makarna gramajı nasıl ayarlanmalı.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve daldiy tarafından 25 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. daldiy
    Offline

    daldiy Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2009
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    diet yapanlar için makarnanın gramajı nasıl ayarlanmalı. pişmiş makarna gram olarak daha ağır çekiyor.mesela 100 gram kuru makarna pişdikden sonra 400 gram kadar geliyor. gram hesabını kuruya göremi yoksa pişmişe göremi yapmalı. ben akşamları 100 gram kuru makarna tartıp pişdikden sonra yağı süzülmiş ufak boy ton balılığı ile karıştırıp yiyiroum.saygılarıma.
    haşlanmış olarak 100 gram da kuş kadar bişi.

    100 gram pişmemiş makarna : 370 kalori

    100 gram haşlanmış makarna : 85 kalori.
     
  2. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    406
    Ödül Puanları:
    0
    çiğ olarak hesaplıcan makarnayı
    pişirdikten sonra sadece şişiyo su ile birlikte
    ben yarım paketten aşağı yemem bi öğünde anca doyuruyo :D
     
  3. LexJufen
    Offline

    LexJufen Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2010
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgi-İşlem-amatör sprinter
    1.5 su bardağı makarna 100 gr geliyor pişmemiş...bunu proteinli bir gıda ile tüketince yeterli...aslında enerji harcama durumuna göre makarnayı hergün yememek daha verimli de olabiliyor..
     

Sayfayı Paylaş