslıgım vardı sımdı 125 falan oldu ama sunuda belırteyım genıs omuzlu olmak okadarda ıyı degıl kıyafet alırken omuzlarım yuzunde large veya xlarge alıyorum omuzları tam oluyor ama bel kısmı cok bol kalıyor ve bıcımsız kılolu gıbı gosterıyor abartmamak en ıyısı
aynen bende ustume bırsey alırken ustu tamamda altı hep kotu duruyor benım omuz 122 cm di spordan once sımdı 119 a ındı zayıfladım dıye

120 cm omuz ile giyecek sıkıntısı çektiğinizi düşünüyorsanız, 140-145 cm olduğunda ne yaparsınız merak ediyorum

Back
Yukarı