Ne kadar ve nasıl çalışmalıyım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SacidA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

SacidA

Üye
Merhaba arkadaslar , abiler :D Ben bodyci falan değilim , ama muay thai ile ilgileniyorum başlayacağım inşallah. Muay thai'de yardımcı olsun diye kas yapmaya çalışıyorum. İyi bir kol kası , iyi bir karın kası için günde kaç mekik şınav çekmeliyim ? Bu arada şınav önermeyin lütfen yapamıyorum pek :D Evde dambıllar var , onlarla çalışıyorum kol kası yapmak için , o kadar da kötü değil açıkçası kolum. Karın kaslarımda birazcık var ama ben daha fazlasını istiyorum bunların yeterli olmadığını düşünerek. Size danışmak istedim evdeki dambılla ne tür çalışmalar yapabilirim , kendimi zorlamalımıyım , günde kaç defa yapmalıyım o çalışmaları dambıllarla ? Bunları yanıtlarsanız minnettar kalırım :) İsterseniz kendinizde birşeyler ekleyebilirsiniz gıda takviyesi vs. gibi şeyler.Protein tozu gibi şeyler kullanma imkanım yok bu arada :D :) Neyse şimdiden teşekkürler abilerim , kardeşlerim.

1- Sadece mekik, şınav çekerek hacim kazanmanız zor. Sayıyı arttırdıkça dayanıklılığınız artar ve bu dövüş sporlarında aranan bir özellik. Şınav çekemiyorsanız bench press yapabilirsiniz. Gözle görülür bir değişim için profesyonel yardım almanız gerek. İnternette özellikle bu forumda pek çok karma program mevcut. Bunların karın ve kol çalıştıran hareketlerine odaklanıp istediğinizi elde edebilirsiniz. Tabi ki en iyisi programın tamamını uygulamaktır.
2- Baştan gözünüzü korkutmayın. Şınav zor bir hareket değil. 5 şınavı zorlanarak çeken ben spora başlamamın 1. ayında 30, 2. ayında sırtımda 20 kiloyla 30 şınav çekebiliyordum.
3- Protein tozları bir ilaç yada kimyasal değil bildiğimiz gıdaların rafine edilmiş halidir. Örneğin peynir suyundan elde ediliyor. Tabi kullanmanın gereksiz olduğunu söylemiyorum. 1 ölçek protein tozunda 5 tane yumurtaya eşdeğer protein vardır. Antremandan sonra bu yumurtayı pişirmeye vaktiniz olmayacağı gibi midenizde zamanında sindiremez. Bu yüzden kullanımı yaygın.
Siz beslenmenize dikkat ederseniz bu ürünleri kullanmanıza gerek kalmaz.

1- Sadece mekik, şınav çekerek hacim kazanmanız zor. Sayıyı arttırdıkça dayanıklılığınız artar ve bu dövüş sporlarında aranan bir özellik. Şınav çekemiyorsanız bench press yapabilirsiniz. Gözle görülür bir değişim için profesyonel yardım almanız gerek. İnternette özellikle bu forumda pek çok karma program mevcut. Bunların karın ve kol çalıştıran hareketlerine odaklanıp istediğinizi elde edebilirsiniz. Tabi ki en iyisi programın tamamını uygulamaktır.
2- Baştan gözünüzü korkutmayın. Şınav zor bir hareket değil. 5 şınavı zorlanarak çeken ben spora başlamamın 1. ayında 30, 2. ayında sırtımda 20 kiloyla 30 şınav çekebiliyordum.
3- Protein tozları bir ilaç yada kimyasal değil bildiğimiz gıdaların rafine edilmiş halidir. Örneğin peynir suyundan elde ediliyor. Tabi kullanmanın gereksiz olduğunu söylemiyorum. 1 ölçek protein tozunda 5 tane yumurtaya eşdeğer protein vardır. Antremandan sonra bu yumurtayı pişirmeye vaktiniz olmayacağı gibi midenizde zamanında sindiremez. Bu yüzden kullanımı yaygın.
Siz beslenmenize dikkat ederseniz bu ürünleri kullanmanıza gerek kalmaz.
Çok teşekkür ederim bende 5 şınavı zorlanarak çekiyorum :D Bu arada bir spor salonu bulamadım sanırım baskete gideceğim buldum bir tane muay thai salonu ama onunda saatleri çok ters geliyor gitmeyeceğim muhtemelen belki seneye gidebilirim :( :( :( :( Çok istiyordum yaa.[DOUBLEPOST=1485600423][/DOUBLEPOST]Bench press nedir bide ? Şu duvarı ittirme olayı mı ?

Son düzenleme:
Back
Yukarı