neden ekmek yemiyoruz ?

Hiç yememek daha iyi 1 gr karbonhidra 190 molekul su tutuyomus ben ekmegi keseli 2 hafta olacak uyku kalitem bile arttı ( kahvaltıda 1 ekmek yiyordum)

wrath
 
İşin sırrı ekmeğin ununun çok işlenmiş undan yapılmasıdır.
Böyle olunca glisemik indeks yüksektir.
Buda insülin drencini olumsuz etkiler.
Buda zincirin diğer ve son halkası olan yağlanmaya sebep verir.
Yani işin özü insülindir.
İnsülinin bozulnası çoğunlukla göbek ve simit olarak bize geri döner.
Bu tür çok işlenmiş undan yapılan ekmekten uzak durmak lazım.
Onun yerine yulaf bulgur vb kaliteli karbo tercih edilmeli
 
İşin sırrı ekmeğin ununun çok işlenmiş undan yapılmasıdır.
Böyle olunca glisemik indeks yüksektir.
Buda insülin drencini olumsuz etkiler.
Buda zincirin diğer ve son halkası olan yağlanmaya sebep verir.
Yani işin özü insülindir.
İnsülinin bozulnası çoğunlukla göbek ve simit olarak bize geri döner.
Bu tür çok işlenmiş.ubdan yapılan ekmekten uzak durmak lazım.
Onun yerine yulaf bulgur vb kaliteli karbo tercih edilmeli
Kullandigim tek karbo yulaf ve sebze.. sabah kahvaltisinda yumurta domates zeytin ve 2-3 kasik zeytinyagi tuketiyorum. Ekmek gereksizdir sadece alışkanlığımız var

wrath
 
Burda püf noktalar var
İnsülin öcü değildir. Tam aksine kaslarımızın ihtiyacı olan aminoasitleri ve glikozu kaslarımıza taşır.
Ancak sadece bunu yapmaz.
Ayrıca yağ sentezindede insülin devreye girer.
Eğer insülin seviyesi normalin üstüne çıkarsa bu sefer kandaki yağlar besinler vs vücutta depolanmaya başlar. Buda simit ve göbek olarak bize kendini gösterir.
Yani insülin kas gelişimi için gereklidir ancak fazlası kaslara gitmesi gereken besinlerin yağ olarak depolanmasını sağlayacağından yarar yeribe zarar verir.
Sadece çok ağır antrenman sonrası eknek vb yenilebilir diyenlerde var ancak ben bu zamanda tediğimiz ekmeğin hormon yapımızı bozacağıba ibandığından kesinlikle düzenli olarak yenmemesi gerektiğine inanıyorum
 
ben ekmeksiz yemek yiyemeyenlerdenim.Ama miktarını azaltacam. Bir sorum olacak. antrenmandan sonra lor peyniri tüketsek nasıl olur ? bir avuç kadar yada 2 yemek kaşığı kadar.
 
Tüm tahıl taneleri yapı olarak 3 kısımdan oluşur. Bu kısımlar kepek, endosperm ve ruşeym'dir.

Kepek: Taneyi dıştan saran yapı olup b vitamini, antioksidan ve lifli bir içeriğe sahiptir.
Ruşeym: Ruşeym tanenin yeni bitki oluşturabilecek gelişebilen kısmına denir. Bazı yararlı yağlar, mineral, protein ve B vitamini içerir.
Endesperm: Tahıl tanesinin en büyük kısmını oluşturur. Endosperm hem bitkinin hemde insanın besin kaynağı olan kısımdır. İçeriğin tamamı nişastadır.

Rafine Un veya Beyaz Un (beyaz ekmek) adıyla satılan ürünlerde taneden kepek ve ruşeym rafine edilir
Beyaz ekmek faydasız ekmektir benim görüşüm.Tüm besin değerleri alınır ve ortaya geç sindirilen sadece doyurucu bi besin ortaya çıkar.Beyaz ekmek yerine çavdar ekmeği,kepek ekmeği veya tam buğday unundan yapılmış besin değerleri yüksek ve vücudumuza faydalı ekmek türlerini yememiz gerekir.
Şunada karşıyım eğer önünde profesyonel bir vücut geliştirme kariyeri yoksa amacın sağlıklı kalmak,estetik ve fiziksel olarak iyi olmaksa o kadarda vücudu zorlamamaktan yanayım.
 
Back
Yukarı