No Pain No gain Felsefesi Doğrumudur?

sa arkadaşlar ben 2 aydır spor yapıyorum ilk 2 hafta kaslarda ağrı oldu ama şimdi kiloları artırmama rağmen değişik ağırlıklar kullanmama rağmen hiç bir ağrımyok bu gelişmem durdu anlamınamı gelir Ağrı=Kas doğrumudur????kafa_

Genelde belli bir seviyeden sonra, ufak kaslarda pek fazla kas ağrıları hissedilmez.En çok büyük kaslar gögüs, sırt ve bacak gibi kaslarda hala devam eder kas ağrıları.Bu bölgelerdede hiç antreman sonraki gün ağrı hissetmiyorsan, antremanın pek verimli geçmiyor olabilir. Ya hafif kaldırıyorsundur, yada hareketi nizami iyi yapmıyorda olabilirsin.

Hayatta her işte olduğu gibi bodybuilding'tede bu felsefe geçerlidir.

Gelişim ağrısı çekmek istiyorsan 7 8 tekrar çıkartabileceğin bir ağırlıkta 10 tekrar çıkarmayı dene.ama bunu yaparken ağırlığı hızlı bir şekilde kaldır ve yavaşça indir.kasların sayı saymayı bilmez onlar zorlama bilir.

peki birde geciken ağrılar var mesela pazartesi göğüs çalışıyorum salı çarşamba hiçç ağrı yok ama tam tekrar göğüs çalışıcağım gün perşembe ağırıyor ve antreman yapamıyorum bu nedendir acaba???

idmandan sonra ağrı hissetmiyor olabilirsin, bu 1 yıal kadar olan süre içinde olağandır çünkü kasların çabuk yorulur ve bundan dolayı sana onları ağrıtma imkanı vermezler. kasların güçlendikçe ağır idmanlar yapabileceksin ve bunun neticesinde daha yoğun ve/veya uzun süreli ağrılar hissedeceksin. sen şu anda hocanın verdiği programları harfiyen uygula, haftada 5 idmanı geçme, sık aralıklarla beslen (günde en az 5 öğün) ve uykuna çok dikkat et

iyi çalışmalar.

idmandan sonra ağrı hissetmiyor olabilirsin, bu 1 yıal kadar olan süre içinde olağandır çünkü kasların çabuk yorulur ve bundan dolayı sana onları ağrıtma imkanı vermezler. kasların güçlendikçe ağır idmanlar yapabileceksin ve bunun neticesinde daha yoğun ve/veya uzun süreli ağrılar hissedeceksin. sen şu anda hocanın verdiği programları harfiyen uygula, haftada 5 idmanı geçme, sık aralıklarla beslen (günde en az 5 öğün) ve uykuna çok dikkat et

iyi çalışmalar.
bunu söylediğin iyi oldu bende tamda bundan şüpeleniyordum :evil:

acısız kazanç olmaz bunu bende destekliyorum. fakat ben 1 senedir antrenman yapıyorum ve 1 sene boyunca 2 kere kanat bölgem ağrıdı onun dışında hiç ağrı hissetmiyordum. ilginç tarafı ise dümdüz bi sırtım vardı ve aşırı gelişti. birazda vücut yapınla ilgili olabilir belkide

Back
Yukarı