Öncelikle tebrik ederim elde ettiğin formdan ötürü. Forumu gezinirken rastgele konunu gördüm, beslenme dışındaki bir konuya yorum yazmam normalde ama sormak istediğim bir şey var. Daha önce seni sosyal medyada gördüm diye hatırlıyorum. Ve "karaciğer ve böbrekler yorgun" şeklinde bir ifade hatırladım. Bu ifade sana mı aitti ve sana aitse neden bunu kullanmıştın merak ettim.
Ayrıca bir üye su tuz muhabbetlerini biliyorsun demiş. Yarışma sporcularının beslenmesi ile ilgili onlarca makale okudum ancak hiç birinde ne 1 g tuz alımı, ne de su içmeme gibi bir şey görmedim. Gatorade'in hidrasyon konusunda sporcu beslenmesi uzmanları tarafından verilen seminerleri var ve ısrarla sporcularda su tüketimi çok önemli diyorlar. Hidrasyon için kitap basan tanıdığım beslenme profesörleri var. Bütün bunlara rağmen Bir sporcunun 60 saat su tüketmemesi ya da 1-2 hafta kala tuz tüketmemesi gibi bir şey olabilir mi? Bu hataları yapan profesyonel bir atletin olimpiyatlarda yarışı sendeleyerek tamamladığını, hiponatreminin öldürücü olabileceğini biliyor mu bu sporcular merak ediyorum. Dehidrasyon derecelendirmesine göre vücuttan %1 su kaybının susama, %10 su kaybının bilinç kaybı, %15 su kaybının
ÖLÜM ile sonuçlanacağını görmezden gelip bir yarışma için böyle bir risk almak değmez diye düşünüyorum.
Yanlış anlama sözüm sana değil. Sadece "tuz ve su işini biliyorsun" şeklinde yapılan yorumlar yarışma sporcularına ısrarla söyleniyor. Kayıtsız kalmak istemedim sadece. Spor hayatında başarılar diliyorum