7 8 aylik spor tecrubelerimle ve okudugum 3 5 kitap ve okudugum bolumu harmanlayarak sana şu tavsiyeleri verebilirim
1 - hareketlerin gavurca ismini öğren
2 - aceleci olma once alt yapıyı hazırla
Alt yapıdan kastım iki şey 1. Si güç 2. Kas esnekliği postür peki guclenmeyi (1.maddeyi) nasil yapacam dersen once hafif kilolarla squat , deathlift , bench press ,barbel row ve owerhead press hareketlerini "en az" 1 ay boyunca yapmayı öğreneceksiniz araba surmek gibi gaz-devriyaj uyumu neyse deatliftta bel-kalça odur... Peki postur posturden kastım kas esnekliği bunuda guclenmeyle birlikte yap yani her calismandan sonra 15 dk bacak kaslarinı ve ozellikle gögus kaslarini (omuzlarim onde dedigin icin gögüs) esnet
3- guclenme yapacagin programı full body olarak yap bu senin sporda yeni olduğun icin biçilmiş kaftan (ilk basta merabolizmani hizlandirması bir miktar yağ yakımı ve tum vucuduna eşit ozeni gosterme acisindan vs...)
4- her zaman arastir bu sporu egzersiz fizyolojisinden tutta anatomiye kadar herseyi öğren
5-herkese her denilene inanma
6- 1 2 ayda fit model olmayi veya baska bisey olmayi bekleme
7 - tekrar sayisini onemseme kasdaki yoğunluğu onemse (benim ilk hatam)
8-baslamadan once tum vucut olculerini bi kenara yaz
9- 2. Maddede soyledigim hareketlerin kaldirabilecegin kiloların rakamını vücut ölçülerin gibi bur kenara yaz ornek vereyim bench press barla veraver 20 kg yaptim ilk çalışma tarih 22.07.2017 gibi butun hareketleri yaz zamanla ben neymisim be diyeceksin o hareketlerin 2 3 katıyla ısınacaksın motivasyon olacak
10-beslenme ve uyku konusunda taviz verme
11 - cevrendekiler senin sporcu oldugunu bilsin
12-surekli bu spor aklinda olsun yasam tarzıdır bu.
13-sigara icme
14- 1 2 ay calisip guzel bir gelisme gormezsen ben suplement kullanmalıyım deme zira suplementler arasinda en cok ise yarayan kanitlanmis olan kreatin dir bu ise vucuda yuzde 7 etkilidir gucunu yuzde 7 arttirir yani en iyi suplement sağlıklı gıdalardır ...
15- protein tozu nesquikin saglikli versiyonudur (ara sira pasta kek yaparim ben)
16 - spordan sonra kakaolu sut iç (bu benim tavsiyem degil bu tavsiyeyi bir osteopattan aldım 1 saat anlattı detaya girmeyecem)(kakaolu olması onemli normal süt icme asitlik bazlık meselesi cok karısık)
17 - spordan iki saat oncesine kadar bisey yeme
18- toprakdan ve denizden ne cikarsa ye fabrikadan ne cıkarsa yeme!!!
19-yesillik yemeyi ihmal etme
20- zamanla(3 5 ay sonra) bolgesel idmanlarıda dene ful bodyden daha fazla verim alirsan ona gec ama ful body senin ilk goz agrin olacak ve ara sira ona geri donus yapacaksın (definasyonda veya islerin yogunlasinca vs...)
21 - kışın 1 metre kar yağsa bile idman aksatılmaz
22 - ilk basta ne bulk yap ne definasyon günlük ihtiyacin 2500 kaloriyse 2500 al ve guclenmeye bak
23 - en onemlisi progressive owerload yap
24- kardio yap (kalbini ihmal etme onuda calistir)
25-gunde 8 saat uyu
26-instagramda ftr_ve_fitness hesabini takip et
Bol sansss
(bu tavsiyeler benim sahsi dusuncelerimdir kaynak yoktur spor hocası degilim)