Olası bir kavga durumunda

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hu53Y!n
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kavgada ne spor yaptığın veya ne kadar güçlü olduğun bazen önemsiz olabilir. Ben 39 yaşındayım, 100'lerce kavga ettim ve hep ilk yumruğu veya kafayı atan oldum, kimi zaman benden daha güçlülerle kimi zaman daha zayıflarla karşılaştım. Ama hiçbir rakibimi küçümsemedim, adrenalin hep çok yüksek oldu ve yenilmekten her zaman çok korktum ama hep kazandım. Her zaman öldürmek için bütün gücümle vurdum. Lütfen kimse örnek olarak almasın, çoğu zaman pişman oldum ve vicdan azabı çektim. Kavgadan uzak durun, şimdilerde insanlarla kavga ettiğinizde ertesi gün size pusu kurulabilir, haince bir saldırıya uğrayabilirsiniz. Delikanlılık eskidendi şimdi etraf namert dolu malesef. Kavga son çare olmalı ve herşeyi göze alırsanız asla sizi kimse durduramaz. Ölüm bile.

Seni anlıyorum.kusura bakma sert çıktım.Ama olayı genişlik geniş olmamak olarak değerlendirmemek gerekli.Kavga etmemek gerekir diyen bir kişi, ardından küfür ederse döverim,derse 2 cümle çelişki içindedir.O senin yaşayış biçimindir saygı duyarım.Benim babamda kavgacı bende kavgacıydım küçükken.Ama bunlar boş işler.İnsan birazda güçlenince kendine güveniyor ve kavgaya giriyor o da kötü.Sen mesela 1.50 boyunda 40 kilo bir adam olsan bir 190 120 kilo adam sana ana bacı küfür etse ne yapacaksın?Bana göre dayak yiyeceğini bile bile kavgaya giren kişininde aklından sorun vardır.Bu kaldırmak veya kaldırmama meselesi değil.Hayır anlamıyorum neyi kaldıramıyorsun.naptı geldi o küfürü gerçekleştirdi mi?Gerçekleştirmedi.o küfürü edende zaten %90 sinirle ediyor,sonra pişman oluyor.Kaldırıp kaldıramama konusuna da değineyim:yok kaldıramadım diye birşey.geniş bir hayat biçimine sahip olmakla değil,at gözlüklerini çıkarıp hayata her açıdan bakma yeteneğiyle olur bu işler.Sen fiziksel olarak kendine güveniyorsun ve ben kaldıramam diyorsun.İşin pisikolojisi bu.Yani neyini kaldıramıyorsun oda ayrı.gruruna mı dokunuyr?aşağılanmış mı hissediyorsun?annene bacına karşı sorumlulukların mı aklına geliyor.Geç bunları bunları düşünen adam zaten adam gibi özgüvene sahip değildir.grur yapan,sinirlenen kişi aklını çıkarmış öfkesini yerine koymuştur,Ama sana tavsiyem kitap oku.okuda oku.Hayatı kaymaktan değil derinden incele.

integral Dediğim Gibi kendi Şahsi Görüşümdür bu.Olay akvgacı Olmak veya Olmamak değil,Kavgacı bi insanda değilim zaten.ınsanın kendıne Guvenının Güç'le alakasıda yoktur,biraz güçlenınce kendıne guvenı artıyor demişsin.. Ben 10 yaşındaykende 20 yaşında birinin Kendıme Kufur etmesıne ızın vermedım.Bu kafa yapısıdır.İsin piskolojiyle Falanda alakası yok,Şu form'da bin kişiye soralım 900 ü Küfürü kaldıramam der.At gözlüğüylede bu konunun alakası yok,Hayata gayet geniş bakıyorum,Hayatı derinden incelemekle / küfür mevzusunun ne alakası var? Ki şunu söyliyim Burada bana kitap oku diyicek en son kişi sensin belkide.Okumadıgımı nerden bılıyorsun? Öncekı yazındada Bu konuyu işimle Yansıtmışsın,ben guvenlık işi yapmadan oncede kufuru kaldırmıyordum,kaldıramıyordum.Kaldırabilenede bişey diyemem.merak ettiğim şey Çok kitap okuyan arkadaşlar vardır aramızda küfürü kaldırabılıyorlarmı? kız arkadaşıma bırı benım yanımdayken laf atsın,ben kafamı çevireyim o zaman? nede olsa yalandan yere atıyo dıyım,böyle bi mantık yok,olamazda. Konu tartışma boyutuna gelmeden kapatalım bence.Dediğim gibi şahsi Görüşüm / şahsi görüşün.

saygılar.

Diyeceğim tek şey "Kontrolsüz güç,güç değildir!" gücümüzü iyi bir şekilde kullanmayı bilirsek avantaj daima bizde olur...

Kavgadan uzak durmak ne demek sonuçta psikopat değiliz ama mecbur kalabilirsin...mesela çevrenizdeki hiç belayla işi olmayan ummadığınız bir bakkala girin malını alın parasını vermeyin bakalım nasıl direnişle karşılaşacaksınız..Bunun çağdaşlıkla ilgisi yok ne yani anamızla giderken elamanlar yolumuzu kessin bırakıp kaçalım..çok fazla kavga ettim bu konuda tecrübeliyim diyen kişilerde genelde yalancıdır...Türk insanı iki yalanı atar bir 100 lerce kızla çıkmıştır 2..100lerce adam dövmüştür...yukarıda biri demiş ki en iyi yol kaçmaktır o kadar body yapmış iri yarı adamsın o cüsseyle kaçacaksan öl bence...
Bizler medeni insanlarız ama yeri geldiğinde anamız bacımız için mağara adamıda oluruz..

Kavgadan uzak durmak ne demek sonuçta psikopat değiliz ama mecbur kalabilirsin...mesela çevrenizdeki hiç belayla işi olmayan ummadığınız bir bakkala girin malını alın parasını vermeyin bakalım nasıl direnişle karşılaşacaksınız..Bunun çağdaşlıkla ilgisi yok ne yani anamızla giderken elamanlar yolumuzu kessin bırakıp kaçalım..çok fazla kavga ettim bu konuda tecrübeliyim diyen kişilerde genelde yalancıdır...Türk insanı iki yalanı atar bir 100 lerce kızla çıkmıştır 2..100lerce adam dövmüştür...yukarıda biri demiş ki en iyi yol kaçmaktır o kadar body yapmış iri yarı adamsın o cüsseyle kaçacaksan öl bence...
Bizler medeni insanlarız ama yeri geldiğinde anamız bacımız için mağara adamıda oluruz..

birincisi '' yukarıda biri demişki en iyi yol kaçmaktır '' bunu diyen arkadaşın avatarına baktınmı sen? arkadaşımızın sadece espiri olsun diye söylemiş olduğu bir laf. Yoksa bir kediyi bile köşeye sıkıştırsan üzerine atlar. Türk insanı yalancı gibi bil laf söylemişsin, 100' lerce kızla çıktım veya birlikte oldum demek bize zaten yakışmaz, bende kavga konusunda yüzün üzerinde kavga yaptığımı söylemiştim. Tabi benim bu sözüm sen kavga etmediğin için abartılı gelmiş olabilir. Ben 39 yaşımdayım 5 yıl gece klüplerinde bodyguartlık yaptım. matematiksel olarak kavga sayımı yaşıma bölersen abartı olmadığını görürsün. Beni hiç tanımadan nasıl böyle talihsiz bir açıklama yaptığınıda merak ediyorum?. Bütün arkadaşlarıma yine söylüyorum kuvvetli olmak kavgada mutlaka bir avantaj ama sağlam bir kafa darbesi alan 200 kilo kaslı bir adam dahi olsa yarı baygın veya tam bayılma durumuna geçer ve artık onun kaderi rakibinin insafına kalmıştır. çene ve kulak altı, kalbe direkt yumruk darbesi, karaciğer ve hayalar buraya alınan darbeler ne yazıkki fiziksel durumunuz ne olursa olsun sizi kurtarmaz. Onun için son çare kavga ise rakibinizin size olan mesafesini koruyun.

Okulda Kavga Etmek İyi Bir Fikir Değil,Bende Öğrenciyim,Seni Anlıyorum,Durduk Yere Manyağın Biri Gelir Bulaşır,Saldırır,Küfür Eder(Şahsına Vs.) O Zamanda Mecburen Kavga Edersin Ama Gerçekten Delikanlılık Diye Birşey Kalmadı Şu gün Dünyada,Ona Buna Güvenip Millete Dayılanan Tiplerle Dolu Heryer,Sen İyisimi Hiç Bulaşma Bunlara,Kaslarım Güçlü Diyorsun Geliştir,Kendini Savunman Gerekirse Kavga Edersin Ki Zaten SAvunmada Anlık Birşeydir,Planlı Değildir

Vay be kitleye bak,ne hümanist bir ekip varmış burda(!)yani metallicat kızma ama sen ilkel bi insansın.Yani küfür yüzünden biriyle kavga etmek akıl dışı.Eğer zekana güveniyorsan,ona öyle şeyler söylersin ki çekip gitmek zorunda kalır.ben bu yolu tercih ettim ve her zamanda başarılı oldum.Size küfür karşısında kaslarınızı değil aklınızı kullanmanızı öneririm!

ya kavga etmemek en iyisi tabi ki çünkü iş kavgaya girdimi ne olucağını kimse kestiremez adamın bi damarına falan denk gelir vurduğun yumruk adam ölür sonra o kadar kaslarla birlikte hapisaneye sonra çok düşünür adam keşke çekip gitseydim de vurmasaydım diye çünkü küfürün insana zararı yok bi daha karşılaşmıycağın bir insandan küfür yemek hiç ağır gelmemeli çünkü amaçsız kendini savunmuyosun canın tehlikede değil öyle küfür yedin mi aklın devreye giricek ama adam sana vurmaya kalkarsa en kibar insan bile karşılık verir çünkü bu her insanın içinde var birisi bana yumruk atıcaktı suratına tekmeyi yedi direk daha hareketi gördün mü vurucan beklemiycen çünkü ilk vuran %80 galiptir ama küfür için asla dövüşmem ben aklımı kullanırım

Vay be kitleye bak,ne hümanist bir ekip varmış burda(!)yani metallicat kızma ama sen ilkel bi insansın.Yani küfür yüzünden biriyle kavga etmek akıl dışı.Eğer zekana güveniyorsan,ona öyle şeyler söylersin ki çekip gitmek zorunda kalır.ben bu yolu tercih ettim ve her zamanda başarılı oldum.Size küfür karşısında kaslarınızı değil aklınızı kullanmanızı öneririm!
Ne kadar medeni olsanda karşıdaki ilkel bir insansa senin medenice konuşman bir işe yaramayabilir.Bölyle durumlarda ilkel olmak gerekiyor.
Tabiki mümkün olduğunca kavga etmeden konuşarak sorunu çözmek lazım. Karşındaki m.ö 1000.000 yıl öncesinden gelmeyse yapacak pekde bir şey yok.
Her erkeğin doğasında-ne kadar medeni olursa olsun -derinlerde bir vahşilik duygusu vardır.

ya derinlerde değil bu vahşilik duygusu abi derinlerde olsa bu kadar kolay çıkmaz baksana bi laftan adam dövenler var bence kendi vücuduna bakıp o kadar kas yaptım boşuna mı deyip cılız bi adamı dövüyolar çıksın bi gün karşılarına Bruce Lee gibi adam sövsün anabacı bi küfür için adam dövülür mü derler cılız adam çıktımı da sen kime sövüyon derler bunlar böyledir en iyisi sabırlı olmak kavgayı son çare görmek

güc kuvvet cok ayrı şeylerdir .bi vucut geliştirmecinin bütün kemiklerini bruce lee gibi bir adam parça binçik edebilir :D .ama sakin sessiz insanlardan cidden korkmalı onların içindeki vahşilik öldürüp paramparça etmeden geçmez.kavgada esas konu rakibin hareketlerini savurup sağlam darbeler vurmaktır.sen ne kadar kaslı olursan ol dövüşmek bi sanattır.:)

ya kavgada seri olmaktır esas esnek olmaktır refleksif olmaktır bunlar varsa (bunlar zor kazanılır)kaslar gelir çok kaslı insanlar seri olamaz ben hiç bir bodycinin bacaklarını180 derece açtığını veya hızlı yumruk attığını görmedim refleksi geçtim artık (refleks süper savunma sağlar)bakın şurdan hesaplayın çok güçlü bi adam hızla üstünüze koşuyor ne yapardınız önünde durup güçlerinizi mi kapıştırırdınız ani bi hareketle önünden mi çekilirdiniz önünden çekilip adama bi ufak dokunma ile onu düşürebilirsiniz ama güçler kapışınca işiniz zor kesin hasar alırsınız karşınızdaki isterse 25 yıllık bodyci olsun dizine bi tekmede bacağı kırılır yüze vurucaksanız tekme atın kimse tekme beklemez herkes ellere bakar çünkü çok az sayıda esnek insan var yüze tekme atabilecek bence tekmeleri iyi normal bir adam çok kaslı hantal bi adamdan çok daha iyidir

bu sporu yapan bizler kavga ederken çok dikkat etmeliyiz ben korumalıkta yaptığım için bu sorunu çok iyi anlıyorum bazen öyle durumlar oluyorki sineye çeksen bi dert ağzını burnunu kırsan bi dert kavga ederken bile çok dikkat etmelisin çünkü karşındakinden kat kat güçlüysen istemeden kalıcı bir zarar verebilir hatta ölümüne yol açabilirsin ama karşındaki bunu bilmeden düşünmeden boş bi şekilde diklenebilir tavsiyem kavga ederken 2 kere düşünmeniz kavga etmek zorunda kalsanız dahi gücünüzü kontrol altında tutmanızdır tabi günümüzde şu tarz durumlarada çok şahit oldum sen adamı taşkınlık yaptı diye bardan dışarı atıyorsun yada içeri almıyorsun oda beş para etmeyen gururunu incinmiş sayıp ertesi gün senin durduğun bölgeyi yada seni takip edip silahla vurmaya çalışıyor vs yani dikkatli olmanızı öneririm

bu sporu yapan bizler kavga ederken çok dikkat etmeliyiz ben korumalıkta yaptığım için bu sorunu çok iyi anlıyorum bazen öyle durumlar oluyorki sineye çeksen bi dert ağzını burnunu kırsan bi dert kavga ederken bile çok dikkat etmelisin çünkü karşındakinden kat kat güçlüysen istemeden kalıcı bir zarar verebilir hatta ölümüne yol açabilirsin ama karşındaki bunu bilmeden düşünmeden boş bi şekilde diklenebilir tavsiyem kavga ederken 2 kere düşünmeniz kavga etmek zorunda kalsanız dahi gücünüzü kontrol altında tutmanızdır tabi günümüzde şu tarz durumlarada çok şahit oldum sen adamı taşkınlık yaptı diye bardan dışarı atıyorsun yada içeri almıyorsun oda beş para etmeyen gururunu incinmiş sayıp ertesi gün senin durduğun bölgeyi yada seni takip edip silahla vurmaya çalışıyor vs yani dikkatli olmanızı öneririm
Daha önce korumalık yaptım demişsin muhakkak kavga etmişsindir.(Sanırım avatardakide sensin) kaslı ve güçlü olmak kavgada bir artı sağlıyormu bunu merak ettim.Yani hız ve esneklik olarak getirdiği bir dezavantaj varmı.

evet avatardaki benim definasyon dönemim yaklaşık 85-86 kilo civarıydım şu an 95 kiloyum ama her kaslı olan da kavgada avantajlı sayılmıyor pump sistem yapanların güç oranı daha düşük olur ama yinede spor yapmayan bir insandan kat kat güçlü olursun zaten ben badiden önce bilek güreşi yapıyordum spor hayatım 2006 da bilek güreşi idmanlarıyla başladı yani ilk olarak güç çalışmaya başladım güce dayalı çalıştığım için biraz daha avantajlıyım ama esneklik ve kondisyonda çok önemli ben ölü dönemlerimde bile idman öncesi ve sonrası 30 ar dakka bisiklet çalışması yapıyorum esnekliğim ise zamanında muay thai sporuyla uğraştığım dönemden kaldı ama yineleyerek söylüyorum bu avantajı gerektiği durumlarda ölçülü ve kontrollü bi şekilde kullanmak lazım yoksa insanın başına türlü çoraplar örer

kasların sıkı olması hıza biraz katkı sağlar ama esnekliği azaltır onun için kasları değil lifleri esnetmelisin bu da çok zordur ve zaman alır ben kendimden biliyorum bacak kası yapmaya çalışırken esnemeye kalkmak çok zordur hem sakın ola ki esneme antremanı yapmadan 1 saat önce bişey yiyip içme antremandan sonra da belli bi süre bişey yiyip içme böylece 4-5 kat daha kolay esnersin ben öle esnedim 1 haftada 180 derece açtım hergün antreman yap liflerin esnesin sonra kaslandır vücudunu hızın artsın 1 yıl falan kalecilik yap veya masa tenisi oyna reflexlerin artsın çok iyi kapışırsın

Benim anlayamadıgım..
Baslık "olası bir kavga durumunda"..
Son bırkac sayfadır herkes kavga dogru mu degıl mı bunu tartısıyor..
Baslıgı acanda mesaj yazanlarda sokak serserısı degıl kı zaten bır bakıstan bıle kavga nedenı cıkarsın..

Konumuz olası bır kavga durumunda ne yapılmalı..
Ha sen oyle bır durumda kavgadan kacın dersın tamam ama konu kavga ıyı mı kotu mu ona kaydı ıyıce..

:confused::confused::confused:

İlla kavga gibi bir amacın varsa teknikle ilgili Krav Maga'yı bir araştır.
Krav Maga İsrail güvenlik güçleri tarafından belirli değişikliklerle kullanılmaktadır. Kişisel savunma ( self-defense ) için daha basitleştirilip askeriyede kullanılan öldürme teknikleri çıkarılmış bir versiyonu sivil hayatta açılan kurslarla öğretilmektedir. İngilizce konuşulan ülkelerde kısaca Krav şeklinde adlandırılmaktadır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Krav_Maga

biz bu sporu niçin yaptığımıza bakmalıyız çok kaslı olmak çoğunlukla kavga etmeyi bilmeyen insanlara karşı avantajlıdır kas yapmak ise sağlıklı kalmak ve sakatlanma olasılığını azaltmak için yapılan bir spordur kavga etmek için karete veye kung fu kursuna gitmek çok daha zahmetsiz ve yararlıdır sen şimdi benim karşıma benim yaşımda çok kaslı kavgadan bi haber birisini çıkar kemiklerini rahatlıkla kırabilirim hayati yerlerine vurup onu öldürebilirimyani kavgada kaslar yetersiz kalabilir şimdi hesas konuya dönelim olası bi kavga durumunda ilk önce adama bi bakılır genelde önce size küfür eder tam bu sırada mümkünse ellerinizle adamın kulalarını kapayıp tutup kafayı vurun artık adam yarı baygındır yapıcak bişeyi yok size kalmış ama adam size hızla geliyor tutma imkanınız yok o zaman adamın ayak mesafenizi geçmesine izin vermeyin yaklaştığında tekme atabilecek pozisyonda olun adamın açık bırak tığı yerlerine vurun adamın karnına tekme atıp eline ayağına dolaştırıcağınıza diz kapağan bi tekme ile adama dayanılmaz bi acı verebilir veya bacağını kırabilirsiniz çok sıkışırsanız elinizin bıçak kısmı ile adamın boğazına vurup onu bitirebilirsiniz boşluğa tekme atabilirsiniz boğaza tekme atarsanız adam ölüyor buruna tekme atabilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı