Chagga
Üye
Arkadaşlar birkaç aydır Mike Mentzerin hit çalışmasını yapıyorum oldukça memnunum. Malum uygulaması çok zor bacak antrenmanından sonra gözlerim kararıp yürüyemez hale geliyorum mesela. Bu konuda çok iyi bilgi sahibi birileri varmıdır acaba? 7 senelik alt yapım var volume training ile uzun süre çalıştım fakat hit daha güzel geldi. Birde Dorian Yates ile Mike Mentzerin hit prensibi biraz farklı olduğunu gördüm antreanman videolarını inceleyince. Yates iki set ısınma, son set maximum efor şeklinde, egzersizin negatif yönü yavaş, sıkıştırma pozisyonunda az bişey bekliyor fakat pozitif yönde yavaş yaptırmıyor. Mentzer ise her iki yönde çok yavaş yaptırıp süper setler içeriyor ve daha kısa sürede bitiriyor toplam set sayısıda öbürüne göre az(genelde birer setlik 2-3 egzersiz). Birkaç kişi bana Menzerin olayı akıllı işi değil felan dedi. Ben öyle düşünmüyorum esas kafama takılan konu ise dinlenme süresi, bana 2 günde bir antreanman ile kaslar toparlanmayı bitiriyor gibi geliyor fakat menzer 5-10 gün arası dinlenme tavsiye ediyor Yates te sanırım bu şekilde uzun dinlenme süreleri ile çalışıyordu.
Son düzenleme: