merhaba

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sreider
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iyi günler öncelikle.

ben 19 yaşında bir gencim, ve biraz fazla zayıf olduğumdan spora başlamayı düşünüyorum.
benim canımı en çok sıkan konu bileklerim. kalınlığı sadece 15 cm, ve sanırım bilek kalınlığı değişmeyecek. en azından ön kol ve kol kaslarımı geliştirmek amacıyla çalışmaya başlamayı, her gün şınav mekik çekmeyi düşünüyorum, aynı zamanda 5 kg'lık dumbell alıp onlarla da çalışmayı düşünüyorum.

günde kaç şınav kaç mekik önerirsiniz, dumbella hangi hareketleri yapmalıyım bunları merak ediyorum. dumbell ile her gün çalışırsam fakat farklı günlerde farklı kaslara çalışırsam bir zararı olur mu?

ayrıca ben zayıf olmama rağmen göbek bölgesinde yağlanma var, düzenli olarak bisiklete binsem ve koşu yapsam bu yağları eritmem için yeterli olur mu?

bilek için el yayı alsam faydası olur mu? bir konuda okumuştum, daha da inceltir mi bileği, çünkü çok ince zaten görünümü kötü, daha da incelmesini istemem.

önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler şimdiden...

Öncelikle bilek kalınlaşmaz diye yaygın bir bilgi var anca kemikler enine büyürler bunu etkileyen faktörlerin başında testesteron salgılanması gelir yani siz eğer çok ağır spor yapıyor ve beslenmenize dikkat ediyorsanız bilek elbet kalınlaşacaktır tabi 1 cm mi 5 cm mi kalınlaşır kişiden kişiye değişir genetik olarak tabi ki..
Ben size dizlerinizi iyice ısıttıktan sonra Squat hareketini ağırlıksız olarak yapmanızı önerebilirim.Program yazmak gerekirse tüm vücudu çalıştırabileceğiniz bir program olarak
Squat 3 set max tekrar
Barfiks Avuçlar karşıda 3 set max tekrar (başta 1-2 yi geçmekte zorlanırsanız yılmayın)
Şınav 3 set max tekrar
Dumbell Shoulder Press 3 set max tekrar
Dips(Triceps version) 2 set max tekrar
Biceps Curl 2 set max tekrar
Mekik farklı versiyonlarda (laktik asit izin verene kadar max tekrar setlere bölüp dediğim gibi farklı versiyonlarda)

Bilek kalınlaşması için fazla bişey beklemeyin çok uzun zamanınızı alır ancak dediğim program vücudunuzu şekle sokar 1 gün idman 1 gün dinlenme olacak şekilde günaşırı yapın.

Bisiklet konusuna gelirsek tabiki yağ yakımına katkısı bulunur ancak beslenmeniz burda ön plana çıkar şekeri kesip sağlıklı beslenin forumu araştırın bilgi elde edin beslenme programı çıkarın ;) Başarılarthums:

peki setler arasında ne kadar dinlenmeliyim, belirli bir süre var mıdır?

ayrıca dumbell 5 kg yeterli olur mu?

15cm bilek az değil bence
ama illa gelişim istiyosan
kemiklerini güçlendirmen lazım
iyi uyumanda şart
bol kalsiyum al
güneşten faydalan
ve özellikle bilek güreşi için verilen hareketleri yap
forumda bi yerde vardı bulamadım

teşekkürler bilgiler için...

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-dumbell-ile-ali-ma-t8567.html?t=8567
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-bacak-antreman-yap-l-t12907.html?p=125553#post125553

ben şu linklerdeki her hareketi 5 kerelik 1er set halinde 2 günde bir yapsam uygun olur mu sizce?
bu arada başlangıç için dumbell 5 kilo ideal midir?
1 gün dumbell-şınav-mekik çalışması, 1 gün bisiklet ve koşu düşünüyorum, bu uygun mudur peki?

bir de son olarak, özel bir beslenme programı şart mıdır yoksa, ekmek, et, süt, peynir, yoğurt, meyve gibi besinleri ağırlıklı olarak fazlaca tüketmem yeterli midir?

çok soru sordum sanırım, acemiliğime verin, yardımlarınız için çok teşekkürler..

teşekkürler bilgiler için...

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-dumbell-ile-ali-ma-t8567.html?t=8567
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-bacak-antreman-yap-l-t12907.html?p=125553#post125553

ben şu linklerdeki her hareketi 5 kerelik 1er set halinde 2 günde bir yapsam uygun olur mu sizce?
bu arada başlangıç için dumbell 5 kilo ideal midir?
1 gün dumbell-şınav-mekik çalışması, 1 gün bisiklet ve koşu düşünüyorum, bu uygun mudur peki?

bir de son olarak, özel bir beslenme programı şart mıdır yoksa, ekmek, et, süt, peynir, yoğurt, meyve gibi besinleri ağırlıklı olarak fazlaca tüketmem yeterli midir?

çok soru sordum sanırım, acemiliğime verin, yardımlarınız için çok teşekkürler..
fikri olan yok mu

Back
Yukarı