Nasıl beslenmeliyim

Merhaba ,
Spora yeni başladım 75 kilo 1.78 boyundayım. Kilo göbek bölgemde var bariz şekilde belli oluyor. Haftada üç gün çarşamba cuma saat 19:00 20:30 arası calısıyorum. Hoca var yapmam gereken hareketleri gösteriyor. Fakat beslenme hakkında net bir bilgim yok. Hayatımdan pilav ekmek şeker aburcubur v.s düzensiz şeyleri çıkardım. Fakat şuan gerekli olan besinleri tam olarak nasıl alırım bilmiyorum. Nasıl bir beslenme yapmam lazım. Spordan önce ve spordan sonra ne yemem daha iyi. Protein ihtiyacını nasıl gideririm. Kısaca bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Dostum forumu biraz araştırırsan istediğin herşeyi öğrenebilirsin. Çokça bilgi mevcut. Hemde neden bunları yemen gerek, bilinçli bi şekilde yersen daha iyi olur.
Ama genel olarak; Alman gereken kalorinin 300-400 kalori altında al.
Beslenmende tam tahıllı ve kepekli gıdaları tüketmeye çalış( tam buğday makarna - tam buğday ekmek gibi)
Şekeri , unu, yağı ve *olabildiğince tuzu çıkart beslenmeden. Yulaf ezmesi yemiyosan, iyi bi sporcu besinidir.
Protein kaynakları; Tavuk göğsü, Lor peyniri, Kırmızı et, Az yağlı balık(light ton balıkları uygun) Mercimek, Nohut, Yumurta, Süt ürünleri vs.
Karbonhidrat kaynakları; Makarna, bulgur, pirinç vs.
Son olarak bol bol yeşillik tüket. Ispanak ve brokoli tavsiye ederim özellikle.
Beslenme programı illa biyerden almak zorunda değilsin. Az çok bilgi edinip( günlük alman gereken kalori, protein vs) kendine uygjn bi program çıkarabilirsin

Dostum forumu biraz araştırırsan istediğin herşeyi öğrenebilirsin. Çokça bilgi mevcut. Hemde neden bunları yemen gerek, bilinçli bi şekilde yersen daha iyi olur.
Ama genel olarak; Alman gereken kalorinin 300-400 kalori altında al.
Beslenmende tam tahıllı ve kepekli gıdaları tüketmeye çalış( tam buğday makarna - tam buğday ekmek gibi)
Şekeri , unu, yağı ve *olabildiğince tuzu çıkart beslenmeden. Yulaf ezmesi yemiyosan, iyi bi sporcu besinidir.
Protein kaynakları; Tavuk göğsü, Lor peyniri, Kırmızı et, Az yağlı balık(light ton balıkları uygun) Mercimek, Nohut, Yumurta, Süt ürünleri vs.
Karbonhidrat kaynakları; Makarna, bulgur, pirinç vs.
Son olarak bol bol yeşillik tüket. Ispanak ve brokoli tavsiye ederim özellikle.
Beslenme programı illa biyerden almak zorunda değilsin. Az çok bilgi edinip( günlük alman gereken kalori, protein vs) kendine uygjn bi program çıkarabilirsin
Teşekkür ederim güzel bilgi için. Güzel bir program hazırladım kendime ona uyucam artık.

Back
Yukarı