Nereden başlamam gerekli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Havok
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Havok

Üye
Öncelikle merhaba. Ben bu spora ilk olarak 17 yaşımda başlamıştım, uzunca bir süre devam ettim fakat aralıklarla yaptım ve açıkçası işi pek ciddiye almadım. Şimdi 29 yaşıma geldim ve bu işe ciddi anlamda girmek istiyorum ama yeterli bilgiye sahip değilim. Boyum 1.78 kilom 84 ve göbek kısmında, göğüs kısmında yağlanma var. Kas yapmak istiyorum fakat definasyon dedikleri döneme girmem gerekir mi yoksa hiç yağları eritmeden sadece ağırlık mı çalışmam gerekiyor?

Definasyona girmen icin kaslanman gerekli sen bi spor salonuna yazil salon hocasi olculerini alip sana en uygun programi yazacaktir hareketleri dogru yapman ve iyi beslenmen yeterli

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Definasyona girmen icin kaslanman gerekli sen bi spor salonuna yazil salon hocasi olculerini alip sana en uygun programi yazacaktir hareketleri dogru yapman ve iyi beslenmen yeterli

Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Evet spor salonuna uzun bir aradan sonra yazıldım ve şu an sadece kardiyo yapıyorum. Yürüyüş bandı, bisiklet ve air walk yapıyorum hepsi toplam 1 saat sürüyor. Doğru mu yapıyorum?

Cok yanlis yapiyorsun senin yaptigin yaglardan kurtulmak ama bunu unutyma ki yagdan kaybettigin surece kas dan da kaybedersin bu hic iyi olmas kas calismasi yap kardiyo yapmana gerek yok fazla kalori sayimini yaparsan ve gunluk aldigin kalorinin 500 kalori assagisini alirsan ve bu sekilde 1 ayda 2 kilo zayiflarsin ve bunun %90 i yagdan gider ve yavasca istedigin forma ulasirsin

Cok yanlis yapiyorsun senin yaptigin yaglardan kurtulmak ama bunu unutyma ki yagdan kaybettigin surece kas dan da kaybedersin bu hic iyi olmas kas calismasi yap kardiyo yapmana gerek yok fazla kalori sayimini yaparsan ve gunluk aldigin kalorinin 500 kalori assagisini alirsan ve bu sekilde 1 ayda 2 kilo zayiflarsin ve bunun %90 i yagdan gider ve yavasca istedigin forma ulasirsin

Yani ben kardiyo çalışarak baştan hata yapıyorum. 1.78 boya 84 kilo pek fazla değil öyleyse. Benim sadece ağırlık yapmam gerekiyor o halde.

kilon boyuna göre fazla değil demek istemedi arkadaş. tahminen yağ oranın fazladır. sadece kardiyoyla kilo verdiğiniz anda vücut şeklinin pek değişmesini beklemeyin. büyük armutken küçük armuta döneceksiniz. ama o görüntü devam edecek. bunun yerine kalori açığı vererek - ve tabiki aldığınız kaloriler sağlıklı gıdalardan olucak. - ağırlık egzersizleriyle desteklerseniz yağ oranınız azalırken kaslarınızı koruyabilirsiniz. ve hatta çok disiplinli olursanız yağ oranınız azalırken kas inşa edebilirsiniz. Olay vücudunuzdaki toplan kilogram miktarıyla ilgili değil, yağ ve kas oranınızla alakalı. 1.78 boyda 84 kg kalarak %10 un altına yağ oranınızı çekerseniz 84 kg. görüntü sizi rahatsız etmez aksine güzel gösterir. ancak 1.78 boyda 78 kiloya düşseniz de yağ oranınız %20 civarlarındaysa, küçük armuta dönersiniz (metafor olarak söylüyorum bunu) tabi 1.78 boyda 84 kg %10un altında yağ oranı kolay birşey değil. hayatınızın her anında disiplinli ve iradeli bir şekilde davranmanız gerek. Kolay gelsin.

kilon boyuna göre fazla değil demek istemedi arkadaş. tahminen yağ oranın fazladır. sadece kardiyoyla kilo verdiğiniz anda vücut şeklinin pek değişmesini beklemeyin. büyük armutken küçük armuta döneceksiniz. ama o görüntü devam edecek. bunun yerine kalori açığı vererek - ve tabiki aldığınız kaloriler sağlıklı gıdalardan olucak. - ağırlık egzersizleriyle desteklerseniz yağ oranınız azalırken kaslarınızı koruyabilirsiniz. ve hatta çok disiplinli olursanız yağ oranınız azalırken kas inşa edebilirsiniz. Olay vücudunuzdaki toplan kilogram miktarıyla ilgili değil, yağ ve kas oranınızla alakalı. 1.78 boyda 84 kg kalarak %10 un altına yağ oranınızı çekerseniz 84 kg. görüntü sizi rahatsız etmez aksine güzel gösterir. ancak 1.78 boyda 78 kiloya düşseniz de yağ oranınız %20 civarlarındaysa, küçük armuta dönersiniz (metafor olarak söylüyorum bunu) tabi 1.78 boyda 84 kg %10un altında yağ oranı kolay birşey değil. hayatınızın her anında disiplinli ve iradeli bir şekilde davranmanız gerek. Kolay gelsin.
Siz daha detaylı açıklamışsınız teşekkür ederim. Yani sizin demek istediğiniz 78 kiloya düşersen kaslarından kaybedersin ama yağ oranın aynı kalır fakat 84 kiloda kalarak yağ oranını düşürerek kaslarını arttırabilirsin demek istediniz doğru mu anladım?

Sanırım anlatamadım. 78'e düşerseniz illaki kas kaybedersiniz demiyorum. ancak 78'e düşerken nasıl düştüğünüz önemli. 78'e kasları koruyarak düşmekle, kasları kaybederek düşmek farklı. şöyle söyleyeyim. önemli olan kilo değil, yağ oranı. yağ oranınızı düşürmeye çalışın. bunu kilo vermeden yaparsaniz otomatik olarak kas artırmış demektir. Yani özet geçeyim:

Ağırlık egzersizleri olmadan kilo kaybetmeyin, ve bu konuda acele etmeyin. günlük aktivitelerinizle birlikte aşağı yukarı kalorinizi hesaplayın, -400 500 kalori açık bırakın. aldığınız kalorileri sağlıklı gıdalardan alın. protein ağırlıklı beslenin ve ağırlık çalışın. vücut şekliniz değişecektir. tartıdan ziyade aynaya odaklanın.

Biraz zorlandıktan sonra şimdi gayet iyi anladım diyebilirim :) Bu önerilerinizi uygulamaya çalışıcam tekrardan teşekkürler :)

Back
Yukarı