Melihin Öz Geçmişi
İsim:Melih Cologlu
Bulunduğu Şehir: Boynton Beach, Florida
Boy: 190.5 cm
Yarışma NPC Sport of Physique
Başarıları: 2011 Eastern USA Men's Physique Şampiyonu
Deneyimi 10 (2 yıl yarışmacı)
Yarışma Kilosu: 94 kg, %4 Yağ oranı
Off Sezon: 103 kg
Sponsorlukları: Grenade Fat Burner, Iron Life Forever, Adept Photography & Monsta Clothing

Grenade Fatburner Sponsoru Melih Cologlu
Öncelikle kendiniz hakkında bilgi verir misiniz ?
Benim adim Melih F Cologlu, 14 yıldır Amerikanin Florida şehrinde yaşıyorum. Son 10 yıldır Personal Training işini eşim Ashley ile yapiyoruz. Müşterilerimizin arasında yatırımcılar, iş adamlari, doktor ve avukatlar var. Floridanın Palm Beach bölümündeyiz. İnternet üzerinden de egzersiz programları hazırlayabiliyoruz.
Mart ayının 26 sında EASTERN USAs MENs PHYSIQUE şampiyonu oldum. Şimdi Profesyonel PHYSIQUE yarışmacısı olmam için Temmuz ayında TEAM UNIVERSE yarışmasını kazanmam lazım. Bunu başarmak için şu sıralar çok disiplinli çalışıyorum.
Bu sporla nasıl tanıştınız ve ne zaman başladınız ?
12 yıldır bu sporu yapıyorum ancak son 2 sene müsabakalara katılıyorum. Daha önce hep su topu ve yüzme sporlarıyla ilgilenirdim ve bu sporların ağırlık programı vardı. Bu iki spor dalından daha çok ağırlık kaldırmayı sevdiğimi anlar anlamaz vücutçuluğa başladım o günden beri aralıksız devam ediyorum.
Haftada kaç gün spor yapıyorsunuz ? Programınızdan bahseder misiniz ?
Her gün antrenman yapıyorum. 10 gün split programı; bu programda her 10 gün içinde aynı kas grubu 2 kere calıştırılıyor. Örnek: 10 günlük periyotta Göğüs & Sırt 1. gün ve 5. gün. Bu sayede kasların onarılması için zaman sağlamış oluyorum ve güç artışı mükemmel oluyor.
Bu 10 gün içinde şu teknikleri kullanıyorum: drop set, strip set, rest pause sets, negative sets, super slow sets, tri sets, super sets ve dahası.

Beslenmeniz hakkında bizi biraz bilgi verir misiniz ?
Kas yükleme döneminde (off season) 7000 kaloriye yakın alıyorum. Hergün 90 dakika spor yapıyorum, beslenme için de yumurta beyazı, makarna, patates ve günde 2 kilo tavuk, hindi, balık karışımı, fıstık ezmesi, protein karışımları, BCAA, ZMA ve Glutamine kullanıyorum.
Gelecekteki hedefiniz nedir ?
2011 EASTERN USA şampiyonu olmam beni TEAM UNIVERSE Müsabakasina eriştirdi ve bu müsabakada birinci olmak benim IFBB pro kartını almama imkan verecek. Yeni olan MENs Physique MR. Olympia müsabakasında mevcut olucak ve ilerideki hedefim MR. PHYSIQUE OLYMPIA olmak.

Vücut geliştirme sporu dışında yaptığınız veya takip ettiğiniz başka spor branşları var mı?
Şu anda benim tek düşündüğüm spor. Vücudumu her gün çalıştırıp mükemmeliğe yaklaştırmak istiyorum. Bunun dışında NBA basketbolu takip ediyorum ve tabiki Hidayetin ORLANDO MAGICi favori takımım.
Müsabakalarınız ve dereceleriniz hakkında bilgi verir misiniz ?
- 2011 Olympia Weekend Muscle and Fitness Competition Placed Highly
- 2011 EASTERN USA MENs PHYSIQUE şampiyonu
- MR. MINNESOTA TEENAGE in 2010 un antrenörüyüm
- Bu sene www.cutandjacked.com web sitesi özel yazarı seçildim.
- www.ironlifeforever.com şirketinden sponsor sporcusuyum
- Grenade Fatburner (Yağ yakıcı) markasının sponsor sporcusuyum.
- Adept Fitness Photography, Fitness Modeliyim.

En beğendiğiniz sporcular kimlerdir?
Arnold ve Michael Jordan beni çok motive eden kişiler, yaptıkları sporda en iyi olan ve örnek olan sporcular beni hep motive etmiştir. Bu iki sporcu bence kendi spor dallarında mükemmelliğe en cok yanaşan sporcular.
Bu sporu yapmayan birine, bu sporu kısaca anlatacak olsaydınız, neler söylerdiniz ?
Bu spor bence şart. Nedenleri çok; Vücudunuza ve kendinize saygı için, vücut yapan insanların kendine güvenleri artar, bu spor sağlığımız için çok önemli (Kemik yoğunluğu), ve bu sporun yaşı yok (benim 50-60 yaşlarında muşterilerim var ve hala müsabakalara katılıyor ve kendilerini çok iyi hissediyolar.)

Bulk ve yarışma öncesi definisyon döneminden bahseder misiniz? Nasıl hazırlanıyorsunuz?
Bulk dönemim genelde 16 hafta sürer, definisyon dönemim ise 4 hafta. Bulk döneminde daha önce belirtiğim gibi 10 gün sistemini uyguluyorum ama ağırlıklar definisyon döneminden %15 daha ağır. Bu 10 günluk sistemi kendi ögrencilerim arasında da değişmekte. Kişiden kişiye farklı programlar uygulatıyor, kişiye özel programlar hazırlıyorum.
Herkesin vücudu farklı oldugu için özel planlanması şart! Özel programlar için: www.ironlifeforever.com sitesinde new items sekmesine tıklayıp solda workout bank bölümünden erişebilirsiniz.
Eğitmen olduğunuzu biliyoruz. Peki öğrencileriniz en çok nelerde zorlanıyorlar ?
Benim programlarım kişiye özel hazırlandığı için her öğrencimin hedeflerine zevkle ulaşmasını sağlamaya çalışırım. Zorlanmaları gelişmenin daha hızlı olmasını sağlıyor. Genel anlamda programlarımda zaten asıl amaç her bölgede zorlanmalarıdır, ancak kişiden kişiyede farklılık göstermekte.
Bu başlık altında Melih Cologlu sorularınıza cevap verecektir. Ayrıca Facebook fan sitemizde de sorularınızı sorabilirsiniz. Kendisi yakın zamanda müjdesini vereceğimiz elit atletler takımımızın çok önemli parçalarından bir tanesi olacaktır ve sitemize müthiş katkılar sağlayacağına inaniyoruz. BFTR ailesi olarak kendisine hoşgeldin diyoruz!
Facebook fan sitemiz: www.facebook.com/bodyforumtr
Team Grenade Fatburner:
http://www.grenadefatburner.com/team-grenade/