mekik hareketi yaparken bogazlarım ağrıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EMN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

EMN

Üye
Merhaba.boyum 170 kilom 60.yağ oranım düşük yani.internette 8 dk karın kası yapma diye video buldum onu uygulayım dedim.ama bazı hareketleri yaparken(mekiğe benzeyen kafamızı kaldırdığımız hareketler) bogazımı çok sıkıyorum kasılıyor boğazım sonrada ağrıyor.Bu sorunun geçmesi için ne yapabilirim?

Bogazını fazla egip sıkıyorsun sanırım nefes alman bile zor olur o pozisyonda o kadar boynunu sıkmana gerek yok. ellerinle başına destek verebilirsin.

• Like
Reactions: EMN
Kafanı bıraz kaldırarak yapmayı denedin mi? Eger fiziksel bir problemin varsa doktora gitmelisin.

• Like
ilk kez böylesini duydum
heralde kendini çok kasıyorsun
yada hareketi yanlış yapıyorsun

boyun kaslarında ağrı olabilir normaldir.çünkü mekik pozisyonunda boyun kasları sıkı duruyor.bence ağrıması iyidir boyun kasların güçlenir ;)

• Like
dediklerinize dikkat ettim ağrı biraz azaldı ama yinede var ağrı.acaba barfiks aletinde karın kası yapılır mı görmüştm bi arada?

Yapılır karın kaslarını sıkıp ve nefesinide tutarak kendini yukarı itersen olur ama orda daha çok üst karın kaslarıyla yan karın kasları etkileniyordu videoda izlemiştim.

• Like
İlk zamanlar bende de oluyordu boynunu çok kastığın için ağrıyor. Elini kesinlikle boynunun arkasına koyma çünkü ister istemez ordan destek almak isteyeceksin bu da boynuna yük bindirir. Eğer sehpada çalışıyorsan karşıya bakmaya çalış yerde çalışıyorsan da tavana bakmaya çalış. Ağrının hafiflediğini ve zamanla geçtiğini göreceksin.

• Like
elimi boynuma koymadan yaptımmı ağrı baya geçiyor.ama polislik ve askeri okul mlakatında eller boyunda olacakmıs:S onun için uğrasıyorum

Back
Yukarı