merhabalar bir vücutçunun temel besinlerinden tavuk ve yumurta hakkında...

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ozleyis tarafından 18 Haziran 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. ozleyis
    Offline

    ozleyis Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2007
    Mesajlar:
    393
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    0
    öncelikle herkese merhabalar.

    bilgisi olan arkadaşlara bi sorum olcak

    tavuk haşlama mı kızartma veya ızgara mı?
    yumurta haşlamamı veya tavada mı ?

    genelde ızgara tavuk ızgara et deniliyo fakat. yumurta nın beyazı deniliyo haşlama veya tavada hakkında bilgisi olan varmı acabA?
     
  2. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Haşlama daha sağlıklı ve bu şekilde yağ allmamış ta oluyosun.Damak tadına göre seçimin yapabilirsin ama kızartmalarda sıvı yağ ve mümkün olabildiğince az yağ koy,değişimli de tüketmen değişik damak tadı açısından iyi olur.
     
  3. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Haşlama her açıdan daha iyi haliyle. Hem ekstra yağ almıyorsun hem de yanmış yağın kansorejen etkisinden uzak duruyorsun.
    Ama sürekli de haşlama olmaz. Zafer'in dediği gibi arada değişikliğe gitmek gerek.
     
  4. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    bu işte süreklilik önemli olduğu için arkadaşların dediği gibi öncelik haşlamada olmakla beraber tavada az yağlı, fırında(patatesle güzel olur) tercih edilebilir..farklı soslar uygulanabilir diyet durumuna bağlı olarak tabi..
    ızgara yapın hergün demek , hersabah taze sıkılmış portakal suyu için demek gibi lüks ve ütopik kaçıyor tabi sürekliliği olmuyor..

    buarada elimde bir makele(cik) var..yakında eklerim fakat yumurtanın proteininin yarısının sarısında olduğu gibi önemli besleyici unsurlarında sarısında olduğundan sarısınında ihmal edilmemesi gerekliliğinden bahsediyor..

    omlet olabileceği gibi tavada tabiki olur..zaten zor olan yumurtayı yiyebilmek.. ;) (benim için malesef)
     
  5. ozleyis
    Offline

    ozleyis Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2007
    Mesajlar:
    393
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    0
    eet beyazında kadar sarısındada var protein yumurtanın ama içinde yağ da çok oldugu için yiyemiyoruz..
     
  6. ForzaBeşiktaş
    Offline

    ForzaBeşiktaş Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    156
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Makine Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    Etteki yağdan daha az zararlı...

    Atıyorum yağsız bir 100 gram etten yaklaşık 10 gram ister istemez yağ alıyorsak 4 yumurtadan alınacak max yağ oranı 15-20grm civarı...
     
  7. sicorleone
    Offline

    sicorleone Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkdslar ama bıldıgım kdryla haslama yapıldıgı zaman tavugun butun vıtamınlerı suda kalıyor. bu konuda bılgınız var mı?
     

Sayfayı Paylaş