18 yaşındayım kilomda 90
omuz çatınız geniş oldukça iyi genetiğiniz var başarılar
18 yaşındayım kilomda 90
teşekkür ederim yaşıtız aslında testesteron avantajımız aynı çok iyi değerlendirebilirsin biliyorsun şu yaşları
Merhaba,
MARCELLO'ya katılmıyorum.
Evde deneyerek ve yanılarak, araştırarak bu sporu iyi kötü öğrenmiş biri olarak evde yeni başlayan biri ne kadar kaliteli bir program uygulasa da, ne kadar iyi bir ekipman alsa da mutlaka yanlışlara sapacaktır.
Salon yeni başlayanlar için önemlidir.
Ama burada da salon sahibinin ve üyelerinin ne kadar insancıl oldukları, bilinçli oldukları önemlidir.
İyi günler,
Merhaba,
Evde böyle bir sistem ile tabi ki çalışılır.
Ancak yeni başlayan birisi bu sistemle nasıl çalışacağını bilemez.
Benim evde, yurtta kendi başına çalışmaya çalışan arkadaşlarım var.
Hepsi alıyorlar iki dumbell, bir göğüs yayı sonra Allah ne verdiyse çalışıyorlar.
Sonra 1 hafta ağrıdan spor yapamıyorlar.
Sonra da bu spor öğrenci işi değil, evde yapılamaz gibi bahanelerle sporu bırakıyorlar.
Bunlara kaç defa şahit oldum.
Kendimden örnek vereyim.
Ben evde başladım bu spora.
Başladığımda öyle bilinçsizdim ki ne beslenme vardı ne antrenman sistemi ne dinlenme.
Kaş yapayım derken göz çıkarma durumunu ben bilinçsiz yıllarımda yaşadım.
Deride yırtıklar, overtrainig vb. olumsuzlukları yaşadım.
Benim evimde bu istasyon belki yoktu; ama bench sehpam, 60 kiloya yakın plakam, barbelim, dumbellarım vardı.
Ancak beni yönlendirecek, doğruyu gösterecek kimsem yoktu.
E haliyle bende ne hareket varsa bilinçsizce yapıyordum ve yukarda saydıklarım başıma geldi.
Sonra bu site ve diğer siteler sayesiyle yanlışlarımı gördüm ve evde de gerekli ekipmanlarım ile alt yapıyı kurdum.
Evde çalışılabilir bu olmaz demiyorum.
Ancak yeni başlayan birisi özellikle çevresinde kendisine yardım edecek biri olmayan, nette araştırma yapmayan biri ancak boşa kürek çeker evde. En azından sporu öğrenene kadar.
Ve sonra da sporu bırakır zaten olmuyor diye.
Salon öyle değil.
Gerçekten iyi bir hocaya denk gelirseniz sizi bu sporu bilinçsiz bir şekilde yapan kişilerin her zaman 1-0 önünde götürür.
Ama olaya sadece para kazanmak gözüyle bakan bir hocaya denk gelirseniz o zaman bir getirisi olmaz.
Anlatmak istediğim bu.
İyi günler,
Marcelo Ama daha dün bir, bugün iki olanlar için spor salonu gereksiz bir olay..Yüzme bilmeyen adamın dalgıç kıyafetleri almasına benzer.. Benzetmesi yapmışsın.Bende sana şöyle bi benzetme yapiyim.lise 4 te vs niye dershaneye gidilir.Okul varken çünkü ygs-lys den daha yüksek puan çıkarmak için.Sadece okullada olur ama eminim dershaneyle gidilen verim alınmaz.Evde tabiki vücud olur ama daha güzel bi vücut için salona gidilmesi gerek.Ayrıca söz konusu kişi yeni başlıyosa internetten baksa bile hareketlere yanlış yaptığı hareketleri kim uyaracak ?İstasyon da alsa hareketleri yanlış yapıcak ve gelişim az olucak.Diceğim odurki yanlış düşünüyosun marcelo