Arkadaşlar öncelikle merhaba.. Adım Serdar TURGUT 18 yaşındayım. 3,5 ay önce bu işe aktif olarak başladım,başladığımda 140 kilodaydım.Boyum 1.90. Biraz yememe dikkat ettim,idmanlarımı hiç aksatmadım ve 25 kg verdim.Şuan 115 kg'dayım. Fakat rahatsız olduğum nokta göğüslerimin altının yumuşak olması ve sarkması . İdmanlarımı kg olarak; Göğüs:40-65 arası tutuyorum. Kol:25-40 Squat:50 Bacak:100-110. Göğüslerimi nasıl daha sıkı bir biçimde toparlayabilirim ? Lütfen yardım.
speedman önce biraz sabırlı ol.3,5 ayda 25 kg az buz değil yani sağlklı birşekilde bildiğm kadaryla 4_5 kg verin diolar 1 ayda..sen baya fazla vermşssin.ki bu sayede braz sarkmalar ve yumuşamalrın olması çok doğal..o derinin de kendini toplaması gerek ve buda 6_7 ay sürer..şuanki hırsını ve disiplinini hiç kaybetme..sonra geldiğn noktayı görünce çok şaırıcaksın..kaldı ki bu sporun amacı da bu
Çok teşekkür ederim '' Murinyo '' Aslında dediğin doğru ama bu elimde olmayan birşeydi .. Herşeyi ölçüsünde yaptım.Ben bile kendimden bu kadar performans beklemiyordum ama durmak yok yola devam.Seviyorum bu sporu.. Gerçi gün geçtikçe göğüs bastıkça acıyor.Acısı hoşuma gitmiyor değil ehehe
no pain no gain hesbı yani dediğm gibi sabırda en az dinlenme ve beslenme kadr önemli.herşeyi ölçüsüyle yapmaya devam et.görceksinki kazanan sen olcaksın.bak ne güzel diet yapıyosun spor yapıyosun dah ne yapcanki ! seni de anlıyorum ,ki çoğu kişde öledir bazı şeyin doğrusunu bilr ama yanlışını yapr speedman adından da anlaşlcağı gibi braz hızlı sonuç istiyosun galiba ama istediğn olcak.. sen yeterki iste
forumdaki arkadaşların bu sporda yaşadıkları gelişmeleri ve tecrübeleri açıklayan başlıkları okuyup resimleri incelemen motivasyonunu ve inancını artırmana yardımcı olacaktır. böylece şunu anlayacaksın: bu sporda azim, inanç, istikrar ve disiplin olmassa olmaz öğeler.. şu anda kısa vadede şikayette bulunduğun noktalar (sarkmalar vs..) moralini ve inancını kırmamalı, forumu detaylı incelersen uzun vadede bu sporu sürdürdüğünde hangi noktalara ulaşmanın senin elinde olacağını göreceksin ve bu sana çok daha büyük bir inanç ve istek katacak.. emin ol.. aynen devam etmelisin.. daha çok gençsin..
İnşallah '' Murinyo '' Speedman adım biraz tuner olmamda geliyor Yapıcaz bu işi bakalım Sağol fikirlerin için..
Dediklerinize aynen katılıyorum thums: Bu sporu geçtiğimiz yıl 3 ay yapmıştım bırakmak zorunda kaldım. Fakat bu sene daha bilinçliyim ve bu işi yapacağıma inanıyorum.dumbelllls