Meyveyi abartmak ?

Iyi günler bodyforum ailesi biliyorsunuzki ramazan ayindayiz ve ben neyveyi aşırı tüketiyorum bugun mesela 5 elma 10 karpuz 10da kayisi yedim fakat kalori takibimi yapan birisiyim 1700 kalori ile gunu tamamladim bu meyvelerin bana bir zarari olurmu ayrica aksamlari 1-2 saat halisaha maclarim oluyor simdiden cevaplayanlara teşekkür ederim

Kalorini aşmıyorsan çok sıkıntı olmaz.

Ancak takıldığım bir nokta var "1700 kalori ile günü tamamladım" diyorsun, ölüm diyet falan mı yapıyorsun.

Düşün ben kilo verirken bile 3000 kalori tüketiyorum, 1700 kalori neyine yetecek.

Yaklaşk 1000 kaloriyi meyvelerden sağlaman iyi değil. Evet meyve tüketimi artırılmalı elbette ama 1500 kalori alırken 1000 kaloriyi meyveden tamamlamak protein ve yağ makrolarının tamamlanmamasına sebep olur. Örneğin, Bir oturuşta 5 kg'a yakın meyve tüketen olimpiyat şampiyonu bir güreşçimiz var. Ama tükettiği kalori sen de tahmin edersin ki 1500 değil. Bunun 3-5 katı. Yapılan yeni bir çalışmada ortaya konan bir diyet türü yüksek sebze meyve tüketiminin avantajlarının olduğunu gösteriyor bunu da belirtmekte fayda var.

Diyet felan yaptığım yok aslinda normal aksam yemegimini meyvemi yiyorum sahurumu felanda yapıyorum ama dolmuyor karnim şişiyor doyuyorum aldigim kalori 1700

Çok fazla fruktoz karaciğerde yağlanma yapar eğer böyle devam ederseniz çok büyük sağlık proglemleri yaşama ihtimaliniz yüksek dikkat edin.

Çok fazla fruktoz karaciğerde yağlanma yapar eğer böyle devam ederseniz çok büyük sağlık proglemleri yaşama ihtimaliniz yüksek dikkat edin.
Yüksek fruktozlu mısır şurubu ile alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması arasında ilişki var.
Diyetle fruktoz alımı hepatik glukoz taşıyıcısı olan GLUT5 ekspresyonunu ve hepatik lipit peroksidasyonunu artırır. Ama yüksek fruktoz alımının karaciğer yağlanmasına sebep olduğuna dair uzun süreli yapılmış bir çalışma yok.
"Yüksek fruktoz karaciğerde yağlanma yapar" ifadene metodolojisi sağlam kaynaklar gösterebilirsen çok iyi olur, yoksa insanları yanlış bilgilendirmiş oluyorsun.

Cok meyve yersen trigliseridin yukselir.
Gobeklenir yaglanirsin.
Hem vucudun hemde karacigerin yaglanir.
Kalp damar hastaliklarina davetiye cikarirsin.
Insulin Kaslara besin tasiyamaz onun yerine besini yaga donusturup ozellikle gobek bolgende depolarsin.
Kisacasi fazla meyve tuketimi cok zararlidir

Peki ne kadar meyve tuketmeliyim ?[DOUBLEPOST=1497215298][/DOUBLEPOST]Anladim int arastirdim bundan sonra dikkay edecegim gunde 3-4 porsiyondan fazla tuketmek yok[DOUBLEPOST=1497215611][/DOUBLEPOST]Zaten simdi baktim 6 gundur yaptığım bir eylemmis eskiden cok abur cubur tüketirdim bir anda kesince bende meyveye sardim ama yağlanmak yerine kilo verdim çünkü aldığım kalori miktari azdı artik bu kadar meyve tüketmeyecegim

Son düzenleme:
Ama şöyle matametiksel hesaba bakinca ben harcadığım enerjiden düşük besleniyorum fazla meyve yediğimde bile o zaman nasil yaglanabilirim bilimsel açıdan boyle bir şey mümkün nasil oluyor ?

Back
Yukarı