masturbasyon aklıma takılan soru

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evli çiftlerin haftada 3kez birlikte olmaları normak ve sağlıklı olanıdır.haftada 2kez gayet normal.Doktorlar günde 1kez yapılmasınun uygun oldugunu söylüyorlar fakat 1i gecmemek lazımmış.Yoksa yorgunluk halsizlik dikkat dağınıklığı vs. gibi durumların ortaya çıkabildiğini söylüyorlar.

Aslında sorunun "Konu Dışı" bölümünde olması gerekiyordu.

Birde 2.soruya cevap yazmayı unutmuşum.
Neden etkilesin ki oda insani bir faliyet öyle aman aman abartılcak birşey söz konusu değil antreman yapılabilir.

forumda bununla ilgili birçok konu var masturbasyon antrenmandan 6 saat önce veya 6 saat sonra yapılmalı çünkü masturbasyondan sonra proteinler spermlere gidicek bu durumda kaslara giden protein miktarı azalcak yani vücutta yıkım oluyo kısacası

Forumda boyle bir konu acmak normal tabiki çünkü bu spor hormonlarla alakalı bir spor genelde. Masturbasyon konusuna gelıncede antremandan 6 saat once ve sonra yapmak vucudu cok fazla etkılemıyor. Günde 1 kereden fazla yapmak bencede zararlı olacaktır.

ayrıca İlişkiye girmek ile masturbasyon karıstırılmamalıdır.

ilişkiye girmek daha cok efor harcatacagından evli çiftlerin haftada 2 - 3 yapmaları normal karsılanmakta ama hergun yapmak sporunuza biraz negatif etkıde bulunabılır.

Sonuç olarak aynı kapıya çıkıyor Özgürgelgeç.Yalnızca ilişkide biraz fazla enerji sarf ediliyor o kadar.

bunu neden bu kadar abartıyorsunuz bilmiyorum,Bir erkek masturbasyon sonrası kaç gr sperm atıcakta kaslara giden proteinler sperme gidicek arkadaşlar?

Ben söyliyeyim en fazla 5gr.Buda sadece 1 yumurtadan karşılanabilir.Tek farklılık protein çeşitliliğidir.

5gr da atılan sperm için abartılcak kadar büyük bir rakam.

bence off günde yapmakta yarar var.Çünkü antreman günü yaptığında bi yorgunluk oluyor ve kaslar kendini salıyor bir yerde okumuştum.Haftada 1 yapmak bence en uygunu

Öncelikle bir yanlış bilgiyi düzeltelim; Sperm, yüksek oranda proteinden oluşmaz.

Wikipedia'dan çeviriyorum;
Sperm, birincil olarak sudan oluşur ancak insan vücudunun kullandığı neredeyse tüm besin maddelerinden iz miktarlarda bulundurur.
Bir tipik boşalma 150 mg Protein, 11 mg Karbonhidrat, 6 mg yağ, 3 mg kolesterol, günlük referans ihtiyacın %7'sini karşılayan miktarda potasyum, %3'ünü karşılayan miktarda bakır ve çinko içerir.
Yani protein kaybediyorum diye paranoya yapmanıza gerek yok.

Cinsel ilişki veya mastürbasyon sonrası testosteronun uzun süreler düştüğü iddiasının da bir mit olduğu söyleniyor.

Cinsel ilişki çok daha fazla efor gerektirir ve yorgunluk hissedersiniz. Bu nedenle bazı arkadaşların değindiği gibi antremana gitmeden hemen önce seks veya mastürbasyon yapılmaması daha verimli bir antreman yapılmasını sağlayabilir.

Ancak dediğim gibi protein kaybı açısından bir zararı yoktur.

Birkaç ilginç bilgi daha vereyim;

Wikipedia'dan çeviriyorum;
- Aşık olmak erkeklerde testosteron seviyesini düşürürken, kadınlarda testosteron seviyesini yükseltir.

- Aynı şekilde babalık da erkeklerde testosteron seviyesinin düşmesine neden olurken, bunun sonucu olarak ebeveynlik duygularını geliştiren duygusal ve davranışsal değişiklikler meydana gelir.

- Finansal risk alma karar anlarında testosteron seviyesi büyük bir rol oynamaktadır.

Son düzenleme:
bu konu üzerinde çok şey söylenebilir. mike tyson gençlik yıllarında bir nakavt canavarı olarak tanındıgı yıllarda başarısının kadınlardan uzak durup bazı arzu isteklerinede karşı gelmesiyle oldugunu söylüyordu ne zaman ki sevgilisi oldugunda işine olan bütün konsantrasyonunu kaybetti. masturbasyon konusunada gelirsek
bazı arkadaşlar haftada 2yi 3ü bırakmışlar hergün 1 kereden zarar gelmez diyorlar
bu söylenenler hangi durumdaki insanlar için geçerli? elbette ki ne profosyonel nede amator sporcular için geçerli degil. boş gezen adam için farketmeyebilir ona sözüm yok:) ama spor yapıyorsak herşeyin bi ölçüsü olmalı diye düşünüyorum.
haftada 1 kereden az 2kereden fazla yapmayın fazla yapınca ne yararı oluyor ki?

Evli çiftlerin haftada 3kez birlikte olmaları normak ve sağlıklı olanıdır.haftada 2kez gayet normal.Doktorlar günde 1kez yapılmasınun uygun oldugunu söylüyorlar fakat 1i gecmemek lazımmış.Yoksa yorgunluk halsizlik dikkat dağınıklığı vs. gibi durumların ortaya çıkabildiğini söylüyorlar.
asıl az yapınca dikkat dagınıklıgı olur :D:D saga sola bakmaktan xd

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showthread.php?t=2162&highlight=masturbasyon

Arama Kelimeleri : masturbasyon

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı