Nasıl gücümü artırabilirim?

boy:180 cm
kilo: 70 spora başlayalı 3 hayta oldu şu an 73-74
kol bacak çok ince yılalrca kronik zayıflık çektim 52-56 arasındaydım astım var çene gereliği uyku apnesi var bu sebeplerden dolayı gelişme kaydedemedim yaş ilerleyince 77 kg a çıktım ama sadece göbek ve boyun yağlandı gıdı oluştu çene hiç yoktu sağlık için amaliyat oldum burundan ve çeneyi ilerlettim çok ağırdı ve 10 kg verdim muhasebeci olduğum için akşama kadar hareketsiz bir şekilde computer başındayım hem sağlık hem kiloyu 80-82 ciavrında sabitlemek hem de kolları bacakalrı kalınlaştırmak gömek tişört giyebilecek bünyeye sahip olmak için 3 hafta önce salona yazıldım çok da mutluyum huzurluyum sabırlıyım beslenmeme ve dinlenmeme dikkat ediyorum lakin havalarda sıcak olduğu için salonda klima da yok çok sıcak bunaltıcı bir ortam var aşırı yoruluyorum başlangıçda zor adepte oluyorum sonra açılıyorum fazla yoruluyorum spora başlamadan bar yiyor meyve suyu içiyorum hem yorulmamak hem de yol alıp haciimlenmek için neler tavsiye edersiniz teşekkürler

kol bacak çok ince yılalrca kronik zayıflık çektim 52-56 arasındaydım astım var çene gereliği uyku apnesi var bu sebeplerden dolayı gelişme kaydedemedim yaş ilerleyince 77 kg a çıktım ama sadece göbek ve boyun yağlandı gıdı oluştu çene hiç yoktu sağlık için amaliyat oldum burundan ve çeneyi ilerlettim çok ağırdı ve 10 kg verdim muhasebeci olduğum için akşama kadar hareketsiz bir şekilde computer başındayım hem sağlık hem kiloyu 80-82 ciavrında sabitlemek hem de kolları bacakalrı kalınlaştırmak gömek tişört giyebilecek bünyeye sahip olmak için 3 hafta önce salona yazıldım çok da mutluyum huzurluyum sabırlıyım beslenmeme ve dinlenmeme dikkat ediyorum lakin havalarda sıcak olduğu için salonda klima da yok çok sıcak bunaltıcı bir ortam var aşırı yoruluyorum başlangıçda zor adepte oluyorum sonra açılıyorum fazla yoruluyorum spora başlamadan bar yiyor meyve suyu içiyorum hem yorulmamak hem de yol alıp haciimlenmek için neler tavsiye edersiniz teşekkürler

beslenme şekliniz yorgunluğu anlamak için çok önemli..ayrıca antrenmandan önce mevye suyu içerseniz ant.nın ortasında halsiz kalırsınız yükselip aniden düşen insülinden dolayı.antreman öncesi 1,5-2 saat önce bir öğününüz olmalı ya da 2 muz, 2 elma gibi alternatiflerde olabilir yemek imkanı bulamıyorsanız.
sağlıklı beslenmeyen vücut enflamasyona maruz kalır bu da hem halsizlik hem de eklem ağrıları yapar..
şekerli gıdalardan uzak durun..sağlıklı yağları hayatınıza dahil edin..zeytin yağı, balık yağı, tereyağı vb..omega3 enflamasyonu uzaklaştırmak için iyidir..hormon sağlığı bu sporda çok önemli..hormon sağlığı için de yağ ve kolestrol gerekir.bunun için günde 3 yumurta öneririm..
bol su için..
B12 eksikliği halsizlik yapar..kan tahlili yaptırın ve kan değerlerinizi kontrol ettirin..kanın akışkanlığı dahi bu semptomlara neden olabilir.bunun için düşük dozlarda aspirin gerekebilir.doktorunuza danışın bunu da..
iyi bir multi vitamine başlayın.. natures supreme multivitamin for men iyidir..yoksa pharmatonun ürünleri var..
yanında bütçeniz uygunsa ginseng içerikli ürünler alabilirsiniz..
vücut antrene edildikçe alışacaktır.antrenmanları aksatmayın bu zaman içinde oturmasını sağlar..

son olarak vg gibi ağır sporlara başlamadan önce bir doktor kontrolü iyidir..tahlillerin yanında kardiyoloğa görünmekte fayda vardır..

ilave : ant.programınız nasıl? setler arası dinlenme süreniz nasıl..?bazı hocalar 30sn dinlendirirler ki bence hiç sağlıklı değildir..

teşekürler aydınaltıcı bilginiz için başlangıç olarak makinalar da 6 hareketim var hepsini 8x3 şeklinde yapıyorum hoca öyle yazdı birinciden sonra 33 SÜBHANALLAH 33 ELHADÜLİLLAH 33 DE ALLAH'U EKBER diyor yani tebih çekiyorum sonra da 33 LA İLAHE İLLALLAH diorum ardından da 3 İHLAS 1 FATİHA okuyorum bu da 1 dakikaya tekabül ediyor sonra diğer sete geçince 2 -3 dakika dinleniyorum bu arada hamamdan çıkmış gibi terliyorum ev bazen hareketlerde fazla zorlanıp tıkanıyor kıpkırmızı oluyorum sonra açılıyorum biraz alkol sigara asla yok gece en geç 24:00 da yatış sabah 8 kalkış biraz elerji ilaçlarım uyku yapıyor eskiden benexol kullanırdım artık bıraktım

teşekürler aydınaltıcı bilginiz için başlangıç olarak makinalar da 6 hareketim var hepsini 8x3 şeklinde yapıyorum hoca öyle yazdı birinciden sonra 33 SÜBHANALLAH 33 ELHADÜLİLLAH 33 DE ALLAH'U EKBER diyor yani tebih çekiyorum sonra da 33 LA İLAHE İLLALLAH diorum ardından da 3 İHLAS 1 FATİHA okuyorum bu da 1 dakikaya tekabül ediyor sonra diğer sete geçince 2 -3 dakika dinleniyorum o rarada da tebih çekiyor salavat getiriyorum :) bu arada hamamdan çıkmış gibi terliyorum ve bazen hareketlerde fazla zorlanıp tıkanıyor kıpkırmızı oluyorum sonra açılıyorum biraz, alkol sigara asla yok gece en geç 24:00 da yatış sabah 8 kalkış biraz alerji ilaçlarım var gece yatmadan o hapımı yutuyorum biraz uyku yapıyor eskiden benexol b12 kullanırdım artık bıraktım tamamen doğallıktan yanayım asla bca protein tozu gaıner glutamin steroid kabronhidrat tozu sülfikik asit vb maddler kullanmıyorum az olsun öz olsun emin adımlarla ilerleyeyim diyorum balıkyağı omega hap kullansam nasıl olur acaba

teşekürler aydınaltıcı bilginiz için başlangıç olarak makinalar da 6 hareketim var hepsini 8x3 şeklinde yapıyorum hoca öyle yazdı birinciden sonra 33 SÜBHANALLAH 33 ELHADÜLİLLAH 33 DE ALLAH'U EKBER diyor yani tebih çekiyorum sonra da 33 LA İLAHE İLLALLAH diorum ardından da 3 İHLAS 1 FATİHA okuyorum bu da 1 dakikaya tekabül ediyor sonra diğer sete geçince 2 -3 dakika dinleniyorum o rarada da tebih çekiyor salavat getiriyorum :) bu arada hamamdan çıkmış gibi terliyorum ve bazen hareketlerde fazla zorlanıp tıkanıyor kıpkırmızı oluyorum sonra açılıyorum biraz, alkol sigara asla yok gece en geç 24:00 da yatış sabah 8 kalkış biraz alerji ilaçlarım var gece yatmadan o hapımı yutuyorum biraz uyku yapıyor eskiden benexol b12 kullanırdım artık bıraktım tamamen doğallıktan yanayım asla bca protein tozu gaıner glutamin steroid kabronhidrat tozu sülfikik asit vb maddler kullanmıyorum az olsun öz olsun emin adımlarla ilerleyeyim diyorum balıkyağı omega hap kullansam nasıl olur acaba

Merak ettim aynı salonda mıyız diye.benim çalıştığım yer de çok sıcak oluyor :) dinlenme süreleriniz iyi sıkıntı yaratacak kadar az değilmiş.dediğim gibi zamanla oturacaktır.
balık yağı kullanmanızı öneririm tabi ki..

Abi şu aşamada senin yapacağın şey hocanın verdiği programı sabırla devam ettirmek. Biraz fazla çabuk sonuç bekliyorsun sanki. Hacimlenmek dediğin şey kendi kendine zamanla olan birşey.
Yorulmamak için 1- Kendini yoracak ağır idmanlar yapmazsın, aşırı sıcak havasız gibi ortamlarda idmanını biraz daha hafifi yaparsın 2- İdmandan 2-3 saat önce yemeğini güzel yersin, idman sırasında ve sonrasında kullanmak için yanında basit şeker bulundurursun. 3- Sabır. 6 ay falan sonra hacimlenmiş olursun gözle görülcek şekilde.

Back
Yukarı