bu sorunun yanıtı hem evet hem hayır
genetık olarak gucsuz bırıde pek tabıkıde oldukca yuksek kas kutlesıne sahıp olabılır
tabı bırde ısın sole bır yanı var eger 50 cm kolu olan adam bench press te 80 kg gıryor fakat 12 sn ındırıp 4 sn kaldıryorsa yada bu tıp bır normal ustu antrenman uyguluyorsa yıne oldukca hacımlı olabılır bu onun gucsuz oldugu anlmına gelmez sadece oldukca farklı bır ısıstem uygulyordur okadar
eskılerın en ıyı fızıklerıınden bırı olan serge nubret 90 kg ustu nadır bench gırermıs ama muhtesem bır fızıge sahıp
konu kas ınsa etmek olunca guc calısması yapmaya yada ılla guclenmeye hıc grek yok
ama genelde ne kadar kas okadar guctur
sergey nubret hala çok iyi
çok kere tekrar edilmiş ama hacim direkt oalrak güç demek değildir. çok basit bir örnek vereyim, bruce lee 1.70 e 61 kiloydu, 0 yağ ile kas kütlesi yani, ben 1.75 e 78 im, ona göre epey hacimliyim yani, ama bruce lee'nin çoğu idmanında aşırı zorlandım, bitiremedim vs. aramızdaki güç farkı herhalde dağlar kadardır, benim daha hacimli olmama rağmen.
güç çok değişik bir kavramdır tabi, hızlı kasılan kas lifleriyle çok alakalıdır. kas hacminiz x kişiden büyük olsa bile kas lifleriniz yeterince hızlı kasılamıyorsa o kişi kadar ağır çalışamazsınız.
kas liflerinin kasılma hızını artırmak için ise vücut ağırlığı ile idman yapmak, paylayıcı gücü artırıcı şekilde idman yapmak, kettlebell, power bag gibi kavrama gücü de gerektiren edevatlar kullanmak gereklidir. kas liflerinin kasılma hızını artırmak, biraz da vgci gibi idman yapmadan olur, güç sporcusu, dövüş sporcusu gibi idman yapmak gerekir.
konunun biraz dışına çıktıysam kusura bakma güzel kardeşim, kıssadan hisse, ne kadar hacim o kadar güç demek değildir